Şimdi Ara

Satrançta orta ileri seviye kitap tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açılışları iyice kavrayacağım ve kombinezonları öğreneceğim iyi bir kitap var mı? özellikle kombinezonlar Yasser Seirawan diye bir adamın kombinezon kitabı var ama ne kadar iyi bilmiyorum sizin fikriniz nedir teşekkürler.

• Hepinize cevaplar için teşekkürler
  • konuya çağırdığım arkadaşın satranç kanalı ve sanırım bilgisi de var. belki yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Funky Boy with Hurricane

konuya çağırdığım arkadaşın satranç kanalı ve sanırım bilgisi de var. belki yardımcı olabilir.

Teşekkürler hocam
  • Yasser Seirawan ın açılışlar kitabını al. Onu bitir.Ben bitirdim çok faydası var.
  • Evet Yasser seirawanın yaklaşık 5 adet kitabı bende de var kullanıyorum gayet iyi tavsiye ederim...

Kombinezon kitabını almadım ancak açılış kitabı bende var çok güzel tavsiye ederim her türlü yardımı olacağını düşünüyorum

Kombinezon kitabı da güzeldir muhtemelen çünkü ben ukd mi Yasser seirawan sayesinde kazandım...

Zaten burda kasparov ve karpovu yenebilmiş , Amerika Şampiyonu Olmuş Ayrıca Dünya Yarıküre Şampiyonundan bahsediyoruz...

BAŞKA SORUNUZ VARSA MEMNUNİYETLE CEVAPLARIM ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fighter -- 20 Ekim 2017; 19:59:10 >

• Capablancanın kitabı. Biraz basit gelebilir ama oyun sonu ile ilgili çok önemli ve temel ilkeleri öğretiyor. Okumadıysan bundan başlamanı öneririm.

Nimzowiç - benim sistemim

Max euwe - satrançta muhakeme ve plan

Nimzowiçin kitabını gaza gelip almıştım ama başları dışında çok çalışmadım. Ama sağlam bilgiler olduğu belli. İnternette aratıp bakabilirsin.

Seirawanın açılış kitabı da açılışları çok temel bir düzeyde ele alıyor. O kitabı açılışlar hakkında genel bilgi edinmek ve açılışların avantaj dezavantajlarını öğrenmek ve kendi oyun stiline göre uygun bir açılışı seçmek için kullanabilirsiniz. Ardından seçtiğiniz bir açılışa daha derinlemesine çalışmanız gerekir. O kitaptaki tüm açılışları yalayıp yutmaya çalışmamanız ve kendinize ideal açılış ve savunma seçmeniz daha faydalı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açılış stratejileri son aşaman olsun bence. En derin oyun acilista oynanır çünkü.

Seirawan in kitaplari turkce kaynak olarak iyi başka pek yok zaten.

"Kazandıran Stratejiler" bence bitirilmesi gerekenlerin başında bu seriden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 20 Ekim 2017; 23:9:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.