Şimdi Ara

sata ssd yükseltmesi yapacağım yardımm!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar 8 yıllık asus k555ln kullanıcısıyım ve yakın zamandan beri bilgisayarda çok fazla yavaşlama sezdim
    yeni pc alana kadar ssd yükseltmesi yapmayı düşünüyorum istediğim ssd model linkini aşağı bırakıyorum sizce nasıl ssd iş görür mü?
    www.hepsiburada.com
    SanDisk Ultra 3D 500GB 560MB-530MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-3d-500gb-560mb-530mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssdh3-500g-g25-p-HBV000008FNGI

93 okuma 83 yazma hızı alıyorum şuanki hdd den sata ssd yükseltmesi yapacağım yardımm!!!!!

• Geç bile kalmışsınız, epey bir fark hissedeceğinize eminim.

Akakce'den fiyat aratırsanız daha iyi olur.
  • Hepsiburadada kupon mu kullanacaksın. Amazonda 495 tl. Veya 46 tl daha fazla vererek Kingston KC600 modele de bakabilirsin. 2019 modeldir ve TBW ömrü 300 TB dır. Sandiskte 200 TBW garanti edilmiş 500 GB için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrooke139

Hepsiburadada kupon mu kullanacaksın. Amazonda 495 tl. Veya 46 tl daha fazla vererek Kingston KC600 modele de bakabilirsin. 2019 modeldir ve TBW ömrü 300 TB dır. Sandiskte 200 TBW garanti edilmiş 500 GB için.
    Hocam 480 tl ye 500 gb lık ssd yi aldım dün bugün elime geçer muhtemelen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Geç bile kalmışsınız, epey bir fark hissedeceğinize eminim.

Akakce'den fiyat aratırsanız daha iyi olur.
    Hocam ssd montajı harddisk yerine yapılacak harddisk içinse cd rom iptal edilip 30 liralık caddy aparatıyla harddisk oraya koyulacak sonra sistem ssd ye kurulacak ve onun haricinde hazır içi açılmışken 8 yıldır yenilemediğim termal macunu yenileteceğim ayrıca fan temizliği ve oksitlenme kontrol ve onarımı da olur bunların hepsini 150 tl ye yapan antalyada bir tane çakma asus servisi buldum yetkili servis yok burda ama bu adamlar işlerini iyi yapiyorlarmış yorumlarına falan da baktım ne düşünüyorsunuz 150 tl fiyat için?
  • Hocam bu arada bilgisayarcı arkadaşa hdd yi ssd ye klonlayalım dedim kendisi bu tarz işlerin riskli olduğunu daha önce çok kez denediklerini bilgisayarların 3 4 ay sonra mavi ekran verdiğini söyledi o nedenle temiz bir kurulum yapacakmış ssd ye bu konuda ki görüşlerinizi de merak ediyorum çünkü hdd içinde recovery ve pc nin içinden çıkan gömülü orjinal win 10 var ne yapmalıyım bu durumda?
  • teknoalem T kullanıcısına yanıt
    Dostum içimde bir his sata 3 soketi olup olmadığı tereddütündeydi ama bu yazdığın şey beklentimi çok aştı.

Normalde 2011 yılında sandybridge işlemcileri çoktan çıkmış x58 lga 1366 anakart üretimi bitiyordu. Doğal olarak çakma "marvell" sata 3 kontrolcüleri de.

Şimdi hiçbir şey diyemeyeceğim, port dönüşümü falan sanırsam biraz cacık bir durum.

Yani işin özü sen o 500 mb küsür okuma ve yazma hızlarını alabilecek misin ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 3 Temmuz 2020; 13:14:1 >
  • Hocam pc o kadar külüstür değildir ya asus k555ln model ve internetten baktığimda aldıklarını söylüyorlar
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/ssd-tavsiyesi--113222023

Hocam yıllar önce bu tarz bir konu açmışlar burada da bizim ssd yi öneren olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Dostum içimde bir his sata 3 soketi olup olmadığı tereddütündeydi ama bu yazdığın şey beklentimi çok aştı.

Normalde 2011 yılında sandybridge işlemcileri çoktan çıkmış x58 lga 1366 anakart üretimi bitiyordu. Doğal olarak çakma "marvell" sata 3 kontrolcüleri de.

Şimdi hiçbir şey diyemeyeceğim, port dönüşümü falan sanırsam biraz cacık bir durum.

