Telefon, sıfır gibi değildir; gerçek anlamda sıfırdır. Sevgilime ocak ayında aldığım BenQ Siemens EF71 model telefonunun birkaç kez servise gitmesi ve muhtelif sebeplerle beklemesi sonucunda yaptığım itirazlara karşılık bu telefonu verdiler. Ben de o zaman zarfında sevgilime başka telefon aldım. Şahsen yaşadığım bu şanssızlık ve uzun boylu sıkıntı yüzünden BenQ'ya da hala kızgınım ve telefonlarından da soğudum. Neyse, konumuza dönelim. Bilenler bilir; servise giden telefonun yerine -herhangi bir sebeple- yenisi veya üst modeli verildiğinde, önceki telefonun garanti şartları geçerli olduğu için Ocak 2010'a kadar (20 aydan fazla) garantisi var. Telefonu denemek için bile çalıştırmadım; sadece kontrol etmek amacıyla kutusunu açtım. Altını çizerek söylüyorum; telefon sıfırdır ve normalde hediye olarak verilen 256/512 MB'lik (yerine göre değişiyor) kartı dışında eksiksizdir. Kutu içeriğiyle birlikte, önceki faturasını ve servisin verdiği değişim belgesini de vereceğim. İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş, Taksim, Bostancı, Bakırköy gibi merkezi yerlerde elden teslim edebilirim. Tercihim, elden teslim edip her şeyini göstererek vermek yönünde. Tabii önce para ödemesi şeklinde kargoyla da yollayabilirim.
İnternette distribütör ürünü olarak görebildiğim en düşük fiyat 297 YTL olduhttp://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-benq-siemens-s88-fiyati,006624.html (lütfen grey ürünlerin fiyatlarını öne sürmeyin). Buradan yola çıkarak 250 YTL isteyecektim; ama hafıza kartının da fiyatını (ki 1 GB'lik Kingston'u 10 YTL civarında bulabiliyorsunuz) düşerek 240 YTL'ye indim. Mantıklı ve dayanaklı gerekçeler ("x mağazasında y fiyata satılıyor" gibi) sunulursa, fiyatta indirim yapabilirim; ama bunun haricinde pazarlık payı bırakmadığımın altını çizer, takas düşünmediğimi de belirtirim.