Şimdi Ara

Şaseleri BIRLEŞTİRİNCE gelen vınıltı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle yeni başlık açmadan önce forum'u didik didik ettiğimden emin olabilirsiniz .fakat bir çözüm bulamadım neyse uzatmadan konuya gireyim.STK serisi bir entegreyle ampli yaptım lm1036 ile de tonkontrol şimdi sorunum şu bu ikisini birbirine bir türlü bağlayamıyorum ampli yi direk mp3 çalarıma girince problem yok gayet güzel çalışıyor fakat pc yada ton kontrol e bağlayınca başlıyo vınlamaya ampliyi sadece ton kontrol e bağlıyorum yine vınlıyo (girişte sinyal yokken bile) direk pc ye bağlayınca da bazen vınlıyo bazen vınlamıyo ama ton kontrolle kıyaslanamayacak kadar az ton kontrolde çok daha fazla vınlıyo ton kontrolde hata olabilir diye başka bir devreyle denedim (alçak geçirgen filtre) yine vınlıyo .Devrelerin hepsini AYNI trafoyla besledim olmadı.AYRI trafoyla besledim yine olmadı pc ile ampli arasına potans koydum olmadı direnç koydum olmadı.Şunu da belirteyim daha şaselerini birleştirince başlıyo vınıltı yani canlı ucu bağlamadan bile vınlıyo işin içinden çıkamadım bir türlü zaten çok amatörüm heves ettim ama böyle giderse kursağımda kalacak. Ustalar ,arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum .

Bu arada ton kontrol'ü de alçak geçirgen filtreyi de regüleli simetrik 12v ile besliyorum bilginiz olsun!
    Herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurbaga kermit -- 12 Ağustos 2006; 0:34:41 >

• amfinin girişine 1uf civarında bi kondansatör koymayı dene gürültünün azalması lazım
  • Bütün şaseleri bir tek noktadan al bu sorun hep çıkar ve tek noktadan alınca çözülür.
  • ton kontrol devresini test ettinmi, çalışıyormu ? (sorunsuzmu)
    bence ton kontrol devren problemli devre elemanlarını kontrol et normalinden çok aşırı yüksek değerde kondansatör varsa devrede yapar
    iyi çalışmalar
  • quote:

Orjinalden alıntı: rezistor

amfinin girişine 1uf civarında bi kondansatör koymayı dene gürültünün azalması lazım

saol ama bunu da denedim işe yaramadı ..yine de sağol
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Bütün şaseleri bir tek noktadan al bu sorun hep çıkar ve tek noktadan alınca çözülür.

melih abi bütün şaseleri tek bir noktadan al derken ne demek istedin pek anlayamadım. zaten sonuçta şaseler birleşmiyor mu yanlış mı düşünüyorum ? ben şöyle yaptım amplinin besleme şasesiyle amlinin şasesini birleştirdim onuda trafonun orta ucuyla. aynı şeyi ton kontrol içinde yaptım . ampliyle ton kontrolü de birbirine bağlayınca onlarında şasesi birleşmiş oluyo yanlış mı yapmışım ( farklı trafoların orta ucları birleştiği için olabilirmi ? ) sağol abi teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

ton kontrol devresini test ettinmi, çalışıyormu ? (sorunsuzmu)
    bence ton kontrol devren problemli devre elemanlarını kontrol et normalinden çok aşırı yüksek değerde kondansatör varsa devrede yapar
    iyi çalışmalar

ton devresinde sorun olduğunu sanmıyorum .zaten oyle olabilir diye farklı bir devreyle de test ettim (alçak geçirgen) bişey değişmedi sorun devam ediyor.
    ton devresindeki kondansatörler normal ama beslemede 2 x 4700uF 40v kullandım 7812 ve 1912 ile bu değer yüksek mi? birde 1 amper köprü diyot
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    egzos tan çıkan patpat sesi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • test ettiğin devrede ton kontrol devresi normal calıştı yani
    peki heriki devreninde besleme devresi tek voltaj mı simetrikmi
  • Kasa Aliminyum ise bir uygun yere delik aç ve bir vida tak tüm şase uçlarını bir papuç ile o noktaya vidala.%90 sorunun çözülecek. Benimde elektroniği ilk başladığımda başıma gelen bir sorundu.
    quote:

Orjinalden alıntı: kurbaga kermit

quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Bütün şaseleri bir tek noktadan al bu sorun hep çıkar ve tek noktadan alınca çözülür.

melih abi bütün şaseleri tek bir noktadan al derken ne demek istedin pek anlayamadım. zaten sonuçta şaseler birleşmiyor mu yanlış mı düşünüyorum ? ben şöyle yaptım amplinin besleme şasesiyle amlinin şasesini birleştirdim onuda trafonun orta ucuyla. aynı şeyi ton kontrol içinde yaptım . ampliyle ton kontrolü de birbirine bağlayınca onlarında şasesi birleşmiş oluyo yanlış mı yapmışım ( farklı trafoların orta ucları birleştiği için olabilirmi ? ) sağol abi teşekkür ederim

• yok abi onu da yaptım yine olmadı. delirmek üzereyim
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5343730/mpage_1/key_%25FEase%252Chatas%25FD//tm.htm#5362060
    .........
    buradaki cevabımı bir okuyun. eğer yine giderilmedi ise sorun , tekrar bakalım.
    Ayrıca , şaseyi her karta besleme den verin ancak , ses blendajlı kablolarının şase uçlarını tek tarafa bağlayıp , diğer ucunu boş bırakın.
    Amaç şaseleri LOOP / çevrim-halka oluşturmayacak şekilde bağlamak. yani bir karta şase sadece bir noktadan girmeli. yani besleme noktasından. beslemeden şaseyi veridiğimiz bir kartın hem audio giriş hem de çıkış şaselerini bağlarsanız loop oluşur. anlayacağınız , beslemelerin tümünün şase uçları regüle kondansatörlerinin şase bağlantı noktasında olmalı. blendajların şasesini sadece tek taraftan bağlayıp , diğer ucunu boşa almalısınız.
    Bu arada kartların ekranlanmasına da dikkat edilmeli ve mesela altına bir metal levha konulduğunda ( açıkta çalışma durumu için ! ) şilt olan metale şase ana şaseden ya da ilgili karttan yapılmalı.
    Saygılar.

• selamlar. amfilerle uğraşırım.http://forum.donanimhaber.com/m_5968075/tm.htm
    Bu sorun amfi işiyle uğraşanların en çok korktuğu sorunlardan biridir. benimde başıma çok geldi.
    tecrübelerime göre tavsiyelerim şunlar. öncelikle ton kontrol devrenin sorunsuz çalıştığından emin ol. bunuda şöyle anlarsın. ton kontrol devreni amfiyle birleştirme. ton kontrol devrenin çıkışına bir kulaklık bağla ve vınıltıyı öyle test et.
    eğer ton kontrol sorunsuzsa sorunun kaynağı kesin şasilemede loop olayı. yani dairesel bağlantıya girmeyecek. birçok yerden şasileri birleştirmemen gerekiyor. "ne gereği varki zaten hepsi birleşmiyormu?" mantığıyla çalışmıyor.
    bi baştan bi sondan şasiyi alıp bide ortayla birleştirirsen "loop" denilen olay oluyor ve vınıltı başlıyor. çözmek için ton kont giriş şasesini amfi giriş şasesiyle birleştireceksin. ekstra olarak ton kontrole besleme için şase vermeyeceksin. ton kont beslemesinin şasesinide amfinin giriş şasesine vereceksin. sonuçta merkez şase noktası amfinin girişinde olacak.
    kolay gele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 13 Ağustos 2006; 0:14:50 >

• öncelikle herkesten özür dilerim gözümden kaçmış untayk yarbayım daha önce böyle bir sorunu yanıtlamış ..birde forumu didik didik ettim dedim gercekten gözümden kaçmış ..sanırım aradığım cevaplar geldi ilgilenen cevap yazan herkese tekrar teşekkür ederim .demek ki neymiş "ne gereği varki zaten hepsi birleşmiyormu?" dememek lazımmış :)) benim gibi ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler ..en kısa zaman da dediklerinizi yapıp sonucu bildiricem ..birde bu blendajlı kablo ları tek yerden şaseye bağla demiş untayk hocam ben burda da yanlış yapmıştım diyelim ampli girişindeki blendajlı kablonun blendajını amplinin şasesiyle birleştirdim diğer ucundaki blendajı ton kontrol ün şasesiyle BİRLEŞTİRMEYECEĞİM boşta kalacak doğru anlamış mıyım peki ampli tarafıyla mı birleştireyim yoksa ton katı tarafıyla mı? hangisi daha uygun olur ..yoksa herhangi biri olabilirmi ?
    ilgilenen herkese tekrar çok teşekkür ederim .
    iyi çalışmalar kolay gelsin...

