Şimdi Ara

Satılık Yeni Toplanmış Kendi Taze Cevizimiz (İç)(Ayıklanmış olarak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
8
Favori
5.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Zonguldak İlan Türü #Satılık Ürün Çeşitleri #Diğer
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.Kendi köyümüzdeki ceviz ağaçlarından çırpıp topladığımız + kuruttuğumuz cevizimiz satılıktır.Annem cevizleri kıyıp ayıklıyor iç haline getiriyor o şekilde satabiliriz.İnternete konu aç dediği için açtım : )

Fiyat olarak kabuklu satmayı düşünmüyoruz çünkü kabuklu cevizin içinden ne kadar cıkacagı belli olmuyor.3 tane 9 tane ceviz ağacımız var.Her sene hepsi belli oranlarda farklı farklı veriyor.+ olarak hepsinin doluluk oranı aynı olmayabiliyor.Mesela bazı cevizlerin 1kg kabuklusundan 260 gr cıkabilirken bazılarının 1kg kabuklusundan 400-450gr iç ceviz çıkabiliyor.Ondan dolayı hak geçmesin diye iç satmak istiyoruz.

Fiyat olarak kilosu 40tl düşünüyoruz.Kargo alıcıya aittir.Bulundugum ilçede(Zonguldak/Alaplı) sadece aras kargo var.Aras kargo ile yollayabilirim o yüzden.tüm türkiyeye 6tlye geliyor 1kg ceviz gittigidiyor kuponu ile aras kargoda.Gittigidiyor açtım. gittigidiyorda komisyon %10 var 41.5a açtım ilanı 1kg iç ceviz için.Size 1 kg ceviz 47.5a bana ise 1kg ceviz 37.35tlye geliyor.

gittigidiyor 1kgluk satış linki:

http://urun.gittigidiyor.com/supermarket/bu-sene-toplanmis-kendi-taze-cevizimiz-ic-1kg-214760356

gittigidiyor 2kgluk satış linki:

http://urun.gittigidiyor.com/supermarket/bu-sene-toplanmis-kendi-taze-cevizimiz-ic-2kg-211519801
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 17 Mart 2016; 19:28:38 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Konuyu yeni mesaj atmadan nasıl üste taşıyacağımı pek bilmediğim için bu mesajı atıyorum.Güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 31 Ekim 2015; 14:15:43 >

• hayırlı satışlar,bu senenin mahsulümü? birde sanal pazar için 40 TL demişsin ama 45 TL ilanda.eğer 40 TL olursa ve bu sene mahsülü ise denemek isterim.
  • Evet bu senenin mahsülü pm atıyorum

• kargo fiyati nedir öğrenen var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanalpazar.com indirim kodu ile gönderince 5.5tl tuttu buradan(zonguldak/alaplı) istanbula.Büyük oranla sanalpazar aras kargo anlaşmasından dolayı heryere 5.5tl civarıdır.

• Günceldir.Kargo ücreti aras kargo ile gittigidiyordan yollanırsa 6tl tutuyor.5tlye gittigidiyor 100/30 kuponu alırsanız ve bu kupon ile alışveriş yaparsanız ile 124-30tl=ve 6tl kargo ile 3kgsunu 105tlden satın almış olabilirsiniz cevizin kgsu da size 35e gelmiş olur.Bizim elimize geçen para da kg başına 37.2tl oluyor bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 21 Aralık 2015; 14:42:38 >

• Ağacınızda az bence referansı olan üyelere direk gönder malı al eft ile paranı. Bir de aracı sitelere para gitmesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle de yapabilirim de o şekilde kargo çok fazla tutar.Aynı şeye denk gelir hatta alan kişi zarar eder.Mesela bir satış yaptık alan kişi tuncelide.Zonguldaktan 3kg ceviz tunceliye 20t-24tl tutuyormuş.gittigidiyorun kuponunun sağladığı indirimle 6tlye düştü kargo fiyatı.1kg da ise 10-13tl tutuyor büyük oranla kargo.Alıcı zarara girer bu şekilde.3kg ceviz alsa benden kgsu yine bana kg başına 37.5 geçsin.37.5x3=112.5tl versin bana.+20tl kargo ödesin = 132.5tl. Gittigidiyor ile satsam bana 3kg da 37.5tl geçse elime 125tlden satmış oluyorum.+6tl kargo parası = 131tl ye geliyor yine 3kg ceviz alan kişiye.(gittigidiyor kuponu kullansa [(125-30)+(5tl kupona para versin)+(6tl kargo parası)]=35.3tlye geliyor kgsu o şekilde 3kg cevize 106tl vermiş oluyor.bu en mantıklı seçim cevizi almak isteyen kişi için)

