Şimdi Ara

Sata portuna SSD takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hp bilgisayarımın özellikleri : https://support.hp.com/tr-tr/document/c03966365

Cpu-z indirip baktığımda 2 sata portu var ve kullanılıyor olarak görülüyor.

Pc eski olduğu için hızlandırmak için ssd almayı düşünüyorum bu porttaki hdd lerden birini çıkartıp yerine ssd takabilir miyim. Bir de alacağım zaman alacağımın ssd inin uyumluluğuna vs. nasıl bakabilirim.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• İkisi de SATA ve aynı boyutta. Çalışır tabii. Ama laptopta orijinal windows varsa onu kaybedebilirsin. Harddisk değişiminde taşımaya izin veriyor mu bilmiyorum.

• HP G6-2176ET laptopım var, geçen yıl içindeki Seagate 320 GB harddiski Adata su650 240 gb ssd ile değiştirmiştim. Windows 7 64 bit işletim sistemini Seagate Discwizard yazılımı ile ssdye klonlamıştım.

İşletim sistemi 10 numara çalışıyor ama partisyon kısmını klonlayamadı.

Laptop altında harddisk ve rame erişebileceğiniz bir kapak olmalı. Klonlama için ssdyi 2.5 inç harddisk kutusuyla usbden bağlayıp klonlamayı yapınız, sonra harddisk yerine ssdyi bağlayınız.
    Ya da hdd caddy denilen aparat ile dvd sürücüyü çıkarıp ssdyi oraya takabilirsiniz.

SSD olarak (2.5 inç kutu sata ssd olacak)
    WD blue 3d
    Sandisk Ultra3D
    Samsung 860 evo
    Crucial MX500
    Kingston KC600

Modellerinden birine (ihtiyaca göre kapasitede) bakınız. M.2 veya msata bağlantılı çubuk ssdler olmaz o Laptopa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    3 hafta önce açıldı
    sata ssd önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.