Arkadaşlar 2 hafta önce sistemimi bilgisayarcıya bırakıp format attırdım. Şu anda Win XP Pro yüklü. Ses kartımın kutusunda Creative Sound Blaster Live! 5.1 Special Edition(SE) yazıyor. Ses sistemim de Creative Inspire 4.1 4400 ama gelin görün ki kabloları yazılanlara göre bağlayıp ses dosyalarını çalıştırdığımda sadece front kısmındaki sağ ve sol olandan geliyor ama rear'dakilerin her ikiside çalışmıyor. Rear dekilerle fronttakileri yer değiştirince yine sadece fronttakileri aktif oluyor. Ses kartı tanıtılmış, dxdiag da ses sekmesinde kartın adı "SB Live! audio [C400]" olarak yer alıyor. Bu benim kullandığım ses kartı demek mi? 5.1 ibaresi geçmiyor?? Sorun gider bölümünden okuyup bir iki şey denedim ama olmadı. Format için bıraktığım bilgisayarcı bir süre ses kartının çakışması sorunuyla uğraştıklarını ama sonunda çözdüklerini söyledi. Acaba benim ses sistemimi bilmediği için "idareten" bir sürücü yükleyip mi sorunu çözdü yada ses kartımı mı çaldı!! Çözüm konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
XP kulanıyorsundur herhalde. Denetim masasından "ses efekti düzenini değiştir" i seçip gelen pencereden ses ayarı sekmesine gel. Altta "hoparlör ayarları" kısmında "gelişmiş" e tıkla gelen pencerden "dört yönlü hoparlör" ü seç. Hepsi bu kadar. Umarım bu sorununu çözer.
Malesef dostum sorunum yine çözülmedi, daha önce denemiştim zaten onu yine denedim olmadı. ses kartının çıkışları ve subwoofer arasında biri yeşil deiğeri siyah uçlu iki kablo var. ses kartının çıkışındaki sadece yeşile takınca ses veriyor. yeşil uçluyu yeşile takınca arkadakiler siyah uçluyu yeşile takınca da öndekiler çalışıyor. Ama ses kartındaki siyah çıkış işlemiyor. bu yüzden de dördü birden değil yalnız 2 ön yada 2 arka çalışabiliyor. oooofff off
"SB Live! audio [C400]" kafamı karştırdı. Ama Kesin birşey söyleyemiyeceğim. Çünkü şu anda ses kartım farklı. Ne diyim. Teknik servise götürüp adam(lar)ın kafasına çarparsın herhalde. Kendi hatalarını düzeltmek için para isteyemezler artık. Kolay gelsin :)