Şimdi Ara

Satılan Araçların Gerçek Fiyatları( 2. elde doğru fiyatlar) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.810
Cevap
327
Favori
816.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 model 8000 km elegance honda civic 34.250 ye satıldı..
  • 2006 model peugeot 407 comfort 36100 e aldım. ekstra olarak sadece xenon far var(orjinal). sizce fiyat nasıl.
  • 407 hangi motor seçeneği?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozger -- 30 Mart 2008; 13:17:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: elessarf

Valla çok bir bilgim yok bu konularda, ama 2-3 aydır arabamı satmaya çalıştığım için şunu söyleyebilirim; bence aracım rahat 33.000 YTL etmeli, bu sebeple zaten internetten bu fiyatta verdim ilk ilanımı (bu arada aynısına daha fazla isteyen galericiler, sahibinden satanlar var, hem internette hem gazetelerde hem de pazarlarda). Neyse bir zaman satamayınca gazete ilanı verdim arayanlara 32500'den başladım 31500'e kadar düştüm olmadı, pazara götürdüm 32500 dedim olmadı, internette fiyat kırdım en son 30750'ye indirdim henüz olmadı. Ama daha da inmeyi düşünmüyorum, kısmet belki yaza doğru daha yüksek fiyata satarım. Genelde yorumlar tek taraflı, sadece alıcı gözüyle yazılmış. Peki ya sahibinden satanlar? Onlara bu arabalar piyangodan falan mı çıktı?? Ben dünya kadar zararla etmesi gereken değerin altında sattığımı düşünüyorum. DOD aracıma nakit 29.000 verdi, emaneten olursa 30.000 dedi. Sizce benden bunu alıp kaça satarlar? Bence 33000 - 34000 altına satmazlar. Kazanan kim olur bu sayede, ne ben, ne son alıcı; sadece DOD olur.

Neden bunları yazıyorum, hergün hemen tüm piyasayı takip ediyorum, piyasa ölü ötesi ölü durumda şuan, araba alan yok, internette satılan araçlarda fiyat kıran kırana... Kimse internette fiyatların abartı olduğuna beni ikna edemez, tamam pahalılar olabilir, ama her arabada hemen hemen istenenlerin çoğu bence rüya gibi fiyatlar alıcı bakımından. Onun için buradaki alıcıları da lütfen yanlış yönlendirmeyin.

Bu alış veriş bana çok büyük ders oldu, bunu sıfır almıştım, bir daha sıfır almam, ne zaman neyi nerde uygun bulurum öğrenmiş oldum. Daha sonra da bu tecrübemi kullanacağım bir daha araç alırken.

Kişisel fikrim; şu an sıfır otomobiller zaten kampanyadalar, halen 2007 fiyatlarının da altında indirimlerle satılıyorlar. Hem bu sebeple hem de piyasanın çok kötü olması sebebiyle şu anda internetteki araç fiyatları çok çok hesaplı. Yaza doğru piyasa hareketlenince, üstüne sıfır araçlar zam yapınca bi iki aya bu fiyatlar rüyalarda görülür. Şundan eminim ki; internette bulunan hesaplı bir araç galeriden, tanıdıktan, pazardan, gazeteden bulunandan çok daha hesaplıdır. Ancak alıcılar ciddi değiller, ölünün de ölüsü olsun istiyorlar, bu sebeple araçlar satılmıyor. Ciddi alıcılar fırsatları kaçırmasınlar derim.

Not: Herşekilde her yerde istisnai durumlar olabilir, sadece genel izlenimimi yazdım.

Saygılar

sıfır alırken kredi ile alıyorsan bayiden iyi bir fiyat alamıyorsun, üstüne bir de talebin yoğun bayilerin tok olduğu dönemde alırsan, zaten daha peşin alırken 4-5 bin ytl fazla vermiş oluyorsun, çok net şekilde biliyorum ki aynı arabayı farklı zamanda 39 bin e de 35 bine de alan insan var. bu da çok doal şekilde 2. el piyasasının 39 bine satılmış olan araca göre değil 35 bine satılmış araca göre şekillenmesine yol açıyor.

dahası sunroof vs gibi sadece kişisel zevke hitap eden donanımlara 2000 ytl gibi bir para vermiş ve satarken de bu parayı çıkartmayı düşünen satıcı aylarca müşteri aramaya mahkum.