1kg olarak ele alalım sanalpazar üzerinden.40tlye satınca yine elime kg başına 37,2tl geçiyor %7 komisyondan dolayı.karşı tarafa ise 40tl +5.5tl kargo parası(sanal pazar indirim kodu ile 5.5tl oluyor yoksa 1kg cevizin kargo parası 10-13tl arası) =45tlye geliyor. Eft olsa bu sefer bana 37.2tl yollasa alacak kişi ben yine 37.2tl kazanayım 1kg cevizden.ama alacak kişiye 37.2tl bana yolluyor + 10-13tl kargoya veriyor =47.2-50.2tlye gelmiş oluyor alan kişiye. Yani 3kg aldıgında 1tl kar etmiş oluyor alan kişi eft ile alırsa,1kg alırsa ise 2.2tl ile 5.2tl arası zarar etmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 22 Aralık 2015; 21:43:11 >

• Ben satın aldım kıymetli forumdaşımdan, cevizler çok güzel, lezzetli. Çürüğü küflüsü yok, dolu dolu, yağlı ve ağızda ceviz tadı bırakıyor. Öyle a 101'de bim'de ya da kuruyemişçilerde
    satılan ithal cevizlerle alakası yok. kesinlikle tavsiye ediyorum. fiyat çok iyi, 100'e otuz kupon ve BKM ekspresle bana 80 lira gibi bir rakama geldi, inş satan arkadaşımda emeğinin karşılığını almıştır. Kendisine ilgisi için teşekkür ediyor, hayatında başarılar diliyorum

• Çok teşekkür ederim,beğenmenize çok sevindik.İyi akşamlar : )

• Arkadaşın sattığı cevizden ben de aldım.Ceviz hakkında söyledikleri eksik sayılır.Cidden parasını hakeden bir ürün.markette satılan cevizlerden çok çok daha iyi bence.Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
  • Sanalpazar normale dönüyoruz kargo yapabilirsiniz şeklinde mesaj atmış,işler normale dönüyor gibi.Ondan dolayı ilan güncel.

• Hayirli satislar facebook gruplarinda da al sat gruplari var ordan da satis yapabilirsiniz reklamin iyisi kotusu olmaz

• Bana fiyat yüksek gibi geldi.

İzmir ve çevresinde ince kabuk (elle kırılabilen) hiç çürüksüz kabuklu cevizi 25.00 TL den almaktayım. Çokta memnunum.
  • Yapacak birşey yok,kabuksuz satmıyoruz kabukları çeşitli dezenfektanlarla yıkamıyoruz ağaçlara ilaç atmıyoruz,yabancı türde ceviz değiller yerli cevizler,emek veriyoruz şahsen bizim verdiğimiz emeği siz verseniz ceviz işine girip o kadar emeği siz verseniz daha kolay anlarsınız. cevizi ağaçtan dal dal çırpıp yerden eğilip toplayıp kovaya koyup kovadan çuvala doldurup tanesi 40-45 kg gelen çuvalları yukarı eğimli tarladan 50 metre yukarı omzumda taşıyorum.en az 10 çuvalı oradan sonra tekrar evin önüne getir arabayla evin önünden merdivenlerden eve çıkar o çuvalları sonra evin balkonuna ser ceviz ağacından düşmeyenlerin düşmesi için yağmur yağıp kalan cevizlerin olgunlaşmasını bekle yağmur yağdıgı anda şehirden köye git köy arabalarıyla(yağmur yağan sabah 2-3 saat geç git o yere düşen cevizlerden 1 tane bırakmaz köydeki sayın şerefli köy halkı,annem kaç kere yağmur yağdı cevizleri çalarlar diye sabah 9 otobüsüyle köye gitti bu sene en az 5-6 kez.ben burada değildim zonguldakta ünideydim o sıralar arabayla götürme imkanım yoktu otobüslerle uğraştı öyle her saat otobüs yok 9da var köye.köyden geri dönüste 20dk yürüyorsun diğer köylerin sehre olan otobüslerinin geçtiği güzergaha) tek tek tekrar o yağmur sayesinde düşen cevizleri topla ve bu bu şekilde tam 3-4 yağmur yağdıktan sonraki sabah şeklinde sürsün.cevizler balkonda hafiften yeşilleri(dış kabuk) yumuşamaya bırakılsın bu yeni sonradan gelen cevizler de tekrar eve taşıyıp bu cevizlerin üstüne ekle.en son yeşili yumusayınca bir de yeşilinin içinden cevizi ayır.sonra kurut sobalı evde cevizi kurutmak için ayrıca soba yak sırf cevizlerin oldugu oda için.sonra tekrar bu cevizleri çuvalla.en son satarken tek tek kır iç yap kötüleri ayır o şekilde poşetle ve kargoya ver.Cevizin bizden tüketiyice gittiği süreç.Öyle kolay olmuyor bu işler.biz hem şehirde de oturuyoruz köyde babadan kalma fındık ceviz arıcılık(geçen sene bıraktık köye gidiş geliş zor olduğu için) bu tür şeyleri yapıyoruz.fındığın çilesi daha başka ama sorsan fındık +9-10 tl olmasın neylerine yetmiyor +10tl diyenler de var ama fındık işini gel 1 sene yap desen +9 -10 tlye bu iş yapılır mı diye ağlarlar.Ondan dolayı bana göre pahalı bir miktar değil.Şahsen migrostaki cevizleri de yedim annemle hastaneye gittiğimizde kdz ereğlideki migrostaki cevizlerden de denemek için yedim.direk anneme dedim anne bizim ceviz valla bundan daha güzel diye.Bana kalırsa ben eğer ceviz alacak olsam veririm 40tlyi.ama kendi adıma cevizimiz olmasa ceviz yer miydim bilmiyorum.çünkü ceviz lüks bir kuruyemiş.ama ben şahsen kendim cevizimiz olmasa da dışarıdan alsam ben de diyebilirim oo 40tl(elime hiç 40tl geçmiyor sitelerin komisyonu yüzünden) çok pahalı fiyat.ama verilen emeği işin içinde olduğunuzda anlayıp 35-37.5tlye doğal dersiniz.Ben de şu anda badem antep fıstığı vesaireye pahalı diyorum mesela ama onun emeğini cefasını da onu satan bilir.Davulun sesi uzaktan hoş gelir derlerya onun başka bir versiyonu diyelim biz buna.

