Şimdi Ara

SATARKEN ZARAR ETTIRMEYECEK 0 (YENI) ARAC VARMI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
8.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1,5 yıl önce 38 bine corolla aldım.Şu an piyasası 41 bin civarı.
  • kesinlikle hiçbir marka ve model için yargıda bulunulamaz tamamen otomobil piyasasının hareketiyle ilgili bir konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Bi arkadaş vardı forumda, sıfır Passat alıp bir sene binip 9 bin lira pahalıya satmıştı

nasıl bea
  • toyota corolla

ve vosvosun bazı modelleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

Bi arkadaş vardı forumda, sıfır Passat alıp bir sene binip 9 bin lira pahalıya satmıştı

nasıl bea

b6 kasa passatlarda böyle bir durum oldu. yeni kasası çıkmaya yakın passatlar da güzel bir indirim vardı. birde buna passatta lpg ye uyumlu tek motor olan 1.6 mpi faktörü eklenince (yeni kasalarda bu motor seçeneği yok) bu araçlar çok fena prim yaptı.

aynı durum şu anki golflerde de olacak. buna yüzde yüz eminim. şu anda 1.6 golfler 36.900 den satılıyor. yeni kasasında muhtemelen 1.6 mpi (hitler) motor olmayacak. ve şu anda 37 den satılan golfleri 40 dan aşağıya zor buluruz gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircan

MERHABA
    sıfır araclar aldıktan 1 sene sonra satmaya kalktıgında malum en az 8-10000 tl zararınız oluyor.her sene prım yapan bır arac yokmudur.mesela 0 ı 30000 tl olan 2012 model aracı 2013 te almaya kalktıgınızda aracın fıyatı 40000 tl olmalı
    2006 de 28000 tl ye aldıgım opel combo aracımın sıfırı 2007 de 27000 tl ye 2008 de 26000 tl ye dustu.kullı zarar

gecen yıl konya yolu volvoya gıttıgımde gordugum spor bır arac 45000 tl ıdı
    2 gun once yıne ugradım aynı kasanın 2012 modelınde 75000 tl etıket var ıdı
    VOLVO MARKA BOYLEMIDIR
    30000-50000 TL ARALIGINDA BASKA HANGI SIFIR ARAC ALINDIGINDA ZARAR ETTIRMEZ

şu anda 36.900 e satılan 1.6 golfü alıp (tabi bulabilirseniz), seneye 40a hatta daha fazlasına elinizi öpene satarsınız. golfteki lpg ye uyumlu son motor seçeneği bu ve büyük ihtimalle yeni kasa da bu motor seçeneği olmayacak. tıpkı passatta ki gibi bu araçta güzel prim yapacak.

demedi demeyin.

• kendi aracımdan örnek vereyim.Kar olarak düşünmüyorum enflasyon farkı var sonuçta ama yinede arabam değer kaybetmedi.Sonuçta bir araca 50 bin verip bir sene dolmadan bile 35.500'e satan çok insan var.Ben 2010 yılında 38.500 'e aldım sıfırını focusun şuan aynı donanım-km-yaş olarak bakıldığında 42-46 aralağında fiyatları var ikinci elde
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Vw olsun yeter

Heleki tdi dsg ise hic korkma olusu para

Benim pert ettigim jettayi 45.000 sattilar o derece yani

Onun disinda her marka zarar etiriyor

Pert jettayi forumca ozledik, kazali ssleri tekrar gorebilecek miyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sen bir araba alacaksın. Sıfır olacak, bineceksin, gezeceksin zarar etmeden bi başkasına ikinci el olarak satacaksın.

Araba bir yatırım aracı değildir. Her halukarda değer kaybeder. Sanırım sormak istediğin soru tam olarak şöyleydi; Az değer kaybeden, satarken az zarar ettiren arabalar nelerdir?
  • bu volkswagen nasıl bi otomobilmis, zarar en az ettiren firma, yada cidden zarar ettirmiyor, kar bile edebiliyorsun yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

quote:

Orijinalden alıntı: kadircan

MERHABA
    sıfır araclar aldıktan 1 sene sonra satmaya kalktıgında malum en az 8-10000 tl zararınız oluyor.her sene prım yapan bır arac yokmudur.mesela 0 ı 30000 tl olan 2012 model aracı 2013 te almaya kalktıgınızda aracın fıyatı 40000 tl olmalı
    2006 de 28000 tl ye aldıgım opel combo aracımın sıfırı 2007 de 27000 tl ye 2008 de 26000 tl ye dustu.kullı zarar

gecen yıl konya yolu volvoya gıttıgımde gordugum spor bır arac 45000 tl ıdı
    2 gun once yıne ugradım aynı kasanın 2012 modelınde 75000 tl etıket var ıdı
    VOLVO MARKA BOYLEMIDIR
    30000-50000 TL ARALIGINDA BASKA HANGI SIFIR ARAC ALINDIGINDA ZARAR ETTIRMEZ

