Şimdi Ara

SAVCI OLMAK MI MÜHENDİS OLMAK MI DR OLMAK MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
12.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

SAVCI OLMAK MI MÜHENDİS OLMAK MI DR OLMAK MI?

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2019)
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: birvarmışbiryokmuş

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Doktor çok daha fazla kazanır fakat savcının statüsünün yanına yaklaşamaz.

Hastanede doktor için savcılar da sıra bekler.

adliyede doktor istesede savcıyla kafasına göre görüşemez

Doktora neredeyse birkaç ayda bir gidiyorsun yaşlı ve bünyesi zayıf biriysen daha fazla. Peki sana soruyorum hayatında kaç defa savcıya gitmen gerekti?

Hastanede doktor ile de kafana göre görüşemezsin numaratörden sıra alıp sıranı bekleyeceksin. Özel hastanede bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 22 Eylül 2016; 14:28:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Adliye'de savcı ile görüşmek için doktorlar savcının özel kaleminde sıra bekler.. Bu nasıl bir mantık..
    Ayrıca savcı bir makamdır. Makama davet edilirsin, üzerin aranır, uygun görülürse alınır. Sen doktor olarak hasta ayırt edemezsin. Hizmet/Sağlık sektörüdür. Cumhurbaşkanından sonra hatta önce de denilebilir. Yargı üyeleri gelir. Hakim ardından da savcı.. Başbakan vs. devlet işlerinde daha yüksektir. Biraz araştır bakalım. 25 yaşındaki bir savcı Emniyet Genel Müdürüne bile emir verebilir.

Hayatında kaç defa savcıya gittin?

Doktor öyle değil ama birkaç ayda bir işin düşer.

• KırmızıElma K kullanıcısına yanıt
    Hayatında kaç kere doktora kaç kere savcıya gittin? Kim kimin önünde daha çok sıra bekliyor sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sichern

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

microsoft'taki en düşük mühendis maaşı aylık net 8 bin dolar

Illa yurtdışı diyorsan Türkiye'den çıkabileceğine gerçekten inanıyorsan amerikadaki ortalama doktor maaşlarına bak derim.

Ne kadar alıyorlar yillik mesela?

Sınır yok ama ortalama buradakilerin 5 ila 10 katı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 22 Eylül 2016; 14:27:30 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: birvarmışbiryokmuş

quote:

quote:

adliyede doktor istesede savcıyla kafasına göre görüşemez

Doktora neredeyse birkaç ayda bir gidiyorsun yaşlı ve bünyesi zayıf biriysen daha fazla. Peki sana soruyorum hayatında kaç defa savcıya gitmen gerekti?

Hastanede doktor ile de kafana göre görüşemezsin numaratörden sıra alıp sıranı bekleyeceksin. Özel hastanede bile

tamam randevu alıyorum veya muayene sırasını bekliyorum ama sonunda görüşüyorum savcı istemezse onun yüzünü bile göremezsin odasına bile yaklaşamazsın savcılık daha otoriter olduğundan ve yetkili bir merci olduğundan bence daha havalı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Adliye'de savcı ile görüşmek için doktorlar savcının özel kaleminde sıra bekler.. Bu nasıl bir mantık..
    Ayrıca savcı bir makamdır. Makama davet edilirsin, üzerin aranır, uygun görülürse alınır. Sen doktor olarak hasta ayırt edemezsin. Hizmet/Sağlık sektörüdür. Cumhurbaşkanından sonra hatta önce de denilebilir. Yargı üyeleri gelir. Hakim ardından da savcı.. Başbakan vs. devlet işlerinde daha yüksektir. Biraz araştır bakalım. 25 yaşındaki bir savcı Emniyet Genel Müdürüne bile emir verebilir.

Hayatında kaç defa savcıya gittin?

Doktor öyle değil ama birkaç ayda bir işin düşer.

10-15 kere gitmişimdir. İşim gereği. Doktora toplasan hayatım boyunca 10 kere ancak gitmişimdir. Son 2-3 senede hiç hatırlamıyorum bile.. Sonuçta randevunu alıyorsun gidip sıraya giriyorsun. Ramazanda da pide sırasına giriyorsun pide almak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 22 Eylül 2016; 14:44:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BMO

5.000 liraya Microsoft'ta çay mı dağıtıyor o mühendis?

• Kaymakam

• doktorların saygınlığı kazandığı paradan dolayı arkadaşlar yoksa hayat kurtarması falan bahane o açıdan bakarsak yollarda öğretmenlerin ayaklarına kapanmamız gerekir. en şekillisi hakim savcı olmak bana göre. çevirmede polis ceza yazdı diye polisi açığa aldıran savcıları unutmadık.
  • savcılık tabi ki. gerçi herkesi savcı yapmıyorlar artık o da var. tanıdıkların olacak "belli" yerlerde.

doktorların da saygın olduğunu okudum ya doktor olarak bir gülme geldi . şu ülkede doktor kadar ezilen başka memur yoktur. diplomalarına el konulup zorla doğuda çalıştırılma olayı başka bir meslekte yok bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1000 -- 22 Eylül 2016; 16:22:56 >
  • LiteraryN kullanıcısına yanıt
    Gecenki hemsireler 8-10 bin aliyor konusuna atfen mi bunu yazdiniz

• milletvekili olun. 1 dönem yapıp süper emekli, 23bin liraya kadar telefon ücreti hazineye ait, meclis lokantasında adana kebap 2-3 lira. paran varsa milletvekili olacaksın 1 dönem yapıp keyfine bak.
  • nuriboyka N kullanıcısına yanıt
    Hakim savcıyı polis çeviremez zaten.

• Mühendislik çöp diyen insanları anlamıyorum cidden. Savcı veya doktor olacak sıralamayı yapan insan zaten ODTÜ, İTÜ, Boğaziçinde okuyacak puan tutturmuş demektir. Bu üniversitelerden kendini geliştirerek mezun olmuş biri de ister Türkiye'de ister yurt dışında istediği yerde işe girer, istediği yerde yüksek lisans yapar.
    İster Türkiye ister yurt dışı istediği yerde yaşar.

Bir savcı veya bir doktor dünyayı kolay kolay değiştiremez, değiştirecekse de tüm dünyada mesleğinin en iyilerinden biri olması gerekir. Ama iyi eğitimli her mühendis dünyayı değiştirme potansiyeline sahiptir.
  • Bu mesleklerin birbiri ile alakasi neki aralarindan tercih yapiyosun?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.