iphone almayı düşünüyordum aklıma takılan bi kaç soru vardı foruma girdim ve buralara baktıktan sonra bu telefonun asla alınmaması gereken bişi olduğuna karar verdim açıkças 1 gün şarj nedir ya :S:S
yanlışmıyım ?
Arkadaşlar önerilen şudur;
Ayda en az 1 kere (ya da ayda 1 kere) telefonunuzun şarjı tamamen bitene kadar bekleyin ve tamamen şarj olana kadar kullanmayın. Bu durum açık bir şekilde pil ömrünüzü uzatacaktır.
iPhoneShake.com
Bu pil ömrü başımızın derdi olacak gibi...
peki bir sorum daha var. şimdi pilin doluluk oranını ekrandan görüyoruz. fakat tel.in şarjı tamamlandığında sizin tel.de pilin ucunda minik bir boşluk kaliyor mu? (yazılımsal birşey mi)
ekrandaki görüntünü paylaş karşılaştırma yapalım yada bosspref ile numeric battery enable yap rakkamsal olarak testini yap
valla 1-2 gün gidiyor en fazla, tabi ki hala, özellikle bu tarz aletlerde, batarya problemi mevcut uzun süre de düzelecek gibi gözükmüyor ondan daha fazla şarj süresi beklemek şu an için hayalperestlik
Ortalama kullanımla (oyun - konuşma - mesaj - mail kontrolü) ve tabii bunları abartmamak kaydıyla yaklaşık 36 saatlik bir kullanıma ulaştım diyebilirim. Sabaha kadar bekleseydim 36 saat edecekti ama işe geldiğim için geceden kalan şarjı bitirdim ve şarja taktım.
Bu arada aklınızda bulunsun 2 saatte full şarj etse de daha sağlıklı olması için 4 saat boyunca etmek gerektiğini söylemişti teknik servis yetkilileri.
Ilk defa tam şarjı bitirip tekrar etmeyi denedim baklaım bir fark olacak mı.
iPhone kapalı iken sarj etmeyi denedim bugun kapalı iken sarj olusunu göstermiyor < bütün ggecee sarjda idi % 75 civarı dolmus nese bütüngün tekrar sarjda idi benim sorum kapalı iken herkezde sarjın dolmasını göstermiyormu ?
Peki kullanmazken üstteki kapama tuşuna bi kere basıp şak sesi ile standby konumunda tutuyorsunuz değilmi?Yabancı inceleme sitelerine göre 12 gün civarı kalabiliyor öyle iken......
quote:
Orjinalden alıntı: cancanax
Peki kullanmazken üstteki kapama tuşuna bi kere basıp şak sesi ile standby konumunda tutuyorsunuz değilmi?Yabancı inceleme sitelerine göre 12 gün civarı kalabiliyor öyle iken......
yok artık yavvvv. ama o tel.in açık kaldığı ve hiç birşey yapmadan bırakırsan kalabiliodur.
quote:
Orjinalden alıntı: 21pascalnouma
quote:
yok artık yavvvv. ama o tel.in açık kaldığı ve hiç birşey yapmadan bırakırsan kalabiliodur.
evet üste basıp alet standby oluyor.....aramalara açık,ekranda hiçbirşey yok....o şekilde 12 güne kadar bekleyebiliyormuş.....biliyorsunuz o şekildeyken telefona çağrı geliyor......minik hatırlatma standby de tel çalarsa çağrıyı reddetme şansımız yok ekrandan ve sesi kısma...fakat çağrı geldiğinde üst tuşa bi kere basarsanız sesi kesiyor,ikinci basışta reddediyor...bilmeyen arkadaşlar için hatırlatayım.....bu arada cebinize mi koyacaksınız veya kullanmayacağınız zaman üst tuşa bi kere basıp şak standby konumu.....
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: 21pascalnouma
quote:
evet üste basıp alet standby oluyor.....aramalara açık,ekranda hiçbirşey yok....o şekilde 12 güne kadar bekleyebiliyormuş.....biliyorsunuz o şekildeyken telefona çağrı geliyor......minik hatırlatma standby de tel çalarsa çağrıyı reddetme şansımız yok ekrandan ve sesi kısma...fakat çağrı geldiğinde üst tuşa bi kere basarsanız sesi kesiyor,ikinci basışta reddediyor...bilmeyen arkadaşlar için hatırlatayım.....bu arada cebinize mi koyacaksınız veya kullanmayacağınız zaman üst tuşa bi kere basıp şak standby konumu.....
Bir yanlış anlaşılma olmasın? Stand by diye bahsettiğin zaten 1 dakika boyu kulanmazsan telefonun otomatik olarak geldiği konum değil mi?
sarji kapanana kadar bitirp full sarj ettikten sonra kullanmaya devam ediyorum 3. oldu bu sekilde uygulamam ve dun sarjim %10 uyarisindan sonra gene kapananakadar bitsin diye internette habire muzik indirdim durdum nerdeyse 50 dakka internette muzik download ettim %10 ile , iyi gibi
Yanlış bilmiyorsam apple'lar bu özellikleriyle ünlüdürler zaten. Notebooklarında da aynı şey vardır. 20% seviyesinin altına inip uyarı vermeye başladığı andan itibaren uzun kullanma süreleri vardır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme