Arkadaşlar, yeni topladığım PC'ye XP ve SATA II harddisk kurarken DFI anakartla beraber gelen bir disket var. Üzerinde SATA RAID Driver Disk nVIDIA nf4 Slicon Image 3114 Rev.1.0 yazıyor. bu disketi kullandım. (F6 basıp "s" ile disket içindeki required yazan programları yükledim.) Harddisk sorunsuz çalışıyor. Ama acaba doğrumu yaptım? SATAII olarak kullanabiliyormuyum? HDD altına fan koymama rağmen 60-65°C ısınıyor. kurulum sorunundan olabilir mi?
EVEREST v2.20.405/tr ile rapor aldım. Aşağıda ilgili sandığım bölümler var. SATAII falan göremedim. Bir bakarmısınız. ne yapacaz şimdi? Lütfen yardım. Depolama : IDE denetleyici NVIDIA nForce4 ADMA Controller IDE denetleyici NVIDIA nForce4 ADMA Controller IDE denetleyici NVIDIA nForce4 Parallel ATA Controller SCSI/RAID denetleyici D347PRT SCSI Controller Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü Disk Sürücüsü WDC WD2500KS-00MJB0 (232 GB, IDE) Optik Sürücü Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device Optik Sürücü PHILIPS DVDR1648P1 SMART Sabit Disk Durumu OK
ATA Aygıt Özellikleri: Model Kimliği WDC WD2500KS-00MJB0 Seri Numarası WD-WCANK2219483 Uyarlama 02.01C03 Parametreler 484521 Silindir, 16 Kafa, 63 Kesim/İz, 512 Bayt/Kesim LBA Kesimleri 488397168 Arabellek 16 MB Çoklu Kesim 16 ECC Bayt 50 EnYüksek PIO Aktarım Modu PIO 4 EnYüksek UDMA Aktarım Modu UDMA 6 (ATA-133) Etkin UDMA Aktarım Modu UDMA 6 (ATA-133) Biçimlendirilmemiş Kapasite 238475 MB
ATA Aygıt Nitelikleri: S.M.A.R.T. Destekliyor Güvenlik Modu Destekliyor Güç Yönetimi Destekliyor Gelişmiş Güç Yönetimi (APM) Desteklemiyor Yazma Önbelleği Destekliyor Host Protected Area Destekliyor Power-Up In Standby Desteklemiyor Automatic Acoustic Management Destekliyor 48-bit LBA Destekliyor Device Configuration Overlay Destekliyor
ID Öznitelik Tanımı Eşik Değer En Kötü Veri Durum 01 Raw Read Error Rate 51 200 200 0 Tamam: Değerler normal 03 Spin Up Time 21 208 202 4583 Tamam: Değerler normal 04 Start/Stop Count 0 100 100 16 Tamam: Hiçbir Hata Yok 05 Reallocated Sector Count 140 200 200 0 Tamam: Değerler normal 07 Seek Error Rate 51 200 200 0 Tamam: Değerler normal 09 Power-On Time Count 0 100 100 30 Tamam: Hiçbir Hata Yok 0A Spin Retry Count 51 100 253 0 Tamam: Değerler normal 0B Calibration Retry Count 51 100 253 0 Tamam: Değerler normal 0C Power Cycle Count 0 100 100 15 Tamam: Hiçbir Hata Yok BE <Sağlayıcıya Özgül> 45 46 24 54 Tamam: Değerler normal C2 Temperature 0 96 74 54 Tamam: Hiçbir Hata Yok C4 Reallocation Event Count 0 200 200 0 Tamam: Hiçbir Hata Yok C5 Current Pending Sector Count 0 200 200 0 Tamam: Hiçbir Hata Yok C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 100 253 0 Tamam: Hiçbir Hata Yok C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 0 Tamam: Hiçbir Hata Yok C8 Write Error Rate 51 100 253 0 Tamam: Değerler normal
Sistem Bileşenlerim: DFI - LANPARTY UT NF4 ULTRA-D AMD Athlon 64 3700+ (2.2GHz, 1024K, S939) SAPPHIRE RADEON X800 GTO2 256MB GDDR3 PCI-E TWINMOS - 1 GB 400 DUAL WESTERN DIGITAL 250GB SATA II 16MB CACHE SERIAL AOPEN H600B-B28 ATX SİYAH KASA 400W PHILIPS DVDR1648K DVD YAZICI PHILIPS 170X6FB 17" LCD MONİTÖR GÜMÜŞ / SİYAH NEC 1.44 MB Siyah
Sata2 yi değilde raid kurarken disket gereklidir , fazla uğraşmadan everset programıyla disklerini kontrol edersen ne olduğuna bakabilirsin
bir kere anakartın sata 2 destekli mi?
