Şimdi Ara

Sayısaldan eşit ağırlık sınavına girenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: arz-ı hal

quote:

Orijinalden alıntı: aykutello57

Arkadaşlar merhaba
    Konuyu açmamın sebebi eşit ağırlık öğrencisiyim ve tm1 de 110k dayım. Sayısalcı arkadaşlarımla konuştuğum da bu sene sayılsalcıların büyük bölümü TM den sınava girdi diyorlar. Acaba sizlerde sınava girdiniz mi? Eşit ağırlıktan tercih yapmayı düşünüyor musunuz? Ve eğer girdiyseniz kaç binlerde olduğunuzu yazar mısınız?
    Herkese şimdiden iyi günler

bunları hiç kafana takma uğraşma bunlarla. aklını çalıştır biraz şimdi kaç sayısalcı girmiş vb bunların önemi yok her sene fix gibidir birbirine yakındır tm puanı hesaplanan sayısalcılar. bunlar senin önünde tabiki de olabilir belki önünde 25k tane sayısalcı var ama burda önemli olan şu biz üniversitelerin başarı sıralarına baktığımızda orda TM başarı sıralarında sayısalcılar yok mu zannediyorsun? kısaca o başarı sıralamaları sayısalcılar dahil edilerek yazılmış tabikide. Mesela benim istediğim bölüm sayısalcılar olmadığı zaman yani alan ayrımı vakitlerinde 2000 küsürlerle kapatmış şimdi 6000 e yaklaştı.

Hah işte bende tam olarak bunu söylemek istiyorum normalde mf ciler çıktığında bir çok yer halen daha 2008-2009 daki sıralamalar gibi fakat her sene giren mf ci sayısı arttığı için ister istemez sıralamalar düşüyor. Benimde bu sene için düşündüğüm olay geçen seneye nazaran daha fazla sayısalcı girdiyse sıralamalar 2013 tekiler kadar k falandırdüşer mi? onu öğrenmeye çalışoıyorum. Ayrıca mf ci olupta tm ye yerleşenlerin sayısı olsun olsun da en fazla 5-7k falandır

• Bende girdim tm 1-2 ikiside 2k küsürlerde hiç bakmama rağmen mat geo iyi olduğu için sanırım iyi gelmiş.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba
    Konuyu açmamın sebebi eşit ağırlık öğrencisiyim ve tm1 de 110k dayım. Sayısalcı arkadaşlarımla konuştuğum da bu sene sayılsalcıların büyük bölümü TM den sınava girdi diyorlar. Acaba sizlerde sınava girdiniz mi? Eşit ağırlıktan tercih yapmayı düşünüyor musunuz? Ve eğer girdiyseniz kaç binlerde olduğunuzu yazar mısınız?

bunları hiç kafana takma uğraşma bunlarla. aklını çalıştır biraz şimdi kaç sayısalcı girmiş vb bunların önemi yok her sene fix gibidir birbirine yakındır tm puanı hesaplanan sayısalcılar. bunlar senin önünde tabiki de olabilir belki önünde 25k tane sayısalcı var ama burda önemli olan şu biz üniversitelerin başarı sıralarına baktığımızda orda TM başarı sıralarında sayısalcılar yok mu zannediyorsun? kısaca o başarı sıralamaları sayısalcılar dahil edilerek yazılmış tabikide. Mesela benim istediğim bölüm sayısalcılar olmadığı zaman yani alan ayrımı vakitlerinde 2000 küsürlerle kapatmış şimdi 6000 e yaklaştı.

Hah işte bende tam olarak bunu söylemek istiyorum normalde mf ciler çıktığında bir çok yer halen daha 2008-2009 daki sıralamalar gibi fakat her sene giren mf ci sayısı arttığı için ister istemez sıralamalar düşüyor. Benimde bu sene için düşündüğüm olay geçen seneye nazaran daha fazla sayısalcı girdiyse sıralamalar 2013 tekiler kadar k falandırdüşer mi? onu öğrenmeye çalışoıyorum. Ayrıca mf ci olupta tm ye yerleşenlerin sayısı olsun olsun da en fazla 5-7k falandır

bu sene lys1 in kolay olması sayısalları önemi çıkarır yoksa zor olması mı öne çıkarır sence?
    Bence kolay olursa her sayısalcı yapar ama edebiyat zor oldugu icin esit agırlıkcılar yapamaz gibi bi yorum yaptım bundan sayısalcılar geçer diyorum. Ve bu seneki edebiyatta ilk konulardan gelen sorular basitti yani her sayısalcı yapmıştır çok anlam sorusu vardı ama cumhuriyet dönemi kazıktı ve bu eşit ağırlıkçıları geri atmıştır diye düşünüyorum. İnş iyi düşünüyorumdur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba

bu sene lys1 in kolay olması sayısalları önemi çıkarır yoksa zor olması mı öne çıkarır sence?
    Bence kolay olursa her sayısalcı yapar ama edebiyat zor oldugu icin esit agırlıkcılar yapamaz gibi bi yorum yaptım bundan sayısalcılar geçer diyorum. Ve bu seneki edebiyatta ilk konulardan gelen sorular basitti yani her sayısalcı yapmıştır çok anlam sorusu vardı ama cumhuriyet dönemi kazıktı ve bu eşit ağırlıkçıları geri atmıştır diye düşünüyorum. İnş iyi düşünüyorumdur.

