Bildirim
Satışta Temmuz Ayı Vergisi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Bu ayın 31'ine kadar vergi yatırılmamış dahi olsa satış verilebilir, 1 Ağustos'tan sonra verilemez diye biliyorum. -
Vergiyi yatirmadan satisi veremez noterde engel olarak gorunur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ay 2 satış, bir de alış yaptım. Vergi yatırılmadan satış verilemez.
Ama tavsiyem sizin yatırmanız yönünde olur. Aracı siz kullanacaksınız, vergisini sizin ödemeniz daha doğru olur. -
bence satan kişinin yatırması doğru olur -
dün satış yaptım , temmuz vergisi verilmedi , niye verilsin ki daha 20 gün var -
Satıcı şatışı yapabilmesi için aracın vergi borcunun olmaması gerekir.Bu durumda satıcı aracını satmak istiyorsa paşa paşa yatırır ve satışını verir.Alıcı çok iyi niyetliyse ya da anlaşma varsa orası ayrı tabi.Ayrıca bu konu yasalarla belirlenmiş.Bencesi sencesi olmaz.Sadece anlaşma varsa farklı olud. -
Bunu kredi kartı ekstre kesim tarihi ve ödeme tarihi gibi düşünün. Tahakkuk ay başında gerçekleşiyor. Ay başından itibaren ödeme yükümlülüğünuz oluşuyor. Son ödeme tarihiniz ise ay sonu.
O yüzden temmuz mtvsi odenmeden satış yapılamaz.
Mtv önce öde, sonra kullan tipi bir vergi. Kısaca temmuz vergisi temmuz-ocak arasındaki kullaniminiz için. Dolayısı ile şu anda bu vergi satıcıya yansıyacak olsa dahi, vergi doneminde kullanacak kişi alıcı olduğu için mtvyi alıcının ödemesi daha uygun olur. Tabii ki ödemeyi satıcı yapar; ama satış sırasında mtv tutarını da alıcının ödemesini talep eder. Böylece kimse mağdur olmaz. Ağustos ortasında falan olsak böyle demezdim. Ancak temmuz başında olduğumuz için durum budur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Temmuz 2014; 21:20:12 >
Bugün arac alım işlemini yaptım, noter vergiyi yatırıp yatırmadığımızı sordu.temmuz vergisini arabayı ben kullanacağım için verdim. Bence doğrusu bu şekilde olmalı. Fakat iki taraf arasında önceden konuşarak çözmek en iyisi.
Kısacası anlaşmaya bağlı.
3 gün önce alım satım yaptık, temmuz vergileri ödenerek satış yapıldı aksi halde noter satışı gerçekleştirmedi.Yani ödenmesi gerekliymiş. -
Bende hafta basında aracımı sattım satarken de pasa pasa yatırıp vergimi 440 lira öyle alıcıya teslim ettim simdi araç bakıyorum alırken de karşı tarafın yatirmasini beklerim doğal olarak aracı ben kullanacak olsamda o vergi ona ait bir vergi sonuçta
Satici parayi yatirmadan araci satamiyorsa demek ki vergi aliciya ait degildir.
Satan kisi oder. Prosedur net aslinda. Satici olarak parayi isteyen olacaktir, parasi cok olup da veren de olur. Ticarete girer ikili anlasma ama kural ilk cumlemde yaziyor
vergi satista borc olarak goruncegi icin,satici borcu kapatip satisi yapabilir.ama sonucta araci siz kullanacaksiniz,hepsiniz olmasa bile yarisini teklif edebilirsiniz en azindan.
Geçen sene araç alırken temmuz vergisi ödenmeden satış yapılamıyordu, temmuz vergisini aracı satan arkadaş ödedi aramızda öyle anlaştık, bana göre doğru olanı satıcının ödemesi,zaten satış fiyatına vergiyi dahil edip ona göre fiyat biçiyor bu aylarda satış yapanlar, farkeden bir şey olmuyor sonuç olarak.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X