Şimdi Ara

sata-ide geçimsizlermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba anakartım intel d865perl bir anakart bu anakartta 2 ide hardiskim vardı sonra elime 1 adet seagate 160gb harddisk geçti fakat şimdi açılışta karşıma sürücü listesi çıkıyor ve devam için f4 tuşun bas diyor. sonra her şey normal devam ediyor acaba ben neyi gözden kaçırıyorum yada uyuşmayan bir şeylermi var sizden yani bilenlerden yada aynı soruu yaşamış arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    herkese kolaygelsin

• Bence intel anakart almakla hata etmişsin.Biosa girip boot sıralamasını tekrar düzenlemen gerekir.Anakartın biosunu bilmiyorum ama mutlaka sabit bir ayarı vardır.kurcalaman gerekir
  • F4 ile geçtiğin ekrandaki hata mesajını buraya yazabilirmisin.

Çünkü herşey orda açıklanmıştır, mutlaka.

Kolay gelsin.
  • SATA bütün donanımlarla geçimsiz, her zaman bir sorun çıkarıyor..
  • şöyle bir ibare hatamı bilemem: sürücü listesini bana veriyor. en altta f 4 resume diyor ben f4 yaptığımda pc normal açılıp devam ediyor. acaba bir şeyimi eksik yapıyorum yani yukarıda yazdığım belkide hata değil çözemedim.kötü şans
    ayrıca intel mainboard'dan çok memnunum bu sabit diski başka çip setli pc lerde denemeya kaltım gebertti diket hazırla görmedi gördü bir sürü sıkntı ama inetl board'da direk taktım çalıştı.bir tek bu sorunum var onuda çözersek tamam
  • BIOS ayarlarını Default etmeyi denedin mi kadeş ?
  • şöyle bir ibare hatamı bilemem: sürücü listesini bana veriyor. en altta f 4 resume diyor ben f4 yaptığımda pc normal açılıp devam ediyor. acaba bir şeyimi eksik yapıyorum yani yukarıda yazdığım belkide hata değil çözemedim.kötü şans
    ayrıca intel mainboard'dan çok memnunum bu sabit diski başka çip setli pc lerde denemeya kaltım gebertti diket hazırla görmedi gördü bir sürü sıkntı ama inetl board'da direk taktım çalıştı.bir tek bu sorunum var onuda çözersek tamam
  • quote:

SATA bütün donanımlarla geçimsiz, her zaman bir sorun çıkarıyor..

Sata geçimsiz değildir.Efendidir,sessizdir.IDE disklerden daha hızlıdır. 4 sata diskim var.Anakartım Asus.Maşallah sorunum yok.Anakarttan kaynaklanan bir sorun bu.
  • bu gün bios reset yada default yapmayı denicem sağolun.olmazsa yola devam
  • anakartta iki hdd girişininde olduğunu düşünürsek
    ilkönce ide'yi görecektir yani istersen sata hdd yi primary olarak ayarla ve ide hdd yi slave olarak ayarla

makine ide hdd yi master olarak görecektir. Windows kurarken şuna dikkat edin biosta ide slotunu disable duruma getirin ve sadeec sata hdd ye windowsunuzu kurun kurulumdan sonra ide slotunuzu enable hale getirin ki dmi pool da arıza çıkmadan sata hdd ilk ide hdd slave olarak görünsün.

geçimsiz değillerdir ama ideler paralel olduğundan önceliklidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adenizi -- 21 Şubat 2007; 14:52:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: komodor

arkadaşlar merhaba anakartım intel d865perl bir anakart bu anakartta 2 ide hardiskim vardı sonra elime 1 adet seagate 160gb harddisk geçti fakat şimdi açılışta karşıma sürücü listesi çıkıyor ve devam için f4 tuşun bas diyor. sonra her şey normal devam ediyor acaba ben neyi gözden kaçırıyorum yada uyuşmayan bir şeylermi var sizden yani bilenlerden yada aynı soruu yaşamış arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    herkese kolaygelsin

dmi pool

sorunun var senin
  • Bendede asrock marka intel chipsetli anakart var hem ıd hemde sata kullanıyorum ikisinid egörüyor ama bilgisayar ilk açılınca benim bildiğim satayı direk görür ıd har disk de master ise bilgisyar hangi har diskten başlayacağını kullanıcıya soruyor olabilir.Bios ayarından sistem hangi hddye yüklü ise birincil olarak o seçilmeli ozaman sorun olacağını zannetmiyorum.Sanırım senin bilgisayar hangi hddyi seçeceğini karar veremiyor baştan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.