Şimdi Ara

Saticilar Bunlari Onerdi Sizler Ne Onerirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba , kredi faizlerinin dusmesini firsat bilerek tuketici kredisi cekerek bir makina toplamayi dusundum. Saticilar asagidaki konf. onerdi ama dogaldir ki onlar satici. Siteyi nette google de forumlari aratirken tesadufen buldum.Sizlerin de yardim ve goruslerini almak isterim. Yardimci olursaniz sevinirim.

Oncelikle monitor almayacagim monitorum var. ( 17 inch sampo )

Makina kdv dahil 750-800$ civari olmali.

Islemci pentium 4 dusunuyorum.
    Anakart uzerinde ekran karti istemiyorum. Ses karti olabilir. Ayrica ses karti almayacagim. Ayrica anakart usb 2.0 icermeli.

Simdi saticilarin konf. vereyim ;

GIGABYTE IPE 1000MK i865PE D-DDR SOUND+LAN 8X SATA

INTEL P4 2.6 GHZ CPU 800 MHZ ( KUTULU ? )

2 X 256 MB DDRAM 400 MHZ PC3200 ( KINGSTON )

POWERCOLOR ATI RADEON 9200 128 MB DDR TV DVI 8X PCI

80 SEAGATE 7200 SERIAL ATA 8MB CACHE IDE

COLORSIT PIV KASA

MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP KLV+MOU USB K51

1.44 MB NEC DISKET SURUCU

LG 52X32X52 CD-RW KUTUSUZ (8525B)

52X LG CD-ROM KUTUSUZ

Makinada olmasini istedigim temel donanimlar bu civardaydi niyetlendigimde ancak ram konusu biraz tuzlu oldu. Kingston omur boyu garanti diyorlar da makinanin omru zatem maximum 6-7 yil oluyor. Halen 64 edo ram kullaniyorum makina normal omrunu tamamlamak uzere ramlarimden yana herhangi bir sorunum olmadi. yani salt omurboyu garantili diye bu kadar paraya kingstonun 512 lik ramini almaktansa yine 400mhz lik no name ramlerden 1024 ( 2x 512 yada 4x 128 ) yapsam daha iyi olmaz mi ?

Saticilar ramlerin islemcinin ve anakartin uyumu acisindan bunlari onerdiler. Bu konuda asgari musterek nedir ?

Cd ded cd ye kopyalama yapabilmek icin hem cd surucu hemde cd-rw istiyorum.

Bunlarin disinda scanner olarak mustek BE@RPAW 2448TA onerdiler. ( Dia tarama unitesi olsun istiyordum bu modelde varmis. )

ADSL modem icin de evde iki ayri makina ve kullanici oldugumuz icin Alcatel'in SPEEDTOUCH 510 4 PORT ADSL ROUTER'ini onerdiler.

Hepsi bu arkadaslar , simdi sizlerin onerilerini bekliyorum.

Hepinize iyi bayramlar.

Omer Sinan Yagci

• 52X cd-rom yerine LG dvd-rom al hem dvd izlersin.Ayrıca microsoft setini tavsiye etmem bende var iyi değil.A4 tech kablosuz optik bir mouse al normal kablolu bir de klavye al.Hadi hayırlı ola
  • Arkadaşım Ramleri Twinmos twin(ikiz) kutulu ramler var.Ondan alabilirsin ayrıca CDRom u ASus tavsiye edrim.Kesinlikle LG Cd-rom Alma.
  • Fiyatı AMD konfigürasyonu ile düşürebilirsin...
    Bence ayrıca cd-rom almana gerek yok, Combo CD-rw lerin fiyatı düştü kablo kalabalığıda yapmaz...
  • lg sürülüler out.onları alma pişman olursun.asus dan al.ekran kartın şimdilik yeterli ama ilerde çok yetersiz olacak.haberin olsun.
  • öncelikle sata alamamanı tavsiye ederim. sata 150mb/sn veri transfer hızına sahip, pata ise 133mb/sn yani arada 70$(board+hdd) fark verecek kadar hızlı değil. zaten 2 sene sonra sata2 (300mb/sn) çıkacak o zaman alırsın. tavsiye edeceğim sistem ise
    amd 2500+ (oc yaparsın 3200+ olur)
    msi k7n2 delta (80$+kdv) veya epox 8rda+ (97$+kdv)
    2x512 twinmos ddr400 (alacağın board nf2 olduğundan dual-ddr yaparsın 2x bantgenişliğin olur)
    geforce fx5700
    cd rom'u lg alma, cdrw'yi lg alabilirsin.
    aopen h600a 300W kasa
    daha ucuza çok daha iyi performans alırısın.
  • son olarak 1.derece yakının olmadığı sürece satıcılara güvenme. ya ellerinde kalmış olan malları yada anlaşmalı oldukları malları satmaya çalışırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende lg cdrom ve lg cdrw var hic problemsiz calısıyor.
    ben uzak durmadım ve aldım.siz niye "uzak durun" diyorsunuz herseferinde anlamadım???
    eger olcu bir cdromda problem yasamanız ise simdiye kadarki cdromlarım icinde en problemlisi asustu.1 sene calıstıktan sonra birdenbire"durdu,hicbir cdyi okuyamadı"evet hicbir cdyi okuyamadı.
    ama ben kimseye"asustan uzak dur"demedim.
  • bende bisürü lg cdrw kullandım hiç sorunum olmadı. ama cd-rom'u çok uğraştırdı. ama alacak olsam asus'da almam. msi veya plextor alırım.
  • lg cd-rw süper,cd-rom ı ııh.+ okadar para veriyosun, anakartı i 875 al,50$ fazla wer daha sağlam olsun
  • ekran kartı yakışmamış o sisteme ... 9600xt filan yapsan diyorum :-) yada fx5700
  • AMD 2500+BOX alıp 100$ civarı kar etmeye ne dersin? ne gerek var o kadar parayı Pentiuma yatırmaya 100$ ı ekran kartına ayır daha iyi derim. Microsoft klavye-mouse yerinede A4Tech al daha iyi.
  • valla madem butce o fıyatı asmıyacak bencede amd al ve 100 doları kar et o parayıda ekran kartının ustune koy ve 9600pro veya 5600 ultra falan al hatta 9600xt almayı zorla.
    Lg ye gelınce bende senlerdır , cd rom -writer, dvd rom-writer hepsınden kullandım hıc bı sorun yasamadım genelde ınsanlar 3 5 yerden uzak durun dıe bı yazı gordumu bunu tekrarlıyor ve devam edıp gıdıyor ınsanların sevdıgıgı suru gudusu bu bence , ozellıkle bu forumda yazan arkadaslara yazmıyorum genel olarak konusuyorum.
  • arkadaşım pentium yerine amd almanı tavsiye ederim

yukarıda yazan tarayıcıyı ben kullanıyorum son derece memnunum tavsiye ederim
  • sistemi amd yapmanı şiddetle öneriyorum, klavye mause setinide A4 tech alabilirsin. Ben kullanıyorum mouse ve klavye kablosuz süper. Sen klavyeyi kaplolu alsan da olur. ama mouse kablosuz al. Arkadaşların da dediği gibi artacak olan parayıda ekran kartına yatır pişman olmazsın.
    AMD 2500+ Barthon serisine ii diyorlar........
  • o ekran kartını alma sakın, üstelik pci nası bi öneridir bu anlayamadım?
  • Arkadaslar ilginize tesekkur ederim. Genel kani AMD islemci almam yonunde. Ekran karti hakkinda belirtmek istedigim bir nokta var , bilgisayardan film izlemeyi dusunmuyorum. Yani cok abartili bir ekran karti pesinde degilim. Bazi arkadaslar anakart konusunda farkli onerilerde bulunmuslar , saticilarin onerdigi anakartlarla kiyaslandiginda artisi eksisi nedir ? HDD konusunda biraz tereddutteydim andante'nin onerisini de bu anlamda dikkate alacagim. Grafik tasarim ve internet agirlikli kullanacagim bir konf. pesindeyim. ( Yani donanim olarak caka atamak pesinde degilim bunu belirteyim de )

Islemciyi AMD yaparsam anakartta bir degisiklik gerekecek mi ? Yada daha sonra pentium islemciye gecmek istersem ayni anakarti kullanabilecekmiyim ?
  • bencede p4+ati9200 yerine amd+9600pro/xt veya hic olmazsa bir fx5700 daha mantıklı olur...
    hemen hemen aynı paraya gelir ama oyunlarda sac-bas yolmazsın hicdegilse:)
    ama oyun falan onemli degil diyorsan o fark ile baska bir donanımın daha kalitelisini alabilirsin...
  • amd anakartı alırsan daha sonra p4 kullanamazsın.anakartı da degistirmen gerekecektir.
    ama tecrubelerim bana derki;"bir islemci degisikligi/upgrade inde anakartı da degistirmen gerekiyor.bu sanki kural gibi birsey.iki senede upgrade dusunuyoruz diyelim,o iki sene zarfında standartlar oyle bir degisiyorki mecburen hepsini birden degistirmek zorunda kalıyorsun."
    benim tavsiyem simdi iseine yarayanı al,iki uc sene sonra eger yukseltmek istersen o gun isine yarayanı al..
  • Bence sen arkadaşların önerdiği amd sistemi al fiyat olarak ikinisi tam olarak karşılaştıramadığımız için tam bir fark çıkmaz zaten ama ikisi arasında 100-150 dolar kadar bir farkın olur ve performastanda kaybetmezsin bundan emin ol pentium4 sistem elbette iyi zaten şu ana kadar kimse pentium4'ü kötülemiyor ama sorun fazla parada eğer kısıtlı bir bütçe ile giriyorsan amd al hem performanstan kazanırsın hem paradann ayrıca ramlari oem almaktan bahsetmişsin bunu düşünme bile kaliteli ram al..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.