Şimdi Ara

SATA Portu FSB Overclocktan etkilenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte 8KNXP anakartım ve P4 2.8 Prescott işlemcim var, ayrıca 2*80 GB Samsung disk Raid 0 olarak kurulu durumda. FSB hızını arttırarak overclock yapmak istiyorum. Gerekli soğutmaya ve hızlı ramlere sahibim. Ancak çekindiğim bir nokta var. Anakartın BIOS'unda SATA portunun FSB hızının artışından etkilenebileceği ve ankartın SATA diskleri görmeyebileceği gibi bir uyarı var. Birkaç yerde de SATA portunun overclocktan etkilendiğine dair bir şeyler okumuştum. Sabit disklerimde gerçekten önemli veriler var. Acaba overclock yapmamın SATA raid dizgesinde herhangi bir soruna yol açma ihtimali var mı? Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. SATA raid kullanıpta işlemcisini overclock edenler herhangi bir sorunla karşılşıyorlar mı acaba?

• BUNU deneyıme gereksinimi olan bır konu oldugunu sanmıyorum ! ÇÖZÜM ÇOK BASİT

OVERCLOCK OLAN YERDE RİSK HER ZAMAN VARDIR!HER KONU DA
  • Overclock olan yerde risk olduğunu ben de biliyorum. Benim sorduğum, SATA raid'in overclock'a karşı pata sistemlere göre ayrı bir isk altında olup olmadığı. Yani sata portlarının overclocktan olumsuz etkilenip etkilenmediği.. Bunu da en iyi sata raid sistemi olup da overclock yapanlar bileceği için sorumu onlara yönelttim. Yok mu sata raid dizgesine sahip bir overclocker?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monk -- 18 Nisan 2005, 19:57:47 >
  • kardeş sata larda patalar gibi güney köprüsü üzerinden işlemciye ulaşıyolar. Yani sen Oc yapmadan önce agp/pci oranını biostan sabitlemezsen tabiki hata verme ihtimali çok yüksek. Hatta bende verdi bile. zaten sata hardiskler hassas.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akcay

kardeş sata larda patalar gibi güney köprüsü üzerinden işlemciye ulaşıyolar. Yani sen Oc yapmadan önce agp/pci oranını biostan sabitlemezsen tabiki hata verme ihtimali çok yüksek. Hatta bende verdi bile. zaten sata hardiskler hassas.

+1
    benim başıma gelmişti mbr si uçmuştu kartın
  • AGP AYARLARINI ELLEMEYİN.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.