Şimdi Ara

Sata / SSD Disk Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ortalama bir dizüstü bilgisayar (thinkpad t420) kullanıcısıyım oyun v.s ile işim olmuyor.Offis programlarını ve arada bir incelemek için autocad dosyalarını açarım.iki gündür bilgisayarda acaip bir yavaşlık var neredeyse açılması yarım saati aşıyor, bugün dvd den ubuntu ile açıp disklere eriştim ve diskin kötü durumda olduğunu gördüm format atıp yoluma devam edebilirim tabi her an diski tamamen kaybetme korkusu yaşayarak; bunun yerine yeni bir disk almayı düşündüm ama bayağı bir uzak kaldığım sektörde ssd mi sata mı ikilemine düştüm.Bu konuda yardım ve önerilerilerinizi sunarsanız sevinirim

*Öncelikle iki işletim sistemi kuracağım genelde linux kullanacağım.
    * Hız benim için aman aman önemli değil.
    *Kapasite sorunum da yok yanımda taşıyacağım 30gblik bir muzik arşivi yeterli oluyor. her işletim sistemi içinde 30-40 gb yeterli diye düşünyorum.
    *En önemlisi sağlamlık uzun süre sorun çıkarmayacak bir hdd. (şu an Hitachi var içinde )
    bu durumda öneriniz ne olur arkadaşlar,
    teşekkürler.
    herkese sağlıklı mutlu bir yıl dilerim.

• Merhaba,
    Bütçeniz nedir? 120GB yeterli olursa eğer, Samsung EVO 120GB tavsiye ederim.. Baya bir fark yaratıyor.
  • Samsung evo 850 kendimde kullaniyorum tavsiye ederim
  • @terapi_teryaki bütçem 200-250 lira arası, ssd hız olarak ciddi bir fark yaşatır peki ama sağlamlık nasıldır birde malum ssd ile sata arası ciddi bir fiyat farkı var yani bu fiyatı verdiğime değsin isterim uzun vade kullanımda

@sensation45 ne kadardır kullanıyorsunuz hocam
  • Eğer sata 2 destekleyen bir anakartın varsa SSD'nin sana sağlayacağı performansın %50'si kadarından faydalana bilirsin. Fakat bu bile bilgisayarında gözle görülür bir performans artışı sağlayacaktır. Hatırlatmak isterim ki; En yavaş parçan kadar hızlısındır.
  • sata ımb lenova
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD HDD Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    HDD-SSD
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.