Şimdi Ara

SATA ile IDE beraber kullanınca sistem çok yavaş açılıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce kullandığım IDE diskin yanına kapasitesini artırmak için SATAII bir disk taktım. İşletim sistemini SATAII diske kurdum. Ancak windows açılışta çıkan logoda mavi çizgi gidip geliyor ya hani, o tam 26 kere gidip geliyor ve sonrasında windows açılıyor. Açılış süresini tahmin edin artık?! Ama IDE diski devre dışı bıraktığımda üç gidiş gelişte açılıyor. IDE disk üzerinde herhangi bir işletim sistemi yüklü değil. Sadece program, film ve müzikler var. (yaklaşık 180 gb) Ben durumu çözemedim, başına böyle bir şey gelen var mı nedeni ne olabilir?

• İDE diskin "Jumper" ayarı eğer MASTER ise SLAVE yapın. Biostan da SLAVE olarak görmesini sağlayın.

İşe yaramazsa söküp alın Jumper' ı...

Ayrıca 2 İDE kanalı varsa, Optik sürücüyü İDE disk ile aynı kabloya bağlamayın, farklı kabloya bağlayın.
  • Sata olan disk master, IDE yi ilk önce jumper ile slave olarak atadım ama değişen bir şey olmadı. Sonra jumper 'ı çıkartıp biostan da ikinci disk olarak gösterdim yine değişen birşey olmadı. Optik sürücü ile aynı kabloyu da paylaşmıyor. Anakart epox mf4 ultra, işlemci amd x2 3800+
  • Donanımsal olarak yavaşlatacak bir durum yok.IDE nin master yada slave olmasıda birşeyi değiştirmez.Ama şu olabilir ikiside aynı (IRQ)kesmeyi kullanıyorsa belki yavaşlama olabilir.
    Windowsunda sanırım vista.Vistada hızlı getirme diye bir özellik vardı.Atıyorum ama açılışta mevcut dosyaların ne olduğuna bakıp ona göre ön işlem yapıyor olabilir bu da yavaşlığa neden olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.