Resûl-i Ekrem (Aleyhisselatü Vesselam), kadınlığa özenen erkeklere, erkekliğe özenen kadınlara, (ıssız ve tehlikeli yerlerde) yalnız yolculuğa çıkanlara beddua etti."
(Ahmed bin Hanbel)
Ashaptan Kâtade (Radiyallahu Anh) anlatıyor:
– Ben Uhud savaşında, Allah Resûlüne (Aleyhisselatü Vesselam) atılan oklara karşı yüzümü siper etmiştim. Gelen oklardan birisi gözüme geldi ve onu yerinden çıkardı.
Ben, yuvasından dışarı çıkan gözümü avucuma alıp Allah Resûlüne döndüm.
Kendisi, beni bu halde görünce, gözleri yaşardı. Sonra, çıkan gözümü avucuna alıp çukuruna yerleştirdi. Ve:
– Allahım! Bu göz, senin resûlünün gözünü korumak için isabet aldı. Onu yerine kaynat. Ve diğer gözden daha güzel ve daha sağlam yap... diye dua etti.
Aynen dua ettiği gibi oldu.
(Taberanî)
heeeey dostlar nerelerdesiniz yaw
Hz. Aise annemizden (Radiyallahu Anh):
- Peygamber (Aleyhisselatu Vesselam) abdestte, taranmada ve pabuc giymede, her isinde elinden geldigince sagindan baslardi.
(Malik haric, alti hadis imami)
Âişe annemiz (Radiyallahu Anh) şöyle anlatıyor:
– Yahudilerden bir cemaat, Resûlullah’ın huzuruna girerek "Essâmu aleyke!" (ölüm senin üzerine olsun) dediler. Rasûlullah (Aleyhisselâtü Vesselâm) da "Aleyküm" (Sizin üzerinize de olsun!) karşılığını verdi.
Ancak ben atılarak "Üzerinize hem sâm (ölüm), hem de lânet olsun" dedim.
Bunun üzerine Hz. Peygamberimiz şöyle buyurdu: – Ey Âişe! Allah herşeyde yumuşak davranmayı sever.
– Ya Resûlallah! Onların sana ne dediklerini işitmediniz mi?
– Evet işittim; bunun için de 'Sizin üzerinize de olsun!' diyerek karşılığını verdim ya."
(Müslim)
Gizbi konuyu ele geçirmiş
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme