Arkadaşlar hepinize merhaba. Sata hardiskim bozulduğu için pcgold'tan Samsung Sata 2 model bir harddisk aldım, ancak anakarta takmayı denediğimde anakart ve güç kablosunun uymadığını gördüm. Anakartımın markası MB ASUS A7V600-X AMD KT600 SATA AG
Acaba benim anakartım Sata 2'yi destekliyormu? Eğer destekliyorsa sadece güç ve anakart kablosu alarak bu problemi çözebilirmiyim?
destekliyor ama güç kanağın desteklemiyor...ki hiç önemli değil o anakartın kutusundan güç bağlantı noktası çevirici çıkarıyor yani standart 12v 4pinli bağlantıyı sata güö kablosuna çeviren bir ara parça bulunuyor hatta 2 tane gelmiş olmalı... onları bulup kullan... kaybettiyseniz kadıköyde rahatlıkla bulabilirisniz.. aynen bu şekilde anlatın derdinizi...
quote:
Orjinalden alıntı: guffy
destekliyor ama güç kanağın desteklemiyor...ki hiç önemli değil o anakartın kutusundan güç bağlantı noktası çevirici çıkarıyor yani standart 12v 4pinli bağlantıyı sata güö kablosuna çeviren bir ara parça bulunuyor hatta 2 tane gelmiş olmalı... onları bulup kullan... kaybettiyseniz kadıköyde rahatlıkla bulabilirisniz.. aynen bu şekilde anlatın derdinizi...
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Kadıköyden aldım, ancak bu sefer de harddiski görmüyor.
Serial_ch master 1'de samsung harddisk gözükmesine rağmen ide device'da no device yazıyor ve bios maalesef harddiski görmüyor.
Acaba problem anakartımda olabilir mi? Çünkü sata yerine ata harddisk kullandığım zaman bios görüyor, ancak bu sefer de windowsu kurarken hata veriyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımlarınız için teşekkürler.
anakartla gelen sata disketi yada çipset cd si içindeki sata disketi ile sata driverlarını yükle
quote:
Orjinalden alıntı: ZEUS__
anakartla gelen sata disketi yada çipset cd si içindeki sata disketi ile sata driverlarını yükle
Anakartla beraber gelen cd'den disket oluşturup, windowsu kurarken f6'ya bastım ,daha sonra disketi yerleştirip enter yaptım. Önce bekleyin diyor daha sonra yeniden disketA'ya disketi yerleştirin diyor. Sonuç olarak disketten yükleyemedim. Acaba cd'den direkt yükleme şansım varmı? Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme