Şimdi Ara

Sayıştay,Sarayın Giderlerini Açıkladı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
6
Favori
59.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
343 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte yine düşünemediğiniz ve kabul etmediğiniz gerçek bu

Banane geçmisten ve yapılanlardan deyip ! Aaa bak sarayın ( akp & RTE nin yaptiğı ve %49 oy almış , 17 yıldır seçim kazanmıs bir parti ) masrafı ne kadar çok deyip kendinizce haklı olmak istiyorsunuz..

Ben de buna PES diyorum

Sarayın maliyeti sarayı yaptıranları ve ona oy veren seçmeni bağlar... Sen eğer buna itiraz ve eleştiri yapacaksan ! Siyasi görüşe ve partiye sahip olup sonra da ilk seçim de onu destekleyerek karsıt tavrını ortaya koyarsın,

Yoksa DH deki iktidara elestiri ( on bininci ) başlığının birin de ben bunu düşündüm dogru olan da bu diyerek kimse elestirmeain karşıt yorum yazmasın diyorsan bu bir hayal olur,

Ben çıkıp anıtkabirin maliyeti, masrafı ve gereksiz oluşunu çok rahat savunurum ama kimse elestirmeyecek diye de kendi kendime dogruluk abidesi kesilmem.

Seçmenin %25 ' i CHP ' ye oy veriyor ve anıtkabir hakkındaki eleştiriye olumsuz bakacaktir sonuçta. Bunu göremeyen ya kördür yada kendisiyle çelişiyordur.

Dolmabahçe sarayı nasıl bugün aktif kullanılıyorsa , Külliye de iktidar sonrası kullanılacaktır. Çok fazla takılmamak lazım geçmise ve önümüzdeki siyasi seçimlere bakıp siyasi duruşumuzu ortaya koymamız lazım. Siyasi parti tutmuyorum ama bu masraf da çok demekle bu ülke de hic bir sey olmaz & değistiremezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu ayrıntılı olarak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Saray ’a taşındığı 2015 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesinden yapılan harcama kalemlerinin büyük oranda arttığı görüldü. Cumhurbaşkanlığı’nın 2015 ve 2017 yılı raporları karşılaştırıldığında; 3 yılda Saray’ın günlük harcamasının yüzde 50, seyahat bütçesinin yüzde 40, mutfak harcamasının yüzde 49, temizlik harcamasının yüzde 69 resepsiyon ve ziyafet gibi temsil ve tanıtma bütçesinin yüzde 18 arttığı görüldü.

Sayıştay raporlarına göre Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkmasının ardından bütçeden yapılan harcama toplamlarının artış oranları şu şekilde:

*Günlük harcama yüzde 50 arttı: Cumhurbaşkanlığı’na 2015 yılı için 397 milyon TL bütçe ayrıldı. Bununla yetinmeyen Cumhurbaşkanlığı 2015 yılı sonunda 471 milyon 929 bin 937 lira harcama yaptı. Böylece Saray , 2015 yılında bir günde ortalama yaklaşık 1.2 milyon lira para harcadı. 2017 Sayıştay raporu ise Cumhurbaşkanlığı’nın günde ortalama 1.8 milyon harcama yapıldığını ortaya koymuştu. Bu da Saray’ın 1 günlük harcamasının 3 yıl içinde yüzde 50 arttığını gösterdi.
    Personel harcaması yüzde 62 arttı: 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı personeli için sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri ile birlikte 72 milyon 583 bin 364 TL harcandı. Bu rakam 2017 yılında 117 milyon 840 bin 381 TL’ye çıktı. Yani Cumhurbaşkanlığı personeli için 3 yılda yapılan ödeme yaklaşık yüzde 62 arttı.

*Tüketim harcaması yüzde 23 arttı: 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı tüketime yönelik mal ve malzeme alımları için 20 milyon 747 bin 825 TL harcadı. 2017 yılında ise kırtasiye ve büro malzemelerinden, periyodik yayınlara, giyim ve kuşamdan, laboratuvar malzemesi ve ilaca kadar tüm tüketim malzemeleri için 25 milyon 587 bin 510 TL harcama yapıldı. Yani Saray’ın 3 yılda tüketim malzemelerine ayırdığı bütçe yüzde 23 arttı.

*Hizmet ihaleleri bütçesi Yüzde 74 arttı: Saray; 2015 yılında hizmet alım ihaleleri için harcadığı 42 milyon 489 bin 10 TL’yi, 2017 yılında 73 milyon 968 bin 528 TL’ye çıkardı. Yani Saray 3 yılda hizmet alım ihalelerine yaptığı harcamayı yüzde 74 artırdı.
    Seyahat bütçesi yüzde 40 büyüdü: 2015 yılında; Cumhurbaşkanlığı personelinin yurtiçi ve yurtdışı geçici ve sürekli görev yollukları ile yolluk tazminatları için harcanan para 9 milyon 995 bin 495 liraydı. Bu kalem 2017 yılında 13 milyon 999 bin 967 liraya kadar yükseldi. Böylece yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerin yolluk giderleri için ayrılan bütçe 3 yılda yüzde 40 büyümüş oldu.

*Mutfak harcaması yüzde 49 arttı: Beslenme, gıda amaçlı ve mutfakta kullanılan tüm tüketim malzemeleri için 2015 yılında 1 milyon 95 bin 843 TL harcanırken, bu kalem 2017 yılında 1 milyon 641 bin 497 TL’ye yükseldi. Böylece Cumhurbaşkanlığı’nın mutfak harcamasının yüzde 49 arttığı görüldü.

*Temizlik bütçesi yüzde 69 arttı: Saray’ın temizleme ekipmanları için harcadığı para 2015 ve 2017 yılları arasında 1 milyon 913 bin 929 TL’den 3 milyon 244 bin 182 TL’ye çıktı. Böylece Saray’da temizlik için yapılan harcamanın 3 yılda yüzde 69 arttığı ortaya çıktı.
    Kurumlara yardım yüzde 36 arttı: Cumhurbaşkanlığı’nın 2015 yılında; dernek, birlik, sendika, siyasi, spor federasyonları ve Türkiye Maarif Vakfı gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 5 milyon 850 bin TL para transfer edildi. 2017 yılında ise bu kuruluşlara 7 milyon 975 bin TL ödeme yapıldı. Yani Saray’ın bütçesinden dernek ve vakıflara 3 yılda yüzde 36 daha fazla para aktarıldı.
    www.cumhuriyet.com.tr
    İşte Saray için harcanan günlük para!
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1100735/iste_Saray_icin_harcanan_gunluk_para_.html

• Sarayın 1 günlük harcaması öğrenci kitaplarından daha fazla bütçe gerektiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: markolla

Sen ve senin gibiler hala daha hiçbir şey yapmayıp oturduğu yerden beddua etmeye devam ettikçe bu ülke bir buğday tanesi kadar adım atamaz. Zaten Atatürk'ten sonra atamadı, daha da atamaz.
    Bu harcamalar normal sana göre o zaman öyle mi ? yazdığın yazıyı aynen sana yazmışım gibi anla ve otur düşün , Asıl Atatürk olsaydı seni ve seni gibi düşünenleri öyle bir yola getirirdi ki , süt dökmüş kediye dönerdiniz alayınız , kalkmış bir de Atatürk'ü karıştırmış saçmalamayın Allah aşkına öffff
  • Tahminince o sarayin gider faturasında kendi özel harcamaları da vardır. Kişisel harcamalar vs vs.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ölüye harçanan o kadar paraya karşılık diriye ne kadar harcansa azdır.
  • O paraları 3-5 kişinin yediğini sanmak.
    CHP kafası budur, orası devletin tepesi, herkes orada.
    Muhtarı savcısı vatandaşı askeri yurt dışından gelen misafirler vb.

Bunları siz düşünemez, göremezsiniz, kiraya vermişsiniz, işiniz gücünüz goy goy. Diyin ki diyanetin faiz gelirleri nedir açıklama istiyoruz, herkes arkanızda dursun ama komik olmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde milletin sarayı anasını satayım

• Bukalemun kullanıcısına yanıt
    Dostum bu işten para kazanıyorsan saygı duyuyorum.

Herkesin bir fiyatı vardır neticede ama gönül sevdasına böyleysen "yabacak bir şey yok".
  • YETMEZ AMA EVET !
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Dh ' de iktidar karşıtı açılan konu , ve bunu açan üyeler ile buraya aktif mesaj yazan üyecikleri yazabilseydiniz daha faydalı olurdu ,

Yoksa bu fikrinizi para için yaptığınızı düşüneceğim ve ben de karşılıklı olarak mecburen saygı duyacağım.

Herkesin bir fiyatı vardır neticede ama gönül sevdasına böyleysen "yabacak bir şey yok".

• -RAMMSTEIN- kullanıcısına yanıt
    Örtülü ödenek hariç.2015'den sonra örtülü ödenekden ne kadaxxr harcama yapıldığı acıklanmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eryıl34

Örtülü ödenek hariç.2015'den sonra örtülü ödenekden ne kadaxxr harcama yapıldığı acıklanmıyor
    Yazık bize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Maalesef, para için yapsam sizin gibi daha aktif olur, herkese bir şeyler söylerdim.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Seçim bitti , benim aktif mesaj yazmam icin de bir sebep yok

Maalesef bu cevabınıza gönül den inanmasam da , saygı duyuyorum.

Dh deki konu , bu konuları açan üye ve mesaj yazan kişileri " bilmediginizi " düşündürdüğünüz için fazla yorum yapmam konuya da fayda sağlamacak.

Siz alinti yapip sordunuz ben de cevap verdim sonuç olarak , sizin fikrinizin yanlıs oldugunu da söylemek için mecburen ben de örnek vererek açıklamak zorun da kaldım.

Güzel nick seçmişin Maaş ne kadar varsa bana da iş hırsıza bile yeminle sen adamın dibisin derim. Bırak sen kendi bile inanır

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    Chp ne veriyorsa 2 katı veriliyor

Onlar bu nedenle daha çok konu açıp , mesaj yazıyorlar ama boşa kürek çekiyorlar

Oy verdikleri halde seçim kazanamayan bir partiyi destekleyen bir üye burada bedava online olamaz değil mi?

Konuyu açan kişi para kazandı ama bak senin elin boş bu arada ....

• Sebep olan ve emeği geçen herkesin sülalesini öpüyorum selamlar

Sen boşver onları bana işten bahset işim olmaz chp ile falan

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.