arkadaşlar notebookuma yeni bir harddisk alacağımdan, içinde takılı olan 160gb 2.5 sata hdd değerlendirmek istiyorum evimde eski bir masa üstü pc var ve hdd e ihtiyacı var çıkartacağım bu 2.5 lik diski masa üstü bilgisayara takabilirmiyim yuva büyüklük küçüklük problem değil onları ayarlayabilirim önemli olan sata ide converter ile bu iş olurmu ayrıca güç girişi vs onları nasıl ayarlayabilirim sizce teşekkürler.
zaten ide hdd ler molex girişe sahip. güç kablosu sıkıntısı olmaz boşta bi molex vardır elbet. ide data kablosuda vardır elbet sıkıntı ne anlamadım
Sata to ide 3,5 inc aldın mı işini görür ama sana tavsiyem onun yerine git uygun bir hdd al daha mantıklı olur normal bir yerden alırsan çeviri ortalama 45-50 lira gibi bulursun ama web sitelerini açık arttırmaları felan incelersen oralardan 20 liraya bile bulursun. Freelink indi sanırım çift taraflı çeviricisi de vardı kartın üzerinde bir switch le ide to sata - sata tu ide yapılabiliyorsu. Bazı kartlar sadece satayı ideye çeviriyor yada ideyi sataya buna dikkat et.
Çevirici ile kullanırsan bir miktar performans düşüşü yaşarsın.
Diskin 5400 devir ise ve diskin cache miktarı düşük ise, yine performansın düşük olacak.
En iyisi 2.elde sat.
Kolay gelsin.
40-50 liraya boş disk kutusu alıp harici olarak kullanmaya karar verdim sanırım en mantıklı çözüm bu cevaplarınız için çok teşekkürler