< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Satıcının araçla ilgili beyanı yalan çıkarsa ekspertiz ücretini satıcının ödemesi lazım. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
mantıgına hayran kaldım artık 10 tane araba bakıp 20 bın tl ekspertız ucretı odersın jeton duser sanırım sonra :D
-
Eksperde dedigi harici birsey cikarsa sakince oradan uzaklasirim. Beni baglamaz. Arabasi iceride kalan kisi halleyiz eksperle arasinda 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Exper ücretleri nolmuş öyle ya. Bi boya ölçer alsak en azından ön eleme yapmak için fikir vermez mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hizmeti alıcı mı alıyor satıcı mı?
Satıcı malına güvenip de "Dediğim harici bir şey çıkarsa masrafların benden" derse o ayrı. Öbür türlü hizmeti alıcı alırken ücreti satıcının ödemesi daha hayran kalınası bir mantık.
Zaten her önünüze gelen arabayı ekspertize sokmazsınız. 10 tane araba bakıp 10'unu da ekspertize sokmazsınız. Arabadan o derece anlamıyorsanız ve baktığınız diğer 9 araba da yıkıksa zaten bilgisizliğinizin bedelini ödersiniz. Bu hayatın her alanında öyledir. Mesela arabanın sorunlarından anlamazsanız, bunu bilmezseniz arıza tespiti ve onarımı için sanayiye/servise para ödersiniz. Çünkü siz kendiniz bilmiyorsunuz. Aynı şey.
-
arabadan anlayan adam usta zaten sız bir kullanıcı olarak bazı detayları bılemezsınız , bılsenız zaten ekspere geek kalmaz. Hizzmeti tabıkı alıcı alıyor o nedenle misal zaten sıfır aracta garantı vermek zorunda kalıyor satıcı fırmalar. Hızmetı almakla alakası yook burada olay sıze satıcının bahsettıgı seylerı dogru kabul ederek almaya karar verıyorsunuz
-
Hocam sıfır araç adı üzere sıfır araç. İkinci el araç alırken her şeye gebe bir araç aldığımızı biliyoruz.
Evet satıcının dediklerinde dürüst olması lazım ama bu biraz da ülkenin koşulları ile alakalı genel bir sıkıntı. Sorun çıkarsa ekspertiz ücretini sen ödersin demek satıcıya sorumluluk yükleyip doğruyu söyletmenin bir yolu. Bana göre olması gerekeni satıcı dürüst olacak, ekspertizi alıcı ödeyecek. Tabii bu ülkemiz koşullarında biraz ütopik kalıyor olabilir.
-
demin bir ilan gördüm açıklamada sadece bagaj kapağı boyalı yazıyor
aradım sordum doğrumu diye ben alırken baktırmadım bendeyken bagaj boyandı başka bir şey bilmiyorum dedi
e geldiğimde farklı bir durum çıkarsa ne yapıcaz ekspertiz parası yol parası bunlar hep masraf dedim. ne ekspertizi ben alırken baktırmadım araç kapıda gelir bakar beğenirsen alırsın dedi
satıcının düzgün olanına denk gelebilmek lazım
-
Önceden anlaşılması lazım dediklerinden farklı çıkarsa sen ödersin diye
Bende öyle oldu ama yine ben ödedim
Dediğimden farklı çıkarsa öderim idi ama bende zaten alacağım farklı dediğide bi sol kapı lokal varmış en alt köşede onuda satıcı bilmiyordu diğer dedikleri doğru idi üstelemedim he değişen yada komple boya filan olsa tamam ona ödedir idim
Experi alıcı ödemeli ama söylediklerinin dışında ciddi bir şey çıkarsa sorumluluk satıcıdadır. 2 parça boya var dersin araç 6 parça boya çıkar, vs. Satıcı ya hiç beyanda bile bulunmayacak ya da bulunuyorsa bunun sorumluluğunu alacak.
Bence satici için ekspertiz daha önemli mutlaka yapılmalıdır.Çünkü ispat yükü 6 ay içerisinde yapılan başvurularda satıcıya aittir.Bence ilan vermeden önce ekspertiz raporunun sisteme yüklenmesi zorunlu olmalı ve satıcı kısmında bu işlemlerin halledilmesi işleri ve süreci kolaylaştıracaktır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aynen katılıyorum zaten ekspertiz raporu yoksa sozle bu işler olmaz sozle hukuk hiçe sayılıyor cunku taş devrinde yasıyoruz su anda
-
Tabiki ütopik. Bkz Japonya'da vs tüm araçlar kayıtlı . Kasko da sigorta gibi zorunlu yani öyle kafana göre araba kaza yaptı 3 arabayı birleştirelim yapamıyorsun devlet görevini yapıyor. Muz cumhuriyeti değil oralar öyle kafana göre takilamiyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X