Şimdi Ara

Sata 2 Diski Sata 1 'e çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim elimde sata 1 ve sata 2 disk var yalnız ikisinide kullanmak istiyorum sata 1 80 gb sata 2 160 gb bunun için jumper ayarları varmış bilenlerden yardım istiyorum yoksa randıman alamaz mıyım sata 2 diski yeni aldım 2 gün oldu değiştirip yerine sata 1 alsam daha mı iyi olur lütfen yardımcı olunuz...

• degiştirmene gerek yok sata2 hdd ler üzerinde jumperla gelir ve sata1 oalarak gelir o jumperla yani jumper sata1 olarak takılmıştır sata2 hdd ler üzerine hdd nin üzerine bakarsan sata1 ve sata 2 için jumper ayarı vardır jumperı cıkardıgın zaman sata2 de calışır taktıgın zaman sata1 olarak calışır degiştirmene gerek yok yani hdd yi
  • ama üzerinde hiç bir şey yok sadece içindeki kağıtta sabit disk sürücüsü yapılandırma şekli var ondada ana olarak ayarlama yedek olarak ayarlama ve kablo seç die 3 tane jumper şeması var 8 tane iğne var

üzerinde jumper yok boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbers -- 26 Ekim 2007; 14:31:13 >
  • Dikkatli baktın mı kardeş iğneler üzerine küçük br plastik parça olmalı eğer yoksa bir bilgisayarcıdan rahat temin edebilirsin hdd jumperı diyerekten. sonra jumper şemesına göre takarsın.
  • dene zaten önce bi jumper kullanmadan da tanıyo bazı anakartlarda..baktın görmedi o zaman bilgisayarcıdan jumper alıp takarsın
  • peki benim hdd üzerinde jumper çıkmadı sata 2 hdd aldım uzerindeki jumper ayarı sata 1 olarak tanımlı anladığım kadarıyla hatırlayan varmı 8 tane iğne var hangi çifte takılacak yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
  • valla benim seagate de sata1 jumperı takılı halde gelmişti..sata2 kullanmak için jumperı çıkarmak gerekiyordu..markalar arası farklılık olabilir belki ama hdd üzerinde sata1 ya da sata 1,5 gb\s diye resimli jumper ayarı yazması lazım..

resimdeki mesela seagate için bu jumper takılı olunca bu şekilde sata1..jumperı çıkarınca sata2 modunda kullanılıyo..diğer hddlerde durum nedir bilmiyorum..hdd markasına göre farklılık var mı onu da bilmiyorum..markası neyse seninkinin söyle istersen ona göre kullanan biri yorumlar;

• abi çok saol gerçekten önemsemişsin benim diskin markası tam olarak

SAMSUNG HD161HJ 160 GB. 7200RPM BEN BULAMADIM
  • aşağıdaki linkte global sitesindeki user manual kullanım kılavuzu var..ordan resimle kesin teşhisi koyuyoruz..

http://www.samsung.com/in/support/productsupport/download/Model_Select.aspx?type=&typecode=300300&subtype=&subtypecode=300301&model=HD161HJ%2FB&fileType=UM&language=

yani daire içine alınan yerdeki jumper takılı olunca sata1 oluyor jumper takılı olmayınca sata2 oluyormuş..

rica ederim

• gerçekten harikasın yapılabilecek en iyiliği yaptın bana inşallah benimde sana yardım edebileceğim konu olur emeğine sağlık Allah Razı olsun.. gerçekten çok sevindirdin beni
  • inşallah kardeşim..hepimizden Allah razı olsun
  • kardeş samsung hd161hj yi sata2 den sata ya çevirmek için jumper ayarı olmuyor. samsunghdd.com da bu iş için program var onla hallediyorsun:

http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=126&orderNum=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimeksi -- 25 Ocak 2008; 17:31:14 >
  • selimeksi S kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam.segate hdd ladim ayni problem bende de bir turlu programi bulamadim.yardimci olurmusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.