Şimdi Ara

Sata Disk problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde Seagate 120 Sata disk var. bir problemle karşılaştım. Problem: Bios diski görmesine rağmen disk okuma hatası veriyor.
    bu hataya daha öncede mağruz kalan biri varmı_? Bu Seagate'in disklerinde olan bir problemmi?? yoksa İstisnai bir durummu?
    !!!!Şimdiden Teşekkürler!!!!

• aynı sorun benim samsung 160gb sata'da oldu, aynı hatayı bende de veriyordu, ama bende sadece C'yi görüyor fakat D ve E'yi görmüyordu. Ne yaptıysam da bi çözüm bulamadım ben de garantiye yolladım. 12-13 gün fln oldu ama bekliyoruz bakalım.
    Bu arada ben, o tip hataları samsung veriyo sanıyodum(bizim samsung'a sahip bikaç arkadaşda da oldu) ama seagate'de de oluyormuş... Bence garantiye gönder.
  • Disk okuma hatasından kastın ne? hatayı yazabilir misin? diskte windows yüklü mü? yüklü ise, boot ettikden sonra windowsda mı hata veriyor, yoksa boot etmiyor mu? sata driverları yüklü mü?

Ne kadar çok bilgi verirsen yardım alma şansın o kadar artar.
  • boot etmiyor. sistem yüklüydü. çalışıyordu. yaklaşık 8 aydır kullanıyordum. boot edeceği zaman "disk okuma hatası yediden başlatın" hatası veriyor. tabii disktede sanki okuyucu kafa takılmış gibi sesler geliyor. ilk açılışta disk denetimi felan yaparkende "smart disk command failed" hatası veriyor. sistem çalışır haldeyken bir anda kitlendi ve ondan sonra oldu.
  • raid kullanıomuydun
  • Bios dan S.M.A.R.T özelliğini kapatarak açmayı dene.
  • raid kullanmıyorum. Smart kapatıp denedim. bu ilk açılıştaki disk denetimini çabuk geçiyor fakat "disk okuma hatası"nı yine veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HD i başka bir SATA portuna takıp açmayı dene.
  • Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Fakat ben yanlış anlattım galiba: Amacım problemime çözüm üretmek değil. Önerilerinizin hepsini denedim. Hatta başka bir makinenin sata portunu bile denedim. Fakat öğrenmek istediğim: Bu problemi başka yaşayan varmı??? bendeki problem fiziksel bir problem. Diski 8 aydır kullanıyordum. Şunu düşündüğüm için sordum bu soruyuda: Quantum'ların zamanında o disklerde meydana gelen problem üretim hatasından kaynaklanıyordu. acaba buda öyle birşey mi? diye merak ettim. Eğer öyleyse Seagate yerine başka bir marka tercih edeceğim.
    Bütün Arkadaşlar Teşekkür Ederim.
  • Bende de o diskin aynısı var 8 aydır sorunsuz ve gayet memnun bir şekilde kullanıyorum. O kadar etkiledi ki beni hiç ihtiyacım olmadığı halde 200GB Seagate SATA daha aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.