Tüm ilanlarda yalan dolan donuyor. Değişen yok diyor değişen çıkıyor vs vs .. Yanı bu işin bir kuralı olmalı yalan söyleyen satıcı bende öyle biliyordum demekle ilkokul çocuğu gibi kandırmakla olmuyor bu işler.. Buda bir çeşit dolandırıcılık ve cezası olması lazım. Zira alıcı farklı ilden geliyor iş kaybına uğruyor, yol masrafı ve ekspertiz masrafı vs yapıyor |
Satıcının araçla ilgili beyanı yalan çıkarsa ekspertiz ücretini satıcının ödemesi lazım.
-
-
çözüm ürettiğimi sandım ama üretemedim. iki ucu boklu değnek misali.
iyi bir satıcıya denk gelebilmek için dua etmek, en iyi çözüm gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 14 Nisan 2023; 23:9:46 > -
Expertiz zaten satıcıya güven duyulmadığından veya satıcılar yalan konuştuğu için yapılan bir şey. Alıcı expertiz yaptırarak kendini büyük zararlardan kurtarıyor zaten sigorta gibi düşünürseniz sıkıntı olmaz.
Velhasıl kelam yakın zamanda araba almış biri olarak konuşacak olursam her halükarda parayı alıcının ödemesi gerektiğini düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
lazim da silah zoruyla odetecek halimiz yok. bastan konusmak lazim, yine yan cizerse ne yapacaksiniz?
-
alıcı niye farklı ilden gelsin ki? gezenadam var,yolluyorsun yapıyor Ekspertizi. hatta istersen kapına getiriyor arabayı
çağın gerisinde kalmışsın sen
Mantıklı cevap… alıcıya güveniyorsan zaten ekspertize gerek kalmaz. Güvenmiyorsan ve yaptırıyorsan da parayı ödemen lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de bu konuda alıcı ödemeli taraftarıyım.
Sonuçta alıcı kendi riskini azaltmak için ekspertize sokuyor. Bundan satıcıya ne?
Ha öte yandan satıcının da yalan söylememesi lazım. Mümkün mertebe uzak yerdeki arabalara gitmemeye başladım ben. Şu anki arabamı bile 3 km mesafeden aldım.
-
Ben de alıcı ödemeli görüşündeyim. Ama satan "dediğim dışında çıkarsa öderim" derse o ayrı.
Yeni araç aldım ve Tarcanların 250TL'den 3200TL'lere hızla çıkması gibi KOLAY PARA kazanmaya döndüğünü yeni tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum. Zorla gitmedin ya demeyin, zaman ve mekan olayına takıldık.
bunun yasal bır yaptırımı olmalı ama gerçi farklı ılde dava acacanda 10 bın tl avukat masrafı odeyecende yanı hukuk yok hatta hiç olmasa dah iyi gibi bir durum var
-
yav adam alıcı ama almak ıstedıgı arabaya karar vermesı tamamen satıcının sozune beyanına baglı. Ben sana tek cozumu soyleyeyım. SAtıcı adam ekspertiz yaptırmadan satısa arac koymamalı yoksa ilkokul zaten 2 parca boyalı baska sey cıkıncada "ben boyle biliyordum"
-
Öncelikle satıcı sattığı ürünün tüm özelliklerini eksiklerini belirtmek zorunda expertiz de söylenenlerde farklı şeyler çıkarsa iki senaryo var .Birincisi ufak tefek şeylerse alırcı satıcı biraz indirimle anlaşma yoluna giderler ikinicisi anlaşılamayacak kadar farklı şeyler çıkarsa alıcı arabayı almaktan vazgeçer .Expertiz ücretini satıcı öder. Bunun yasallaşması lazım .
-
Satıcıya güvenip şehir dışına türkiyenin bir ucuna gidenler var hayatta işim olmaz bulunmaz hint kumaşıysa gezen adamı yollarım eksperi yapılır dediğinin harici bir şey çıkmazsa kalkar giderim. Onun haricinde memleketim ve oturduğum yer dışında araç bakmam genelde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracı alırken exper değişen yok 2 parca boya var dedi aldım.
Aradan 2 sene geçti aracı satacak oldum buarada hiç kazaya karışmadı araç.
Alıcıyla telde anlaştık adama eksperin söylediği boyalı yerleri söyledim adam ben de ekspere sokacam dedi tabi dedim istediğin firmaya gideriz.
Eksperde boyalı yerin biri de değişen çıktı.
Burda satıcı olarak benim ne günahım var ki 2 bin lira odeyecem
Artı hangi eksper doğru soyluyo onu ne bilecez? Bi de 3.'ye gitsek zaten eksper parasında anlaşamıyoruz
Sonucu yazmamışım, adam samimiyetime inandı da problem yapmadı aldı anlaştığımız fiyattan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 15 Nisan 2023; 13:4:26 >
Eğer denilenin aksi bir durum çıkarsa kesinlikle satıcı ödemeli ve yasalaşmalı. Satan kişi aracının ne olduğunu bilmek zorunda bu kadar net
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clapss -- 15 Nisan 2023; 14:32:33 >
sen gıdene kadar adam motoru ındırıp yerıne taksı cıkması bıle motor takabılır ama o da var
-
tamam işte çözumu basit. Sen arabayı satarken ekspertiz yaptıracaksın sonra satacaksın bu kdar basıt. Yanı alıcı bidaha ekseprtiz yaptırırssa ıkı ekspertız fırması arasında fark cıkarsa zaten o durumda fırmada kalır sorumluluk. Yanı sen otrudugun yerden araba satıyorsun ama alıcı baska bir ilden işini gucunu bırakıp gelıyor hem yol masrafı hem de iş kaybından dolayı zarara ugruyor bırde ustune enayı gıbı ekseprtiz ucretıde mı odesin?
-
Konuşacaksın dediğinin aksi çıkarsa sen ödersin diye
insanlar 3 yasında konusmayı öğreniyorlar farkındaysanız, konusmakla olmuyor bu işler o nedenle zaten roma zamanından berı hukuk arayısında olmus ınsanoglu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 15 Nisan 2023; 23:45:54 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ben de bu konuda alıcı ödemeli taraftarıyım. Sonuçta alıcı kendi riskini azaltmak için ekspertize sokuyor. Bundan satıcıya ne? Ha öte yandan satıcının da yalan söylememesi lazım. Mümkün mertebe uzak yerdeki arabalara gitmemeye başladım ben. Şu anki arabamı bile 3 km mesafeden aldım. |
Expertiz zaten satıcıya güven duyulmadığından veya satıcılar yalan konuştuğu için yapılan bir şey. Alıcı expertiz yaptırarak kendini büyük zararlardan kurtarıyor zaten sigorta gibi düşünürseniz sıkıntı olmaz.
Velhasıl kelam yakın zamanda araba almış biri olarak konuşacak olursam her halükarda parayı alıcının ödemesi gerektiğini düşünüyorum. |
Benzer içerikler
- arabayı sürttüm boyası kalktı
- dacia duster 1.0 eco-g yorumları
- sava lastik yorumları
- apartmana ait otoparka yabancı araç park etmek
- lpg filtresi tıkanma belirtileri
- lynk & co türkiye fiyat
- jaecoo 7 yorumlar
- bmw x1 elektrikli menzil
- ötv muafiyeti 2025
- phev araçlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X