almis oldugunuz ceviz ince kabuklu bir ceviz olsa bile kilogram basina ortalama 3te 1 oraninda kabuk cikacagini dusunuyorum agirlik olarak.hic bir ciftcinin kg basina 800gr civari ic ceviz cikaracak 1kg kabuklu cevizi 25tlden satacagini dusunmuyorum tabi tonlarca cevizi yoksa.bu 3te1 lik oran uzerinden gidelim.1kg cevizden 667gr ic 333gr kabuk ciksin.1kg ic ceviz satin almak icin almaniz gereken kabuklu ceviz miktari 1000grx1000gr÷667gr =1499.2gr yani 1.5kg.peki kgsu 25tlden 1.5kg ceviz kac tl yapar ? 37.5tl.Yani siz 1kg iç cevize ne kadar para oduyorsunuz ? =37.5tl.Peki ben o kadar cevizi tek tek elle kirip paketleyip satmak karsiligi ne kadar para kazaniyorum 1kg ic cevizden ? Cevap =36-37.2tl yani sizin 1kg cevize vermis oldugunuz ortalama fiyat kadar.en iyi 200gram gelse bile ic findigin kilogrami 31.2ye geliyor benim sattigimdan 6tl ucuza.adam kirmak icin icindeki esmer kotu gorunen olursa cikarayim diye ugrasmiyor 1kg cevizi tek tek ic yapmak en az 1 saat.insanlar en dandik iste calissalar saati basina 3-3.5tl para aliyorlar.yani aslinda o insanlar o 3.5tlyi bize cevizi kirmamizmicin degil cevizi kabuklu olarak alsak ya 1 kgda 300 400gr ic cikar da 600 700gr kabuk cikarsa sorusu olmasin diye veriyorlar.ekle onu da.31.2+3.5 =34.7tl.senin cevizinin emekli haline 34.7tl vereceklerdi o 1.5tlyi de burada forumda konu acmama say.satin aldigin adamin forumda konusu var mi ?yok.buradaki insanlar ona ulasabiliyor mu? Hayir.o zaman geri kalan 2tlyi de ulaşilabilirlik +diger onca emege say. Bu arada cok zor durumda degilim veya tonlarca cevizim yok.cevizi satin kisi cok zor durumda olabilir veya tonlarca cevizi oldugundan ucuza satabilir ama bu tip durumlar piyasayi belirlemez.burada da koyluler arada kabuklu cevizi 10tlden satiyorlar hem ic olarak ugrasmamak hem de paraya ihtiyaclari oldugu icin ama bizim belirli musterilerimiz var 35 40tan aliyorlar.yani o koyluler o fiyattan satti diye cevizin degeri 10tl olmuyor.+ olarak bu konuyu acarak buradan da satis yapmam cevizlerin satilmiyor oldugu anlamina gelmesin.bu sene normale gore fazla ceviz oldu o yuzden annemle konustum internette satacagim cevizler benim spor masraflarima gidecek seklinde anlastim.ara ara satis oldukca beslenmeme ekstra yardimci oluyor.ama olayin asli su buradan satis yapsakta yspmasakta mayis ayina kadar elimizde benim yiyecegim cevizler harici ceviz kalmayacak.hersene bu bu sekilde olur.ondan dolayi herkesin kendi karari.almak isteyene memnuniyetle gonderirim almak istemeyen de almaz bana tek yarari 2ay sonra eve girecek para 2 ay once girmis olur benim param evin parasi evin parasi benim param.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 5 Şubat 2016; 1:03:59 >

• Bu sene memlekette ceviz olmadı. Bir çok cin tüccar kabuklu ceviz fiyatını 40 liraya kadar çıkarttı. Kabuksuz cevizi 90 liraya satan yerler var. Fiyatlardan şikayet eden çoğu kişi, 40 lira için oturup üç kilo cevizi kırıp ayıklamaz. Bu sebepten fiyatlar ile ilgili yorum yaparken biraz daha dikkatli olmak gerekir. Arkadaşın fiyatları piyasa şartlarına göre uygun, hatta biraz fazla uygun bile diyebilirim.

Ben gösterdiği ilgiye teşekkür ederim. Siparişi aldığı gün ürünü kargoya verdi ve ertesi gün sabahtan ceviz elimde oldu. Yalnız kargo firmaları taşıdıkları paketlere saygı göstermiyorlar. Oradan oraya sürekli atıyorlar. Ceviz kargoda çok hırpalanmış ve ufalanmış olarak geldi. Bu konuda kargo firmalarını uyarman ne kadar işe yarar bilmiyorum. yine de bilgin olsun.

Biz biraz daha ceviz almak istiyoruz. Ancak ben sanalpazar ya da gittigidiyor linki bulamadım. Paylaşabilir misin?

• Tabi özel atıyorum.Ben kargodaki bayan görevliye söylesem de taşıyan kişilerin dikkate alacağını düşünmüyorum şahsen,biz kendimiz kırdıgımızda hiç ufalanma olmuyor kücük kırıklar oluyor onları da ayırıyoruz küçük kırıkları.Kendi gözlerimle gördüğüm kargonun subesinde kargolar diğer kargoları ararken orta-kücük boylu kutular -paketler- oradan oraya savruluyor falan.Özensizlik diz boyu ama mahkumuz işte.

• Mesajımda şahsınıza ve emeğinize karşı uygunsuz bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Eğer öyle bir algı oluştuysa ( oluşmuş ki ; uzun bir cvp verme gereği duyulmuş) özür dilemek isterim.

Yapılan , işe emeğe elbette saygım sonsuz. Belirlemiş olduğunuz fiyata da pazarlıyor olmanız en doğal hakkınız. Ürün sizin tercih tüketicinin.

Konuyu tesadüf olarak görünce sadece (ailece iyi bir ceviz tüketicisi olarak) düşüncemi paylaşmak istedim.

Sanıyorum yanlış anlaşıldım ve ağır bir eleştiriye maruz kaldım.

Hatta o kadar ki satış yapılan link'i bile kaldırmışsınız. Buna üzüldüm.

Hayırlı işler ve satışlar dilerim.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustizmir

Mesajımda şahsınıza ve emeğinize karşı uygunsuz bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Eğer öyle bir algı oluştuysa ( oluşmuş ki ; uzun bir cvp verme gereği duyulmuş) özür dilemek isterim.

Yapılan , işe emeğe elbette saygım sonsuz. Belirlemiş olduğunuz fiyata da pazarlıyor olmanız en doğal hakkınız. Ürün sizin tercih tüketicinin.

Konuyu tesadüf olarak görünce sadece (ailece iyi bir ceviz tüketicisi olarak) düşüncemi paylaşmak istedim.

Sanıyorum yanlış anlaşıldım ve ağır bir eleştiriye maruz kaldım.

Hatta o kadar ki satış yapılan link'i bile kaldırmışsınız. Buna üzüldüm.

Hayırlı işler ve satışlar dilerim.

Saygılar.

Yok sıkıntı bir durum yok siz tüketici ve ürünü tüketen bir kişi olarak düşüncenizi söylediniz ben de ürünü üreten ve üretim aşamasındaki zorlukları bilen kişi olarak düşündüklerimi söyledim.Herkes fikrini belirtebilir ben de buna karşın kendi fikrimi belirtebilirim okuyanlar her iki yorumu da okur kendileri buna göre kararlarını verirler herhangi bir özür dilenecek durum yok.Linki kaldırma sebebim sanalpazarın düzeldiğini düşünerek 1 kg ceviz sattım ama parası ödenmedi mesaj attığımda ise otomatik mesaj ile garip birşeyler gönderdiler.Ondan dolayı sanalpazardan artık alışveriş yapılmayacağını anladım ve linki kaldırdım.Gittigidiyor linki koyacağım onun yerine.Teşekkürler mesaj için.İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 10 Şubat 2016; 21:21:39 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.