ayrıca o everest in raporuna göre senin disk dma 133 çalışıyo.. sata olsa 150 olmalı.. sata2 olsa 300 olmalı .. rivayetlere göre
"MMXex" arkadaşım bu kadar uzun soru nedir diye bakmamışsın. eğer everest raporunun başka bir kısmı gerekiyorsa onuda koyayım.
Bunlara göre eğer SATAII kuramamışsam, ne yapmalıyım? Format atmak tekrar disketsiz kurmak sorunu çözer mi?
sanırsam arkadaşım bu sata 2 denilen şerefsizi kurulumda diskete tanıttıktan sonra bir kere restart yaparsan güzel kuruluyor.. ama senin board sata 2 destekli olduğu için disketle tanıttıktan sonra direk kuruluma devam ediyor..galiba? (hiç sata2 destekli anakartım olmadı)
nforce 4 chipseti de kullanmadığım için ,biosta sata,pata priority ayarları yada daha kapsamlısı varmı bilmiyorum.. biraz biosu kurcala yaz buraya ne diyeyim..
Hocam bende de DFI LAnparty Ultra-D var.. Seagate SATAII kurdum.. yaptıkların doğru .. S ile floppyden tanıtacaksın. Ancak ben bir de Non-RAID For Win XP denen sürücüyü de secip kurdum. Emin olamadığım için garanti olsun dedim.. Everest ile baktığım zaman ben SATAII disk olarak görüyorum ve ön bellek yükleme hızını 300 mb/sn. olarak gösteriyor.
Daha önce ilk kurdugumda floppy yoktu kurmamıştım.. XP sorunlu kuruldu, hdd gurultulu ve yavaş çalıştı. Sonra senin gibi kurdum ve gayet memnunum sistemden.
Isı işine gelirsek belki kasan iyi havalanmadıgı için genel bir sıcaklık sorunun vardır. İşlemci ve anakart sıcaklıkların nasıl ? Benim SATAII disk normalde 32-33 derecede oluyor. Sisteme yüklendiğim zaman 35 görüyor.. Ama üstü hiç olmuyor. Hemde HDD soğutucusu yok.. Ama thermaltake kasa var.. 60-65 derece bana yüksek geldi..
Floopyden tanıttım derken DFI kartla beraber gelen disketimi kullandın, yoksa kendin DFI CD si içinden dosyalardan disket mi oluşturdun? Benim everest raporunda SATAII görünmüyor ama Aygıt yöneticisinde IDE,ATA,PATA yazan kısımda HDyi bulup speed test yaptım. Theoretical Speed 300 yazıyor. NAsıl oluyor? Benim sıcaklık değerleri everest raporunda şöyleydi. Bir yorum alayım mı? Harddiskin altına Zalman ince fan koyduım. kasanın önüne fan koydum havası harddiskin üzerinden geçiyor. ama sonuç bu:
Sıcaklıklar: Anakart 42 °C (108 °F) CPU 38 °C (100 °F) Kuzey Köprüsü 47 °C (117 °F) Grafik İşlemci (GPU) 44 °C (111 °F) GPU Ambiansı 42 °C (108 °F) WDC WD2500KS-00MJB0 54 °C (129 °F)
Soğutucu Fanlar: CPU 1241 RPM Kasa 2033 RPM Güç Kaynağı 4018 RPM
Voltaj Değerleri: CPU Çekirdek 1.38 V +3.3 V 3.36 V +5 V 4.95 V +12 V 11.97 V +5 V Beklemede 5.03 V VBAT Akü 3.07 V Debug Info F 88 53 2A Debug Info T 38 42 47 Debug Info V 56 4A D2 B8 BB 5D A5 (41)
quote:
Orjinalden alıntı: yarasa355
Hocam bende de DFI LAnparty Ultra-D var.. Seagate SATAII kurdum.. yaptıkların doğru .. S ile floppyden tanıtacaksın. Ancak ben bir de Non-RAID For Win XP denen sürücüyü de secip kurdum. Emin olamadığım için garanti olsun dedim.. Everest ile baktığım zaman ben SATAII disk olarak görüyorum ve ön bellek yükleme hızını 300 mb/sn. olarak gösteriyor.
Daha önce ilk kurdugumda floppy yoktu kurmamıştım.. XP sorunlu kuruldu, hdd gurultulu ve yavaş çalıştı. Sonra senin gibi kurdum ve gayet memnunum sistemden.
Isı işine gelirsek belki kasan iyi havalanmadıgı için genel bir sıcaklık sorunun vardır. İşlemci ve anakart sıcaklıkların nasıl ? Benim SATAII disk normalde 32-33 derecede oluyor. Sisteme yüklendiğim zaman 35 görüyor.. Ama üstü hiç olmuyor. Hemde HDD soğutucusu yok.. Ama thermaltake kasa var.. 60-65 derece bana yüksek geldi..
hocam CPU ve anakartlarımız aynı.. ancak benim bu sistem evde... şu an ofisteyim. aksam bi bakiim evereste tam olarak nerde ne yazıyor.. post larım yine buraya..
Evet, kutudan çıkan orijinal Floppy diski tanıttım..
Anakarta SATA kabloları ile baglantısını doğru yaptığını varsayıyorum...
Anakartınız sata2 destekliyse ve de sata2 bir harddiske sahipseniz ayrıca hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten harddiskiniz sata2 olarak çalışacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: sezerbaris
Anakartınız sata2 destekliyse ve de sata2 bir harddiske sahipseniz ayrıca hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten harddiskiniz sata2 olarak çalışacaktır.
doğru söylüyorsun ek olarak sadece raid ler için disket gereli diyebiliriz
quote:
doğru söylüyorsun ek olarak sadece raid ler için disket gereli diyebiliriz
Tamam arkadaşlar ama ben şuan bunu yaptım artık. Merak ettiğim sizce SATAII olarak mı kurulu değilmi? DEğilse ne yapayım. Diski formatlayıp herşeyi baştan mı yapayım. Bu sorunu çözer mi? Bir harddisk formatlayınca (bunuda nereden nasıl yaparım bilmiyoru ya) ilk haline döner mi?
HDTune testte Info sayfasında Standart :ATA/ATAPI-7 - SATA II Supported : UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133) Active : UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133) yazıyor. bu standartta SATAII var ama Activede yok mu demek? Yok bu kadar bilgiden sonra bana "senin Harddisk SATAII olarak kurulmamış" diyebilecek arkadaş. Formatlayıp tekrar kurayım mı akıl verin lütfen.
quote:
Orjinalden alıntı: ikeut
HDTune testte Info sayfasında Standart :ATA/ATAPI-7 - SATA II Supported : UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133) Active : UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133) yazıyor. bu standartta SATAII var ama Activede yok mu demek? Yok bu kadar bilgiden sonra bana "senin Harddisk SATAII olarak kurulmamış" diyebilecek arkadaş. Formatlayıp tekrar kurayım mı akıl verin lütfen.
Arkadaşım daha öncede dediğim gibi Sata2 olarak kurulmamış diye birşey yokki.Zaten sata2 diye bir kurulum yok.Anakartın destekliyorsa ve harddiskin sata2 ise zaten sistemin sata2 dir.Bunu daha net nasıl anlatabilirim bilmiyorum
ben sata II aldım takdım direk kullandım hiç bişşi yüklemedim bunun için ki yükleyememde benim flopy im yokk
ısı ise şuan fan en düşük devir ile dönüyor 32 derece
fan max. dönerken pencerede dayalı ise 19 falan görüoo
fan hiç dönmesken sürekli kopyalama fln yapıncada 45 in üstünü hiç görmedim ben
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme