Şimdi Ara

Satellite C660-1K7 Her sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, haziran ayında teknosa'dan alınma bu modelde laptopum var. Cihaz 3 ay kadar babamda kaldı ve kendisi sadece bi kaç iş için CNC ss-link portu olarak kullandı bilgisayarı. Son 2-3 aydır da bende. Aletin çok da iyi olmadığının farkındayım. Ama i3 M380 işlemci+3 gb ram(yetersiz evet) ve 512 mb ekran kartı var, çok da kötü değil yani. Ama bu donanımın yaratmayacağı bir çok sorun yaşıyorum ve problemi nedir çözemedim, ben de burdan sizden yardım istiyorum. Teknosa müşteri hizmetleriyle telefon, mail ve twitter TeknosaAsist hesabından iletişime geçmeye çalışıyorum 3 gündür. Şubeye gidiyorum, ilgilenmiyolar. Cuma günü 12 saat içinde benimle iletişime geçeceklerini söylediler ama hala ne bir mail ne de bir telefon var. Ben aradığımda da 5 dakika müzik dinletip boşta temsilci bulamayınca yüzüme kapatıyorlar. Bayağı bi kontörümü de yediler yani. O yüzden donanımhaber'e başvurmayı seçtim
    İlk sorun: yazı yazarken ve webde sayfa görüntülerken sistem aşırı ağır olması. Yazı yazarken çok zorlanarak ve yavaş yazılıyo, nette 5 sekmeden fazla açtığımda browser aşırı yavaşlıyo hatta çoğu zaman çöküyo.
    2. sorun: Bir çok uygulama ya da program açılmıyo. Mesela adobe reader, toshiba reel time, photoscape vb. bir çok programa başlatmak için çift tıkladığımda yükleme imleci geliyor, bekliyo bekliyo ama açılmıyo. İlk kez bu alette karşılaşıyorum böyle bi şeyle.
    3. sorun: Masaüstüne gönderdiğim kısayollar ve hatta bazı dosyalar kendiliğinden siliniyor. Bir kaç oyun kurmayı denedim, msaüstüne attığım kısayollar hep silindi. Resim indirmiştim bi kaç tane onları bulamıyorum, gidiyo yani. Comodo programs manager ve system cleaner kısayolları da bi süre sonra gidiyo.
    4. sorun: Garanti kaydını yapmaya çalıştığımda ürünüm bulunamıyor. toshiba-europe destekte denedim bunu, seri numaram doğrulanmıyor.

Aptal teknosa Win 7 Home basic OS ile veriyo ama 32 bit. Hiç yüklemeseler daha iyiymiş. Professional ya da Ultimate kurmak istiyorum. Toshiba recovery creator ile kolay format olayı varmış, bunu nasıl yaparım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eversilent -- 12 Aralık 2011; 20:42:42 >

• recovery yapmak için pc açılırken toshıba ekranı geldiğinde f8 tuşuna basın recovery otomatik başlatır daha sonrasında adımları izleyin.virüs taraması yaptınızmı.32 bit işletim sistemi var üzerindeki mevcut 3gb ram'i kullanabilir.4gb olsa kullanamaz,64 bit yüklemek zorundasınız.i3 380m birçok uygulamada yavaşlayabilir.benim arkadaşımdada aynı işlemciye sahip pc var,birçok uygulama açtığımda kasılması normal pc meşgul oluyor muhtemel pc'de senden habersiz arka planda çalışan programlar olabilir.başlat menüsünden arama bölümüne girin msconfig yazın açılan pencerede başlatma bölümü var oradaki programları iptal edin.yeniden başlatın bu pcnin başlatma zamanınıda hızlandırır.güncellemleri düzenli yapın ekran kartını en son sürümünü indirin kendi sitesinden birkaç sekme açtığınızda genelde program kaynaklı kitleniyor açmıyor.bende mesela explorerde 4-5 sekme peşpeşe açtımmı bazen kitleniyor çalışmayı durduruyor.bu bağlantı hızıylada alakalı olabilir.ama şu varki virüs var sizde kısayol durup dururken silinmez.virüs programı bulmuyorsa,hangisini kullanıyorsunuz sizde virüs mevcut önemli bilgilerinizi yedekleyin recvery yapın.

• Cevap için çok teşekkürler. Bugün 4. günde nihayet teknosadan aradılar ve servise vermemi söylediler. Kendim windows 7 ultimate yüklersem ve lisanssız olursa ürün garanti kapsamından çıkar dediler :S
    Recovery media creator ile 2 dvdye D sürücüsünün yedeğini aldım. şimdi recovery yapmayı deniycem.
    Comodo antivirüs kullanıyorum. Comodo bi şey bulamadı. Combofix de bi kaç malware buldu, temizledi ama sorun devam ediyor. Ben bi recovery'yi deneyeyim, olmadı servise götürürüm
  • aynı modelden bende mart 2011 de aldım. gayet güzel ve kasma yok ama webcam problemli webcamı açtığım zaman kamera açılıyor fakat yeşil ve mor renk gösteriyor. ne yaptıysam düzelmedi. Revovery dosyası da silindi. Şimdi tekrar recovery dosyasını nereden bulabilirim. yada kamerayı düzeltmenin bir yolu yokmu. önerisi olan arkadaş varmı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.