Sistemimde normal 160 gb xp yüklü olan bir diskim var yetmediği için bugün 250 gb maxtor sata disk aldım fakat tüm bağlantıları yaptığım halde diski hiç bir yerde göremiyorum bunu tanıtmanın bir yolu var mı ? Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler.
Bilgisayarım / Sağ tık / Yönet / Disk Yönetimi / Yeni diskinizi Ayrılmamış olarak göreceksiniz > Sağ tık > Biçimlendir
sorunum o zaten üstadım benim makina orada da diski göremiyor yani diski hiçbir yerde göremiyorum.
BU yenı aldıgın diski tek basına mı takıyorsun sısteme yoksa 160 gb lık dısk ın yanında bunu damı kullanıyım dıyorsun . şimdi eger 160 gb lık diskten sanırım xp kurulu .. sistemı acıyorsann yenı taktıgın dıskı zaten goremezsın.cunku ham disk tir. yanı henuz partition dedıgımız bölümlendırme yapılmamıstır.. dolayısı ıle bılgısayarını xp kurulum cd sı ıle acıp kurulum aşamasının en başında disk seceneklerını cıkarttıgı bölümde bu yenı taktıgın diski de görmus olucaksın. ve bölüm oluştur dıyerek diskini önce bölümlendırıcek sonra da formatlıcak ve saglıklı bı sekılde kullanıcaksın.kazasız belasız iinşallah. disklerı karıstırmamak adına sadece bu 250 gb lık dıskı makıneye tak ve xp cd sınden başlatarak dedıgım ıslemlerı yap. kurulum yapmana gerek yok .bölüm olustur format at.. yeterlı... Kolay gelsın.kendıne ıı bak