Şimdi Ara

Sayısal yöntemler kullanarak program yazmak.(Mühendis öğrencileri yardımcı olabilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

zamanınızı boşa harcadım,ayıp ettim,ben bir hata yaptım ve bu vicdan azabını kaldıramıyorum mesajımı sildim,hakkınızı helal edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ares7 -- 21 Aralık 2011; 21:16:34 >

• Kardesimin odevi var o da hastanede, vay anasini lan nasil bir okulda okuyor kardesin hastanedeyken bile odev soruyorlar? Sen bizi mi yiyon haci?

• quote:

Orijinalden alıntı: ares7

selam arkadaşlar. "Sayısal yontemlerden sonlu farklar yöntemi kullanarak trigonometrik bir fonksiyonun türev değerlerinin farklı adım değerleri için program yazılarak hesaplanması ve gerçek değerlerle karşılaştırılması" hakkında bi ödevi var kardeşimin.Kendisi şu sıra hastanede olduğundan benden rica etti, aranızda sayısal yöntemler ve c dilinde yada matlab programı hakkında bilgisi olan var ise yardımcı olurlarsa çok hayırlı bi iş yapmış olur, minnettar kalırız ödev tam olarak şoyle: yukarda bahsettiğim kısım sorusuda aşağıda

1. Let f(x)=tan(x), where x measured in radians.
    a) Calculate approximations to f’(0.5)using the forward, backward differences formulas of O(h2) and central difference formula of O(h4) h=0.1 , h= 0.01 and h=0.001. Carry at least eight decimal places.
    b) Compare the approximated values with the value with the real derivative value for x=0.5. Find the absolute and relative errors for each step size. Explain how the step size affects the result?

yardımcı olabilecek var ise ne gerekiyorsa yaparım kardeşim için, çok önem veriyor da derslerine :) , şimdiden bu yazıyı okuyan herkese çok teşekkürler.

Dostum sen bilg mühendisliğini bırak edebiyat oku. İyi yazıyorsun. Alıntımızı da yapalım da silinip gitmesi mesaj, örnek olsun.

• haklısınız ne diyim ya öbür türlü de yardımcı olan olmuyordu şimdi daha da kötü oldu. :s
  • Bari başka bir account alsaydın :)
  • lale hoca görmesin gerçi internete girip soruyu aratacak değil ya :) yaptıysan hayrına bana da mesaj at.

edit: google sayesinde 6 dakikada bitti uğraşınca oluyomuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersincyber -- 23 Aralık 2011; 1:14:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OnurJAM, abi alıntıyı iyi yapman iyi olmuş , olaydan haberdar oldum :)
  • hala kaldı mı böyle tipler ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.