2. el otomobil piyasasında fiyatlar sadece döviz ile satılan araçlarda kurun oynamasıyla artar, 6 ay sonra değişen tek şey satmaya çalıştığınız aracınızın sadece 6 ay daha yaşlı ve değerini biraz yitirmiş olması olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: cozger

407 hangi motor seçeneği?

1.6 HDİ 110 BG
  • Burdur çavdırda 2005 model megane 1.5 dci en ful olanı (sunroff 6 lı cd çalar,xenon farlı) boyasız orjinal bej renkte 29 milyara satıldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: çavdır

Burdur çavdırda 2005 model megane 1.5 dci en ful olanı (sunroff 6 lı cd çalar,xenon farlı) boyasız orjinal bej renkte 29 milyara satıldı

hemşerim nasılsın?bende bucaklıyım.Galericimisin yoksa?bende araba alacam ama bulmaıyoz istediğimiz gibi.Netse bakalım bekleyecez...
  • yakın zamanda bucakta aynı arabadan vardı yanılmıyorsam 28200 diyordu ilanda.galerici değilim.öğretmenim.ben 2005 model megane 1.5 dci modeline aralıkta 28000 vermiştim bir arkadaşa satmadı 28700 istedi.bende 0 connect 90lık delüx aldım 28500 e yalnız bu satılan araba gerçekten çok güzeldi
  • ben 2006 haziranda DOD Maslak'tan Gümüş Gri 2001 Clio II HB aldım. aracım 1.6 RXT (en üst donanıma sahip olan model) havayastığı, yol bilgisayarı,abs,klima, ısıtmalı ve elektrikli yan aynalar var..araç aldığımda 46000 kmde idi. 14.500 ytl demişlerdi ama 14.000 ytlye aldım...
    şu anda 66bin kmde..herhangi bir vuruğu vs. yok..geçenlerde triger kayışı ve yağ gibi bakımını yaptırdım..

www.dod.com.tr'de yeni başlayan ekspertiz uygulamasına göre tavan fiyat 14.500 ytl çıktı...demek ki bunun 1-1,5 milyar üstü bir fiyata piyasada satılabilir...

ben böyle düşünüyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum..sizce ne olur arkadaşlar değeri?

• MANNİTOL arkadaşım bende bu aralar toyota yı araştırıyordum.edindiklerimi paylaşayım dedim: corolla 2005 lpg li 20 000 ytlye buldum.adam değişen yok diyor ısrarla.fakat kaput ve çamurluklarda boya var.bende huylandım.servise göstereceğim.Herhalde o zaman çıkar bir foyası varsa meydana.arabanın km side çok düşük 20 000 de.Bende sıfırı ne kadar dedim toyota sitesinde kendi araç konfigirasyonunu yapabiliyorsun ve anında fiyatı görüyorsun.Bende yeni corollanın dizel comfort modeline baktım 42 000 YTL fiyat çıktı tabi pazarlıkla bu değişir.Çünkü bu günlerde piyasa çok çok kötü ve daha da kötüye gidecek.Bunun bayilerde farkında.İsterse fiyatı indirmesin bende biraz daha bekler piyasa da elbet sıkışan birileri çıkacak.Birinden alırım hem satan adam nakit ihtiyacını gidermiş olur hem ben ucuz bir araba bulmuş olurum.Alan razı satan razı olur yani:)Ama sıfrın kokusu bile başka oluyor bir de corollanın yenisi başka birşey olmuş ya.Ben acayip beğendim arabayı...Kim bilir belki yeni kasasını bile uygun fiyata satan buluruz yakında...