Bende aynı şeyi düşünüyorum 30 edeb. yapıp 30-35 arası mat yapan her sayısalcı (ygs si ilk 180k da olsun) her türlü tm1 de ilk 65-100k arasındadır

• 23k tercih yapmayacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: entalpiST

odtü işletme hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?

iibf yi çok araştırdığım için az biraz bilgim var.
    Türkiye de odtü işletmeyi bitirip açıkta kalacak adam tanımam. Çünkü en başta ingilizce ve ders işleme metotları birçok üniversiteden farklı. Yanlış bilmiyorsam derslerinden bi tanesi de size bi şirket kurudurup onu yönetmenizi istiyorlar. Yalnız odtü işletme okuyan birisini bulupta sorarsan daha sağlıklı olur.

sağol dostum kafam çok karışık gazi hukukta düşünüyorum gibi ama sayısalcı olduğumdan sıkıntı yaşarım gibi geliyor var mıdır tanıdığınız sayısaldan hukuk okuyan?

• entalpiST E kullanıcısına yanıt
    Bana sorarsan işletmeyi bırak direk hukuka git ama sayısalda kaç bindesin. Ancak hukukta çok fazla okuyosun ve ezbere ihtiyacın olacak (sayılsaldan okuyan yok ancak kuzenim hukuk okuyor ve 600 sayfalık bir kitaptan sadece bir ders için sorumlular).Ayrıca odtü işletme okuyacağına iyi bir mühendislik fakültesi her zaman için öndedir. Biraz kendini geliştirirsen çok rahat iş bulabilirsin.
  • quote:

Bana sorarsan işletmeyi bırak direk hukuka git ama sayısalda kaç bindesin. Ancak hukukta çok fazla okuyosun ve ezbere ihtiyacın olacak (sayılsaldan okuyan yok ancak kuzenim hukuk okuyor ve 600 sayfalık bir kitaptan sadece bir ders için sorumlular).Ayrıca odtü işletme okuyacağına iyi bir mühendislik fakültesi her zaman için öndedir. Biraz kendini geliştirirsen çok rahat iş bulabilirsin.

sayısal mf3-21bin mf4-15bin hacettepe otomotiv ve elektrik elektronik mühendisliği de kafamı karıştırıyor aslında ne dersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: entalpiST

quote:

sayısal mf3-21bin mf4-15bin hacettepe otomotiv ve elektrik elektronik mühendisliği de kafamı karıştırıyor aslında ne dersin?

Eğerki elektrik elektronik geliyorsa bence başka hiç bi bölüm düşünme. Geçen sene bi arkaşım söylemişti çok güzel bi bölüm işte yok şöyle iş imkanı işte yok böyle güzel diye. Geçen sene kazandı bu senede viyana üni. ye erasmusla gitti.

• 40kdayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

Ya saçmalık şu ki, ben eşit ağırlığım ama bu sene öylesine sözelden girdim. 28 edebiyata rağmen 10k geldi ts'ler. sayısallar için de o şekilde, yani burada bu bölüm kolay bu bölüm zor tartışmasına girmek niyetinde değilim ama puanlama sıralamada bi dengesizlik var ve katsayı kalktığından beri önüne geçilmiyor. katsayı varken de haksızlık oluyordu. ne yapılmalı bilmiyorum ama bu şekilde makul değil bence. üst sıralamalarda farketmiyor ama ortalardaki yığınlamada birçok insan sıkıntı çekiyor bence.

Hocam ben de sayısalcıyım.Sonuçta o sıralamaları havadan kapmıyoruz,TM öğrencileriyle aynı sınava girip yapıyoruz.Ortada bir haksızlık varsa,benim bir sayısalcı olarak lisede kimyadan çok edebiyat görmemde var bence.

• 0623 0 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, kişilere laf etmedim hocam zaten herkesin emeğidir, sistemsel bir biçimsizlik söz konusu bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: o gemi bir gün gelecek

Bu sene önümüzdeki fenci sayısının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu benim 3. girişim, azbuz birşeyler öğrendim artık.
    Söyle baktığımızda en düşük ygs puanları bu yıldı. YGS sosyal zordu, ygs matematik oyalayıcıydı yine çoğu tmciyi zorladı, lys mat normaldi ama tmcilerin durumu ortada ve geçen seneden daha kolay olduğu için fenciler zorlanmadı(iyi fenciler), lys edebiyat en zor edebiyattı. Bunları ben demiyorum zaten sayısal bilgiler de bunları diyor. Ondan dolayı bu sene önümüzde daha fazla tercih yapmıcak fenci olduğunu düşünüyorum. Atıyorum geçen sene 20k olan tmci bu sene 25k falandır. Zaten son yıllarda bakarsanız tm ile alan okulların sıralamaları çok iniş çıkışlı oluyor. Kesinlikle tercihinizi geniş aralıkta oluşturun. Bu sene herşeye gebe diye düşünüyorum.

Aynen katılıyorum. Biraz uçuk gelebilir ama belki bu sene hukuk 40-45 k dan bile öğrenci alabilir ve tm1 de 40k larda alan yerler 55k lara kadar düşebilir

ÖSYM Başkanı açıkladı hukuk bu sene 100k'dan kapatacakmış hadi yine iyisin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.