Yani işin özü sen o 500 mb küsür okuma ve yazma hızlarını alabilecek misin ki?
    hocam sizin için pc nin tüm özelliklerini gösteren bir program indirdim bir göz atıp yorumlarsanız iyi olur ya yanlış birşey yapmak istemiyorum pc yesata ssd yükseltmesi yapacağım yardımm!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoalem

Hocam pc o kadar külüstür değildir ya asus k555ln model ve internetten baktığimda aldıklarını söylüyorlar
    Hayırlı olsun yorumunu bekleriz Sendeki notebook da bendeki gibi ihtiyar ama usb 3.0 girişi olduğundan sata3 desteği kesin vardır. Bendeki AMD A10 işlemci fark bu gibi. Ben Samsung 860 evo aldım.. Ama ya sorun vardı, ya da benim anakarta uymadı. İade ettim. Şimdi arayış içindeyim. Hangi ssd veya hangi ssd kontrolcüsü anakarta uyar. Silicon motion, Marvell, Phison.. Bu üç marka ama hangisi !!

HGST hitachi disk ve orada 6 gbps yazıyor.

inanıyorum ki alacağınız 2.5" sata 3 disk kusursuz çalışacaktır.

Hiç diğer işlere girmenize gerek yok, diski kendiniz de değiştirebilirsiniz. Sadece arka kapağı açın ve alacağınız 500gb diski takıp bitirin.
    dosyalarınızıda taşınabilire atın, temiz windows 10 kurup geri transfer edin.

Cihazı işin uzmanına verirseniz sadece macun değiştirme falan yaptırırsınız hatta ideal bir 4gb ram bulursanız açtırmışken onu da upgrade edin bari.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde asusun yeni çıkan tuf gaming a 15 alacaktım fakat şuan fiyatlar çok şişirme ve stok sorunu var o nedenle biraz bekleyip 5 6 ay içinde yurtdışindan alma durumum var o nedenle bilgisayarı 5 6 ay idare etcek şekilde yukseltme yapcam fazla masrafa girmek istemiyorum mâlum corona önümüzü görmeyi engelliyor yeni bilgisayar alsamda kullanırım yine de bunu

Ha bu arada ssd bugün geldi içindeki talimatta bu usb sata aparatıyla hdd yi ssd ye sandisk in önerdiği programla atabiliyormuşuz gerek var mı buna pc ci arkadaş sistemi ssd ye kurarız hdd yi de cd roma takarız dedi fakat kafam karıştı hdd deki windows ve dosyalar programlar falan nolacak bu konu da aydinlatırmısin hocam bizleri
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Olur hocam yorum atarım kasa üzerinde k555ln yazıyor biosda x555ln bir halt anlamadım hangi model bizimkisi
    sizin ihtiyacınız hdd to ssd migrate.

easeus programı sizi yönlendirecektir.
    www.easeus.com
    Clone HDD to SSD(Solid-State Disk) without Reinstalling Windows - EaseUS
    https://www.easeus.com/backup-utility/how-to-migrate-to-a-solid-state-disk-without-reinstalling-windows.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoalem

Olur hocam yorum atarım kasa üzerinde k555ln yazıyor biosda x555ln bir halt anlamadım hangi model bizimkisi
    CPU-Z programından bakabilirsin mainboard kısmına.
    Windowsu sana tavsiyem eğer usb üzerinden formattan anlıyorsan sıfırdan ssd ye kur. Taşınabilir hdd varsa sendeki önemli dosyaları yedekleyip daha sonra sendeki hdd nin windowsunu da format esnasında silebilirsin. Silmezsen windows açıkken silemez biçimlendiremezsin. Tabi hdd yi kısakla dvd bölümüne taktığını varsayıyorum. Windowsu sıfırdan kurarsan eski yer kaplayan gereksiz windows dosyalarından kurtulursun. Bende windows 60 gb görünürken formattan sonra 26 gb kadar düştü. Eğer aynı windows tipini kurarsan internete microsoft ile bağlandığında otomatik tanır ve lisanslar.
  • Kurulumu kendin yap win10 usb hazırla sıfır dan kur hız konusunda tamamen aynı hızı alamaya bilirsin ama hızı sana hdd neymiş yaaa dedirtir seni tatmin eder benim 12 yıllık laptop sata 2 vistali makineye ssd aldım taktım win10 attım yağ gibi oldu termal macun temizlik vs gibi şeyleride kendim yapdım cillop gibi oldu:)
  • Hocam pc kasa olsa yapardımda laptopta montaj işlerinden anlamıyorum youtube dan izleyerek yaparım belki şimdi yanlışlıkla teli falan kopartırız sonra bir ton masraf 150 tl den olmayalım diye yüzlerce liradan oluruz :):)
  • Ssd takmak kolay o siz yapın bence .Temizlik yapacaksanız sökmeden önce bi iki video seyredersiniz.
    Sonra bütün vidaları kapakları söküp kasayı kanirtin kalkar zaten ama dedigim gibi ssd çok kolay hdd yi kaydırıp çekiyorsun ssd yi itip takıyorsun program sana usb yi hazırlıyor atıyorsun windows u ama zaten heralde çoktan vermissindir artık yanlış bisey yapmazlar umarım:)
  • kesinlikle mantıklı bir hareket. ancak kapasiteyi olabildiğince yüksek tutun. mesela şu zamanda bence minimum 240+ olmalı. 120ler yetmez artık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.