Şimdi Ara

Satadan m2 nvme ssdye geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdilik m2yi depolama olarak kullanayım, seneye win11e geçtiğim zaman temelli formatlayıp m2ye windowsu kurayım diyorum.

Sorum şu: genelde oyun oynayıp webde takılan biri için windowsun hangi diske kurulu olduğu çok fark eder mi ? Yani şimdiden temiz bir kurulum yapıp win10 kurmalı mıyım m2ye ?

• en son windows 95 kullananmis biri oldugumu belirteyim. OS u hangi diske kurdugunun onemi olmaz, primary disk olarak kurulumu yaptigin diski belirliyorsun nihayetinde. M2 diske temiz bir kurulum yaptiginda makine ucacaktir. Kanimca M2 yi kullanmamak kaynak israfi olur

• Macrium benzeri bir program ile SATA'yı M2'ye klonlayıp BIOS'tan boot disk seçerek aynen de devam edilebilir. Sonra istediğin zaman W11'e geçersin.

Bu işlemde dikkat edilmesi gereken nokta klonlama sonrası M2 üstündeki EFI partition'ı bir power shell komutu ile aktive etmek. Bu yapılmazsa eski diskin EFI'sini kullanır.

• narodnik98 N kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler yanıtınız için fakat tam olarak anlayamadım. OS hangisinde önemi olmaz derken yani m2yi kullan ama win10 kurma mi dediniz, yoksa hazır m2in varken win10u ona mi kur dediniz ?

• presentmic P kullanıcısına yanıt

rica ederim. hazir m2 varken isletim sistemini de (yani windowsu) m2 ye kurup kullan. cunku hiz gercekten cok farkedecek. sata'yi da depolama alani olarak kullan. benim onerim ve tercihim bu yonde olur

• Crucial P2 ve Crucial BX500 CrystalDiskMark sonuçlarım.

• İyi duruyor. Hissedilir bir fark oldu mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sata m2 ssd sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet hocam saniyeler bazında da olsa kesinlikle daha seri şuan bilgisayar.

• Güzel. Hayırlı olsun tekrardan. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.