Arkadaşlar merhaba, Ofis ortamında mühendislik yazılımları için bir PC almam gerekiyor. Aklımda bir sistem var ancak her zaman önerilere ve eleştirilere açığım. İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X Anakart: MSI B650 CARBON WIFI Ram: 64GB DDR5 6000 Mhz Ekran kartı: MSI 4070 Ventus 3x SSD: Kingston KC3000 2TB Soğutucu: DeepCool ASSASSIN IV veya Be Quiet Dark Rock Pro 4 (Noctua satışı yok) PSU: MSI A1000G 1000W Radyatörlü soğutmalardaki pompa arızası vb. sorunlarla uğraşmak istemiyorum ve de OverClock yapmayı düşünmüyorum. Ancak çözümlerimi hızlandırmak için anakartın ve PSU nun müsade ettiği kadar otomatik OC uygulayabilirim. Kasa tavsiye bölümüne de konu açtım en büyük sıkıntım kasa bulmak ile. Yekpare, RGB olmayan ve temperli camsız bir kasa arıyorum ancak bir türlü bulamadım. Silverstone Alta G1M var ancak o da sadece m-ATX anakart destekliyor. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. |
Sayısal çözümler için sistem önerisi
-
-
Genelde hangi programlar kullanılacak.
-
Comsol Multiphysics
Ansys fluent
Solidworks
EES
Performans gerektirenler bunlar.
-
7950X olur .Ancak yan tarafı kapalı kasayı TR de bulamadım. Temperli camlı bi kasa alın . Sıvı soğutmadan çekinmenize gerek yok .Pompa arızası denilen şey ,yataklamanın bozulmasıdır.Sıvı soğutmalarda kullanılan özel yataklama teknolojileri, kasa fanlarının yataklamasından farklı değildir. Hatta daha da iyileştirilmiş dizaynlarıdır.
850 watt bi power bu sisteme fazlası ile yetip artar.
İlla hava soğutucu derseniz Noctua soğutucular amazon tr. de var Yüksekliklerine dikkat edin. Be quiet dark rock soğutucu 162 mm mesela .Her kasaya sığmaz.
-
İlginize teşekkür ederim.
Sizi bulmuşken 1-2 soru sormak isterim;
7950X3D çok daha az güç tüketiyor görünüyor, dolayısı ile soğutması da daha kolay olabilir mi acaba?
Sıvı soğutma konusunda önerilerinizi düşüneceğim. Biraz daha araştırma yapabilirim.
Zaten sunduğum 2 seçenek için de ayrıntılı araştırma yaptım testlerde maalesef iyi değiller gibi. Deepcool AK620 daha iyi görünüyor.
Power garantiye almak için 1000W yazmıştım ama dediğiniz gibi tüketim olarak en fazla 700 ler görünüyor. Bütçeme göre ayarlayacağım.
MSI kartlar için forumda çok faydalı bir konu okudum, termal pedleri ile ilgili büyük problem varmış o yüzden asus un 4060ti veya 4070 kartını alacağım.
-
7950X3D yi hiç düşünmeyin 5-6 bin TL daha pahalı ayrıca, X3D zaten oyun işlemcisidir.
7950X ,program uygulamalarında,X3D den daha güçlüdür.Sıcaklık konusuna gelirsek;
X3D her ne kadar epey daha az watt çekmesine rağmen, o orantıda ,sıcaklığı fazla düşmez. Nedeni içindeki extradan konulan V3 Cche bellektir.İki işlemci arasında o kadar watt düşümüne rağmen en çok 5-10 derece bi fark var.
Yani ya sıvı soğutucu alın veya rahat çalışmak isterseniz, Noctua hava soğutucu alın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 8 Kasım 2023; 16:24:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X