şu anda 36.900 e satılan 1.6 golfü alıp (tabi bulabilirseniz), seneye 40a hatta daha fazlasına elinizi öpene satarsınız. golfteki lpg ye uyumlu son motor seçeneği bu ve büyük ihtimalle yeni kasa da bu motor seçeneği olmayacak. tıpkı passatta ki gibi bu araçta güzel prim yapacak.

demedi demeyin.

Tabii bu arada MTV ölçütü olarak emisyon kullanılmaya başlanmazsa...
    Eğer öyle olursa 1.6mpi motorlu golf sanırım E yada F sınıfında olur ve yüksek vergi öder...
    Bu durumda bırak değer kazanmayı ciddi kayıpta yaşatabilir...

• Bunlarin ipi ile kuyuya inilmez ne alirsan al 2.elde her zaman zarar edersin kar ettim diyen yalan söyler
  • Doğuş bence ucuza satıyor. Müşteriler taştan olsun alman olsun diyor çünkü. BEn doğuşun yerinde olsam abs+1 airbag standart araba satar klimayı bile opsiyonel yapar parasını alırım. boşline-comfortline-highline ları bir iki kademe donanımını düşürür(düşürecek bir şey kaldıysa tabi) 2 üst donanım daha çıkarır daha fazla para isterim. HEr bir airbag için ayrı para talep ederim. DSG için de 7-8 lira fiyat farkı az o da yuvarlak 10 bin olur:). Yok yok kapıdan girenden, arabaya dokunandan, sipariş verenden de hava parası alırım :)
  • VW yetkili satıcılarında çalışan satış görevlileribile ne de olsa satıyor diye müşteriyle ilgilenmiyorlar bile.geçen aracı servise bırakıp showrooma geçtim.ben sadece modellere göz atıyordum diğer alıcı olabilecek müşterilerle hiç kimse ilgilenmiyordu.demem o ki her daim satıyor araçlar ikinci elde bile aracınız temizse vw alıcısını çekiyor kendi.
  • Galericilik mi,yapıyorsun ?
  • Piyasanın degerine goredir heralde ama vosvos herhalde sıfıra yakın deger kaybeden olabilir.

• Valla zarar ettirmeyi bırak prim yapanı biliyorum.
    Şirkete aldığımız Isuzu NQR kamyoneti 42'e almıştık sıfır olarak.Şimdi 50 verdiler satmadık.
  • Hiç bir '' 0 '' araba kar etrtirmez.O dediğiniz 90'lı enfiliyasyonist düzende vardı.10''a alırdın 3 sene sonra 15'e satardın.
    bunun mantığı çok basit anflasyon sebebi ile yeni araç fiyatları durmadan artıyordu.senin 95 senesinde 10 ' aaldığın araç
    98 ' de 25 lira oluyordu sende 10 ' a aldığını 98 'de 15 ' e satıyordun. Yok şimdi öyle bir dünya...

Burdaki arkadaşların VW diye kendini yırtmasının sebebide VW'İN bomboş arabalara dünya para istemesi ve araçlarına diğer markalara oranla
    çok sık faiş zamlar yapması.'' o '' vw''ler yüksek fiyatlı olduğundan 2. elleride para ediyor....

Bu işin başka yolları da var ama o şans biraz . Şöyle ...Bundan 1 ay önce Ford Transit kamyonet 2011 model en güçsüz versiyonu 15,000 km
    ederi 28,000 tl civarında idi....Ford gitti '' 0 '' transitlerin motorunu değiştirdi '' 0 '' fiyatlarını 45,000 yaptı o bahsettiğimiz 2011 28,000'lik aracın fiyatı
    bir anda 32,000 - 33,000 oldu...Bu 2011 kamyonet alınırken fiyatı 29,000 tl idi...

Ama bunu denk getirmek zordur....

Daha özetle '' 0 '' arabadan para kazanmak zordur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

nasıl bea

Araç kesin sıfır mıydı bilemiyorum, ama 10 ay gibi bir süre bindiği Passatı yaklaşık 10.000 lira kârla satmıştı bundan eminim.
  • vw tabiki de
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.