Şimdi Ara

Say 231K ile ne yapabilirim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mezuna kal, sınava girdiğim ilk sene Sayısal 188K idi.

Bugün Yıldızda 15-20K lık bir mühendislikte okuyorum.

• Mezun konusunda neredeyse kararımı verdim gibi kalmayacağım.
    Ayrıca Elektrik-elektronik mühendisliği düşünmeye başladım bunun sebeplerinden birkaçı da şöyle:
    Babam elektronikçi zamanında kendi dükkanı vardı televizyon ağırlıklı da olsa. Zamanında kendi ses sistemini yapmış olması gibi şeyler benimde ilgimi çekti bende benzer şeyler yapmak istiyorum ilgi alanıma giriyor. Ses sistemi yapma veya ufakda olsa kendi ihtiyaçlarına yönelik ufak cihazlar üretme kısmı. bir örneğide bizim arabada aux ile telefon bağlanmamasına rağmen babamın tamamiyle kendi başına aux girişi ve telefon bağlantısı için gerekli şeyleri kendi yapmış olması.
    Bende benzer şeylere ilgiliyim ve ağırlık olarak elektronik ve yazılım kısmından ilerlemek niyetindeyim.

Şu anda makine mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği arasında gibiyim. ancak üniversitelere baktığımda iyi olarak Karadeniz teknik üniversitesini gördüm ancak ordaki bölüm Elektronik ve haberleşme mühendisliği.
    Elektrik-elektronik mühendisliği ile elektronik ve haberleşme mühendisliği arasındaki farklar nelerdir Karadeniz teknik için o bölüm secilirmi yoksa ona yakın seviyede bir üniversitede elektrik-elektronik mühendisliği bölümü varmı bildiğiniz?
    Ayrıca makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve elektronik haberleşme mühendisliği okuyan veya mezunu olanlar varsa bilgi verebilirmi bölümleri hakkında ve iş konusunda.
    Son olarak mekatronik mühendisliği ilede elektrik elektronik mühendisliği arasındaki benzerlik ve farklarida yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 27 Temmuz 2024; 1:31:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Mert Ali C M kullanıcısına yanıt
    hocam ben ceng türevi bir şeyler yazacağım ama ee veya makineye ilgim olsa hiç düşünmeden yazarım cengin rekabeti akıl alacak gibi değil özellikle globalde hintliler saatlik 2 dolara çalışıyor. Duygusal bir bağım var bu bölümle beni yakacağını tahmin ediyorum ama yine de yazacağım. Ee ve makine hakkında pek bilgim yok açıkcası ama ilk senense mezuna kalmak da tercih olabilir ya da top 20ye oynayacağım dersen üstteki arkadaşın dediği dgs de doğru olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YKS2024Hedef15000 kullanıcısına yanıt

Açıkçası bilgisayar isteme sebebim bir yandan bilgisayar gibi elektronik bazı cihazlara ilgim olması hepsine olmasada. Ayrıca Home-Office çalışma yurtdışı imkanları ve birazda uşengeçliğim sebibiyle bilgisayar istiyordum ancak başka birşey düşünmemiştim bilgisayar dışında. Elektroniğede az biraz ilgim var açıkçası dediğim gibi ses sistemleri telefon bilgisayar ufak işlevli modüller ve herşeyden biraz bilmem ve kendi işimi kendim görebilmem güzel bir bilgisayar kadar ilgimi çekmesede mutlu olabileceğimi hiç değilse ekeltronik ve yazılım alanına daha fazla ağırlık verip az çok birşeyler yapabileceğimi düşünüyorum.

seneye sınava gireceğim kesin ancak mezuna kalırsam ve bilgisayar her sene olduğu gibi 40K ileri çekerse aradaki farkı kapatmam zor olacak çünkü ders çalışmak kısmında çok kötüyüm ve uzun süre belli tempoda devam edemeyeceğimi düşünüyorum etsemde çok verimsiz olacaktır. ancak üniversiteye girdikten sonra zaten sağlam bir yere kapak atmış olacağım ve ya bu senede bilgisayar gelmezse ne yapacağım derdim olmayacak istediğim bir yer gelmezse okuduğum bölümden devam ederim gibi düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.