Değerli arkadaşlar, Bu gün SAMSUNG 80 Gb sata harddisk aldım. Bilgisayarımda 40Gb MAXTOR İDE harddisk var C ve D olarak bölünmüş durumdalar. İlk harddiski bilgisayardan sökmeden ikincisini de taktım SATA bağlantısıyla ama bilgisayar 2 nci harddiski görmüyor. Normalde görmesi gerekmez mi? BİOS'ta da göremedim; aygıt yöneticisinden de. Yapmam gereken ayarlar mı var, ne olur yardım edin? Bir sürü para verdik .
Anakartım: BIOSTAR P4VTG-A08 VER:7.8, VIA PT800CE/VT8237, SOCKET 478, 6-CH Audio, LAN, FSB800, DDR 400, 2 DDR, SATA/RAID, ATA-133, USB 2.0, ATX, Support Prescott CPU
Herkese saygılar ve teşekkürler.....
yenı aldıgın hdd sata ıı dır kesın onu sata ı olarak gostermessen anakartın eskı oldugu ıcın gormeyecektır .harddıskın arkasına jumper takman lazım tam yerını hatırlamıyorum netten veya kucuk kıtapcıgından bakabılırsın bu ıslemden sonra bılgısayarın harddıskını gorur merak etme bır dıger soru harddıskı yenıden ayırmana gerek yok kolay gelsın
Dediğin doğru SATA II ama jumper ayarlarını yaptım. Anakartım SATA desteklemiyor olabilir mi? Ama anakart üzerinde SATA soketleri var ve anakart kitapçığı 2 adet SATA slot olduğunu ve SATA desteklediğini yazıyor. Acaba ben bağlantıda mı hata yapıyorum? Kablolarda sorun olabilir mi? Yardımcı olabilen, fikir verebilecek olursa teşekkür ederim. Herkese teşekkürler ve saygılar.
anakartın biosunda advanced bölüm de enhanced diye bir bölüm olması lazım burada sata ve pata yı seçeceksin ancak o zaman ikisini görebilir işletim sisteminide hangisinde kuruluysa boot dan o hdd yi seçmen gerekir.
Ben de anakarta bağlı olan hard disk ide olarak bağlanmıs bunu sata kablosuyla bağlasam sata olarak gorebilirmiyim acaba bi yardım edebilirmisiniz :d