• quote:

Orjinalden alıntı: çavdır

yakın zamanda bucakta aynı arabadan vardı yanılmıyorsam 28200 diyordu ilanda.galerici değilim.öğretmenim.ben 2005 model megane 1.5 dci modeline aralıkta 28000 vermiştim bir arkadaşa satmadı 28700 istedi.bende 0 connect 90lık delüx aldım 28500 e yalnız bu satılan araba gerçekten çok güzeldi

bende yozgatta öğretmenlik yapıyorum bizimkiler her hafta cumartesi bucak oto pazarına gidiyorlar ama istediğimiz arabadan gelmiyor yada gelirsede benim bütçeyi aşıyor.hayırlısı artık denk gelene kadar arıyacaz.bu işler nasip işi hemen olmuyor hayırlısı.Nasıl connetcten memnunmusun bende düşünüyordum ama yakıtı çok olduğundan vazgeçtim. ş içi 25 YKR falan diyolar ş dışıda 19-20 YKR diyolar.Ondan dolayı vazgeçtim.
  • arabam sakin kulanımla 100 kmde 6 litre(şehir dışı) 8litre(şehir içi)yakıyor.ben megane alacaktım 28-29milyar bütçe ayırmıştım aralıkta.ama temiz istediğim gibi bir araba bulamadım.aralıkta fortta %18 kdv bizden kampanyası olunca araştırdım ve28500 e arabamı aldım(2008 connect 90 lık delüx)araba megane göre daha çok yakıyor ama ben sonuçta 0 araba almış oldum.bu arada arabamı binek amaçlı kullanıyorum.aileler için ve uzun yolculuklar için tavsiye ederim
  • Satılan Araç : 2004 Mini Cooper Tiptr. 47000 km,çoğu yeri boyalı ancak sorunsuz :) 31,500 Ytl

Alınan Araç : 2005 Mini Cooper S 34000 km,iki parça değişen,full+full 42,500 Ytl
  • Volvo S40 1998 model otomatik vites sıralı italyan BRC tüplü araba tertemiz lacivert bu araba ne eder sizce arkadaşlar?Tavsiye edermisiniz?
  • Arkadaşlar! 2007, 5000 km bi yaris terra almak üzereyim, bayandan 23000 ytl istiyor. Arabanın sıfırı 27300 ( ekstradan park sensörü taktırmış) uygun mu ? Arabaya baktık temiz serviste temiz o gibi dedi. Acil lütfen..
  • quote:

Orjinalden alıntı: needacar

Arkadaşlar! 2007, 5000 km bi yaris terra almak üzereyim, bayandan 23000 ytl istiyor. Arabanın sıfırı 27300 ( ekstradan park sensörü taktırmış) uygun mu ? Arabaya baktık temiz serviste temiz o gibi dedi. Acil lütfen..

bence mantıklı bir seçim dostum.
    sensörü de düşününce en az 4500 lira cebinde kalmış olacak.
    5000de motor daha yeni yeni açılıyodur

• Alım satım masraflarıyla birlikte bana 24 000 e patlıcak ama.. üff kafam karıştı yav.. 3500 ytl için.. Sıfırdanda vazgeçmek biraz zoruma gidiyo ne kadar km si az olsa da 2007 model..Satarken bana zorluk çıkarır mı .. Neyse bu akşam karar vermem gerek..Oturup düşüneyim bari..Alsam da ben karlıyım almasam da..
  • bencede uygun arkadaşım.sen 0 alsan satmaya kalksan en az 4/5 milyar zarar edersin.dediğin arabayı satmaya kalksan aşağı yukarı aynı paraya satarsın.pek zararın olmaz .yinede keyif senin
  • bencede al arkadaşım.netivcede sıfır aldıında da sorun çıkabilir.neden sıfır tercih edilir,garantisi var diye.e bu arabanında garantisi var.yani ha sıfır almışın ha bu ikinci eli.3000 ytl az para değil cebine kalsın kaç zaman mazot paran olur o da:)
  • Arkadaşlar ACİL karar vermem gerekiyor. FOCUS 1,6 TDCİ TREND+ STİL paketli. 2006 araç mı yoksa OPEL ASTRA 2006 NJOY+SPOR paketli araçmı.Frd 500 ytl daha ucuz ve 7000 km daha az yapmış.ikiside DİZEL.OPEL e 1,3 motor az geliyor gibi.Benim için ekonomik olması ve güvenli olması temel kriterler.sonra konfor gelir.Güvenlik ikisindede aynı sayılır( ikiside 4 airbag mesela) konfor da aynı.Hangisi daha ekonomiktir ve kullanan arkadaşlar astranın motoru hakkında ne düşünüyorlar?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.