• girişin blendajlı kablosundaki şasiyi merkezdeki belirlediğin noktaya vereceksin. yani amfinin şasisine. o noktadan zaten ton kontrole şasi ulaşıyor
  • quote:

ampli girişindeki blendajlı kablonun blendajını amplinin şasesiyle birleştirdim diğer ucundaki blendajı ton kontrol ün şasesiyle BİRLEŞTİRMEYECEĞİM boşta kalacak

doğru anlamışsınız. ancak genlelde deneme yolu ile hangi tarafı boşta bırakacağımı araştırmışımdır. osman_goksel arkadaşımızın tarif ettikleri de genelde işe yarar. ancak besleme voltajını ses blendajlı kablosunun şiltinden taşımak yönteminde epey sıkıntı çektim. Buna rağmen bazı istisnaları da olmadı değil. ne yaptı isem kesemediğim bazı cihzlarda bu yöntemle de çözüme kavuştuğum oldu.
    Kolay gelsin.
  • Tamamdır sorun şu şekilde çözülmüştür
    Amplinin besleme şasesiyle tonkontrolün besleme şasesini birbirine bağladım fakat ton kontrol besleme şasesini ton kontrol e bağlamadım, ampli besleme şasesini de tonkontrol şasesine bağladım ,ampli girişindeki blendajlı kablonun blendajı ampli şasesiyle bağlı fakat ton kontrol ucu boşta sorun bu şekilde çözülmüştür.

tek bir şey kaldı ses kartımdan kaynaklandığını düşündüğüm çok acayip sesler geliyo ampliden , ampli pc ye bağlı fakat herhangi birşey çalmıyorken farkediliyor ses kısıkken cok farkedilmiyo fakat yüklendiğim (birşey çalmadığında) zaman oldukça rahatsız ediyo .başka temiz çalışan ampli lerde de geliyo bunu nasıl giderebilirim

Emeği geçen herkese teşekkürler..
  • bilgisayarların içinde yüksek frekanslar gezdiği için ses kartı bunu kaparak amfiye yollayıp bu ses de yükseltirek hoparlörlerinden çıkıyor. bendede aynı sorun var. ama şu şekilde çözüyorum. özellikle line in ve microfon girişinden gürültü kapıyor. bu girişleri ses kartının ayarlarından kapatarak baya bi gürültü azaltabiliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: kurbaga kermit

Tamamdır sorun şu şekilde çözülmüştür
    Amplinin besleme şasesiyle tonkontrolün besleme şasesini birbirine bağladım fakat ton kontrol besleme şasesini ton kontrol e bağlamadım, ampli besleme şasesini de tonkontrol şasesine bağladım ,ampli girişindeki blendajlı kablonun blendajı ampli şasesiyle bağlı fakat ton kontrol ucu boşta sorun bu şekilde çözülmüştür.

tek bir şey kaldı ses kartımdan kaynaklandığını düşündüğüm çok acayip sesler geliyo ampliden , ampli pc ye bağlı fakat herhangi birşey çalmıyorken farkediliyor ses kısıkken cok farkedilmiyo fakat yüklendiğim (birşey çalmadığında) zaman oldukça rahatsız ediyo .başka temiz çalışan ampli lerde de geliyo bunu nasıl giderebilirim

Emeği geçen herkese teşekkürler..

• bencede oyle birşey çıkan sesler onu çağrıştırıyo
    hocam ben de master ve dalga dışında hepsi sessiz de cd bile ,yanlız işin acayip tarafı tamamen sessize alınca da geliyo hatta seskartını devre dışı bıraktım yine de olmadı.bunun önüne geçilemiyor mu biçok insanda var bu sorun.
    teşekkürler
  • en son sorunun cevabınıda ben vereyim aynı sorunları bende yaşadım.pcden anfiye gelen kabloyu kalın blendajlı kablo olarak kullan ben kalın rca kablosu kullandım sorun ortadan kalktı eskıden mouse u oynatınca bile ses gelıyordu.
  • kırmızı kablolar

Şaseleri BIRLEŞTİRİNCE gelen vınıltı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.