Şimdi Ara

SATA 2 harddisk sadece SATA 1 desteği olan anakartta çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir hardisk almaya karar verdim ama benim ankartım SATA1'e uyumlu. SATA 2 desteği yok. İleride sistemimi değiştireceğimi düşünerek sizce SATA 2 alsam olur mu? Bağlantı kabloları SATA1 le SATA 2 'nin aynı mıdır? Yani problemsiz SATA1'de çalışır mı? Bir de NCQ diye birşey görüyorum listelerde. Bu NCQ ne işe yarar? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler...

• evet, sata2 olan bir disk sata1 anakartta çalışır...sadece diskin arkasındaki jumper ayarını yapman lazım...

ncq ile ilgili geniş bilgiyi aşağıdan alabilirsin...

http://csg.cizgi.com.tr/kb.php?mode=article&k=184
  • ben bunu bi bilgisayarcıya sormuştum bana sata1 desteği olan anakart sata2 hdd yi desteklemez dedi. rapator arkadaşta destekler demiş. ben bilgisayrcının yalancısıyım.
  • Sadece SATA1 destekleyen bi anakartta SATA2 disk çalışır.
    Ama SATA2 kadar performanslı olmaz tabii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-997D59FCA -- 1 Şubat 2007; 14:45:19 >
  • o bilgisayarcı seni yemiş
    çalışır ama jumper ayarını değiştirmen gerekir,, yoksa gene çalışır ama kilitlenebilir, reset attırıyo galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fuzz

Sadece SATA1 destekleyen bi anakartta SATA2 disk çalışır.
    Ama SATA2 kadar performanslı olmaz tabii...

+13446 arkadaş haklı aynı olayı ben yaşadım sata2 li anakarta sata2 hdd taktım ve daha sonra sata1 li anakarta aynı hdd yi taktım performans olarak gözle gürülür bir fark vardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ge©eKu$u

ben bunu bi bilgisayarcıya sormuştum bana sata1 desteği olan anakart sata2 hdd yi desteklemez dedi. rapator arkadaşta destekler demiş. ben bilgisayrcının yalancısıyım.

bi günde şu bilgisayarcı doğru bişe sölesin, dişimi kıracam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.