merhaba, çok eski bir bilgisayarım var, arkadaştan aldığım çalışan bir harddisk var 320 gb. sata. onu bilgisayara takıp format atmak isteiğimde hardisk bulunamadı diyor. anakartta sata girişi yok. ara adaptör gibi bir parça var onu anakarta takıp sata hardiski ona takıyorum. ana kartım P4M266A-8235 diye bir kart biosta phoenix 6.0
yardımcı olabilir misiniz?
adaptörde sorun olabilir bi kontrol edin
sata sürücüsü yüklemem gerekir mi bu anakart için?
quote:
Orijinalden alıntı: kuzukurt
sata sürücüsü yüklemem gerekir mi bu anakart için?
evet via raid yazılımını indir kur ve sorun çözülecek...
via raid kurduktan sonra format falan atmam gerekir mi yoksa hemen görür mü? birde nereden bulucam bu yazılımı? teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: kuzukurt
via raid kurduktan sonra format falan atmam gerekir mi yoksa hemen görür mü? birde nereden bulucam bu yazılımı? teşekkürler
Format atmayacaksınız bunu kurduktan sonra anakart sürücüsünü bir kez daha kurmalısınız.Kurduktan sonra Bilgisayarınızı bir kez kapatıp açın..Güncelleme yapın eğer görmez ise dönüştürünüzde problem olabilir...
vraid_driver_v550b ve via_raid_v530c diye 2 driver indirdim bunlar mı acaba? teşekkürler
bu 2 driverın yükleme sihirbazı desteklenen donanımı bulamadı diyor bu 2 dosya için. sanırım yanlış sürücüleri indirdim.
bu sürücüleri nasıl yükleyebilirim teşekkürler
hala sorunu çözemedim :(
hala sorunu çözemedim :(
anakartta sata girişi yok ise sürücü yüklemek işe yaramaz kullanılan adaptör sürücü gerektiriyor ise onun için yüklenmelidir otomatik tanıyor ise belki adaptörde sorun vardır eğer xp kurulacak ise format atarken sata disk desteği bulunan güncel cd edinin ve kullanılan adaptör sadece windows altında çalışıyor, dos desteği yok ise yine format görmeyebilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme