Şimdi Ara

SAVCI OLMAK MI MÜHENDİS OLMAK MI DR OLMAK MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
12.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

SAVCI OLMAK MI MÜHENDİS OLMAK MI DR OLMAK MI?

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2019)
Giriş
  • lan suanda elinizde duran telefonlari kim yapiyor. her seye para gozuyle bakiyorsunuz
  • Mühendislik 2.sınıf bir meslek, zira hakkarideki okuyan adam bile mühendis.
  • simdi siz para konusunda bakarsaniz dunyada en cok kazanan muhendistir.Siz doktor bi operasyona giriyor parayi kiriyor gidi dusunuyosunuz dimi. E peki o kadar insaat sektorunde elektronik alanda ne paralar donuyor haberiniz var mi ? Dunyayi yonetenler en iyi matematik bilenlerdir bunu bilin. Ayrica dunyanin en zengin adami insaat muhendisidir.

Simdi ulkemize dönelim. muhendisler muhendislik yapmiyor dogru. Ama belirli bir statuye erisiyolar. Genel mudurluk vs cok yapan var. para konusundada 10 yillik muhendis doktora es deger ucretler alabilir.

Ama şayet siralamam Savcı/hakim doktor muhendis olurdu. Artik muhendis kadar doktor da kayniyor elini atsan.

son olarak
    ister hakim savci ol
    ister muhendis ol
    ister soktor ol

O kiz sana varmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

microsoft'taki en düşük mühendis maaşı aylık net 8 bin dolar

Illa yurtdışı diyorsan Türkiye'den çıkabileceğine gerçekten inanıyorsan amerikadaki ortalama doktor maaşlarına bak derim.

Ne kadar alıyorlar yillik mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sichern

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

microsoft'taki en düşük mühendis maaşı aylık net 8 bin dolar

Illa yurtdışı diyorsan Türkiye'den çıkabileceğine gerçekten inanıyorsan amerikadaki ortalama doktor maaşlarına bak derim.

Ne kadar alıyorlar yillik mesela?

Alıntıları Göster
    Microsoft'tan daha aşağı iyi firmalara 4500 lirayla yeni mezun giriyor zaten, orada eğitim görüyor üstüne. Ne abartıyorsunuz oğlum ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezgin adam

simdi siz para konusunda bakarsaniz dunyada en cok kazanan muhendistir.Siz doktor bi operasyona giriyor parayi kiriyor gidi dusunuyosunuz dimi. E peki o kadar insaat sektorunde elektronik alanda ne paralar donuyor haberiniz var mi ? Dunyayi yonetenler en iyi matematik bilenlerdir bunu bilin. Ayrica dunyanin en zengin adami insaat muhendisidir.

Simdi ulkemize dönelim. muhendisler muhendislik yapmiyor dogru. Ama belirli bir statuye erisiyolar. Genel mudurluk vs cok yapan var. para konusundada 10 yillik muhendis doktora es deger ucretler alabilir.

Ama şayet siralamam Savcı/hakim doktor muhendis olurdu. Artik muhendis kadar doktor da kayniyor elini atsan.

son olarak
    ister hakim savci ol
    ister muhendis ol
    ister soktor ol

O kiz sana varmayacak

"Artik muhendis kadar doktor da kayniyor elini atsan."

Bunu yazmasan yine belki bir yerden kurtarırdın da burada saçmalamadın. Şuan ciddi anlamda doktor açığı var, o yüzden en dandik tıp fakültesinden bile mezun olsan direk atanıyorsun. Gelişmiş ülkelere göre insan başına düşen doktor çok çok az. Kendi annem babam doktor, annem nefes bile alamıyor, çünkü tek alana bakan tek doktor var anca. Bir sürü hastanede bazı bölümler açılmıyor sırf yeterli doktor yok diye. Tıp kontenjanları artırılıyor bu yüzden ama yine de önümüzdeki 10-20 yıl boyunca bu açık bitmeyecek bile.

Kendim 4. sınıf mühendislik öğrencisiyim, öyle kendimi övmeye falan çalışmıyorum yani, ama gerçekten bilmeden konuşuyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Doktor çok daha fazla kazanır fakat savcının statüsünün yanına yaklaşamaz.

Hastanede doktor için savcılar da sıra bekler.

Davasi olan doktorda o davanin gorulmesi icin adliyede sira bekler. Su cumleyi hangi kafayla yazdin insan hayret ediyor.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Herseyi para issiLik olarak dusunmeseniz bir kerede?

Elini sallasan doktora carpiyor. Ve lafimin arkasindayim.Eskiden nasil doktor gormek havali ise simdi nereye baksan doktor goruyosun.
  • quote:

quote:

Adliye'de savcı ile görüşmek için doktorlar savcının özel kaleminde sıra bekler.. Bu nasıl bir mantık..
    Ayrıca savcı bir makamdır. Makama davet edilirsin, üzerin aranır, uygun görülürse alınır. Sen doktor olarak hasta ayırt edemezsin. Hizmet/Sağlık sektörüdür. Cumhurbaşkanından sonra hatta önce de denilebilir. Yargı üyeleri gelir. Hakim ardından da savcı.. Başbakan vs. devlet işlerinde daha yüksektir. Biraz araştır bakalım. 25 yaşındaki bir savcı Emniyet Genel Müdürüne bile emir verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 22 Eylül 2016; 11:25:49 >

• quote:

quote:

adliyede doktor istesede savcıyla kafasına göre görüşemez
  • quote:

Herseyi para issiLik olarak dusunmeseniz bir kerede?

Elini sallasan doktora carpiyor. Ve lafimin arkasindayim.Eskiden nasil doktor gormek havali ise simdi nereye baksan doktor goruyosun.

Sen ne diyorsun birader? Ben nerede paradan bahsetmişim, bir alıntıla da görelim. Kafana göre konuşmuşsun ben de düzeltiyorum. Senin ne gördüğünün hiçbir önemi yok, istatistikler var, sadece ilk ilk 15 binde devlet tıpları var, özeli ilk 40 bine sınırladılar ve senede artmış haliyle 5000 küsür tıpçı çıkıyor, sınava giren kişi 2 milyondan fazla. Elini sallasan tıpçıya çarpma imkanı yok. Senin gözüne batıyor olmasın onlar? Bir sor bakalım şu forumdakilere, kaç kişi tıpçı, kaç kişi mühendis?

Söylediğin şey Dünya'yı dışarıdan görebilmemize ve resimleri olmasına rağmen Dünya düzdür demekle eşdeğer. Elimizde zaten veriler var, neyin ne olduğu belli, tartışmaya açık bir durum değil bu. Hadi senin oturduğun mahallede herkes doktor olsun, bu bir şeyi değiştirir mi? Hayır, çünkü sen denklemde değeri bile olmayan küçük bir verisin sadece, gözlemlerin sınırlı.

Sacmalamaya devam ediyosun.Neden dusuncelerime gocunuyosun arkadas.Bu benim dusuncem. Eskiden doktorun ne oldugunu bilirmisin. Annen baban doktormus. BENIM HAYATIMDAKILERI GEC KENDI ANNEM BABAM DOKTOR DIYOSUN .Eskiden bu olaylar yoktu. Eskiden millet hastaliktan olurdu . Ozel okullar sayesinde doktorlugun eski degeri kaldi mi saniyosun. OKadar veri seviyosun ozel sektorde ne dandik doktorlar okuyor haberin var mi ? Doktor hatalari artiyor sonra kuduz olan adama sen gripsin deniyor. Boyun fitigi adam masadan felc olarak kalkiyor. Boyle doktorlar artti ve artik benim gozumde doktorlar basit.
    Gercekten hakkini verenlere sozum yok.
    Anla artik ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.akbulut -- 22 Eylül 2016; 11:04:55 >
  • quote:

Sacmalamaya devam ediyosun.Neden dusuncelerime gocunuyosun arkadas.Bu benim dusuncem. Eskiden doktorun ne oldugunu bilirmisin. Annen baban doktormus. BENIM HAYATIMDAKILERI GEC KENDI ANNEM BABAM DOKTOR DIYOSUN .Eskiden bu olaylar yoktu. Eskiden millet hastaliktan olurdu . Ozel okullar sayesinde doktorlugun eski degeri kaldi mi saniyosun. OKadar veri seviyosun ozel sektorde ne dandik doktorlar okuyor haberin var mi ? Doktor hatalari artiyor sonra kuduz olan adama sen gripsin deniyor. Boyun fitigi adam masadan felc olarak kalkiyor. Boyle doktorlar artti ve artik benim gozumde doktorlar basit.
    Gercekten hakkini verenlere sozum yok.
    Anla artik ???

Her mesajında farklı bir şeyden bahsettiğinin farkında mısın?

Önce her yer doktor kaynıyor dedin, düzelttim, anca paradan bahsedin vs dedin ki hiç öyle bir şey demedim.
    Üstüne tekrar cevap verdim, bu sefer de doktorun kalitesinden bahsediyorsun. Senin amacın para mı, doktorun fazlalığı mı kalite mi nedir? Doktor sayısı fazla falan değil, bu da dediğim gibi kanıtlanmış bir şey, sağlık bakanlığı bile diyip duruyor doktor lazım diye, kalite başka bir şey. Önce kendin ne dediğini bil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 22 Eylül 2016; 11:31:25 >

• Yav cahil cahil konusmayin doktor olup yurtdisina git demisler bide. Denklik var mı? 30 yasinda git bide orda 5 yil sıfırdan egitim gör. O da gidebilirsen.
    Elektrik Muhendisiyim calisiyorum. Bunlari yazaraktan zaten gorusunu zaten belli ettin kardesim.insanlarin okulu meslegi yasina gore davranan insanlarla isim olmaz.Zaten akilli insanlar bunun gibi seylere dikkat etmez.
    Cevap verme geregi bile duymuyorum sana.
    Hocam anladığım kadarıyla izah edeyim

Galiba doktorların eskilere gore bir değer kaybı yaşadığından bahsediyor.Yani eskiden şartlar kötüydü, zordu doktorlar el ustunde tutulurdu.Ama şimdi eskiye nazaran bu durum bayağı azaldı.Artıo doktor gorunce ceket iliklemiuorlar, doktorlara şiddet arttı.

Yani doktorların çok olmasından bahsederken aslında bu şekilde şartların gelişmesi,degismesinden bahsediyor ve doktorların eskisi gibi saygınlığı kalmadı diyor ki bunda haklı sayılır.Yani sanki her yer doktor kaynıyor gibi davranilmaya başlandı siradanlastı onu diyor.Aslında doktor açığı var dediğiniz gibi ama toplumda gittikçe değer kaybediyorlar.İkinizde haklısınız bence.Bir iletişim kopukluğu oldu gibi.

Mühendislige saygı duyan hiç kalmadı zaten.
  • Sichern kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam kopukluk oldu yalniz ben bu tartismayi anlayana kadar anlatirdim. Fakat arkadas bilader yas kac meslek ne vb zirvalara girince biranda gozume cok basit birisi geldi.
    Doktorlukta acik olmasi kisi basina doktor dusmesi vb onemsizdir. Eski turkiyenin ne oldugunu bilen yok. Eskiden doktor mu vardi? Gelismis ulkeleride gittim dunyanin en refah olan ulke olarak sayilan isvicrede yalniz basima host ailede kaldim.Stajimi orada yaptim gercek doktorlarin nasil oldugunu gordum.ve evet doktorluk suan icin cok iyi direk ataniyosun acik var zirvalari.
    20 yil onceki doktor olmakla suanki doktor olmak arasinda daglar kadar fark var 20 yil sonra dahada basitlesecek.
  • quote:

Galiba doktorların eskilere gore bir değer kaybı yaşadığından bahsediyor.Yani eskiden şartlar kötüydü, zordu doktorlar el ustunde tutulurdu.Ama şimdi eskiye nazaran bu durum bayağı azaldı.Artıo doktor gorunce ceket iliklemiuorlar, doktorlara şiddet arttı.

Yani doktorların çok olmasından bahsederken aslında bu şekilde şartların gelişmesi,degismesinden bahsediyor ve doktorların eskisi gibi saygınlığı kalmadı diyor ki bunda haklı sayılır.Yani sanki her yer doktor kaynıyor gibi davranilmaya başlandı siradanlastı onu diyor.Aslında doktor açığı var dediğiniz gibi ama toplumda gittikçe değer kaybediyorlar.İkinizde haklısınız bence.Bir iletişim kopukluğu oldu gibi.

O ülkenin cahilliğinden ve insanların çok bilmişliğinden. Ülkenin günden güne araplaşmasıyla ilgili. Cahil kesim yerine meslek olarak verilen değere bakarsan bir kayıp yok. Doktorlar çok iyi maaşlar alıyorlar ve artık son değişikliklerle birlikte her türlü iş yerinde, mağazada vs doktor olması zorunlu. Ne doktorun onayı olmadan işe alım oluyor, ne hafif ilaçlar alınıyor. Ha iyice kültürsüz, saygısız doktorlar türedi diyorsan o doktorlukla alakalı bir şey değil, her meslekte, esnafta, işsizde her yerde türedi onlar, ülkece içine girilmiş bir yozlaşma bu, mesleğin kendisiyle alakasız. Ailem ve tüm arkadaş çevresi 40-50 yaşının üstünde doktorlardan oluşuyor, neyin ne olduğu yeterince belli. Düşüncesini anlatmayı bile beceremeyen, düzgün yazma becerisinden yoksun bir insanın dediklerini ciddiye alanda kabahat, sen de kasma boş yere kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

O ülkenin cahilliğinden ve insanların çok bilmişliğinden. Ülkenin günden güne araplaşmasıyla ilgili. Cahil kesim yerine meslek olarak verilen değere bakarsan bir kayıp yok. Doktorlar çok iyi maaşlar alıyorlar ve artık son değişikliklerle birlikte her türlü iş yerinde, mağazada vs doktor olması zorunlu. Ne doktorun onayı olmadan işe alım oluyor, ne hafif ilaçlar alınıyor. Ha iyice kültürsüz, saygısız doktorlar türedi diyorsan o doktorlukla alakalı bir şey değil, her meslekte, esnafta, işsizde her yerde türedi onlar, ülkece içine girilmiş bir yozlaşma bu, mesleğin kendisiyle alakasız. Ailem ve tüm arkadaş çevresi 40-50 yaşının üstünde doktorlardan oluşuyor, neyin ne olduğu yeterince belli. Düşüncesini anlatmayı bile beceremeyen, düzgün yazma becerisinden yoksun bir insanın dediklerini ciddiye alanda kabahat, sen de kasma boş yere kendini.

Alıntıları Göster
    1. savcılar sandığınız gibi kafadan 8-10 bin lira almıyorlar. staj döneminde (ki kendisi 2 yıldır) 2500 TL falan alırsınız. Sonrasında meslek hayatınız boyunca 4-5 bindir alacağınız.

2. Ortalama bir doktorun aylık geliri 5-6 bin liradır. Çok uç örnekler ile hastane sahibi vs. adamları bu gruba sokamazsınız. kimisi gider bir ürün bulur, bir yıllık kazancını o patent işi ile 1 ayda alır.

3. mühendisler ise yurt dışındaki miktarları bilmemekle birlikte; ilk işe başladıklarında 1500- 2000 TL alırlar. işi öğrendiğiniz ve tecrübe kazandığınız ölçüde maaşınız yine 4-5 bin civarına çıkacaktır.

üç meslek için de tabiki uç örnekler var. elbette aylık 100 bin dolar geliri olan doktor da var mühendis de. Gerçi savcı hakim olarak bu paraları görmeniz imkansız.

maddi olarak bu meslekleri kıyaslayamazsınız. imkanlar olarak kıyaslarsanız ise adama sorarlar, bu meslekler bu kadar güzel olsaydı, bu adamlar biraz parayı bulunca neden müteahhitliğe vs. geçip ticaret yapıyor arkadaş derlerdi.

• Savcı makam/mevki ve statü bakımından bir çok meslekten öndedir.İnsanlar Savcılara büyük saygı gösterirler.Bi ağırlıkları vardır çünkü. Fakat işleri gerçekten çok streslidir. Herkes yapamaz.

Bu arada yeni savcı 4-5 bin almıyor bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Bugün müdürler 4 bin lira alıyor savcı en az 6000 le başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micro_Processor -- 22 Eylül 2016; 12:37:14 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.