Şimdi Ara

SBS'de Başarı İçin Bilinmesi Gereken Kilit Unsur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öğrencilerimizin ilköğretimdeki performansını sürece dayalı bir şekilde daha doğru ve çok yönlü olarak ölçen, ilköğretimde sürdürülen eğitim ve öğretimin temel ruhu ile bağdaşan ve ortaöğretim kurumlarına doğru bir şekilde geçiş için zemin sağlayan yeni bir modelle hazırlanmış bir seviye belirleme sınavıdır.

SEVİYE BELİRLEME SINAVINDA (SBS) İNGİLİZCE’NİN ÖNEMİ
    Bu eğitim yılı sonundan itibaren OKS yerine geçecek Seviye Belirleme Sınavı’nda, öğrencilere 15,16,17 katsayı ağırlıklı yabancı dil sorusu sorulacaktır.
    Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS) yerine uygulamaya koyduğu yeni sistemde kilit yabancı dil oldu. Bu yıl ilköğretimin 6. ,7. ve 8’ci sınıflarında uygulanacak olan Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) Türkçe, matematik, fen, sosyal bilimler ile birlikte yabancı dil sorusu sorulacak.
    Bakanlık yetkilileri yabancı dil sorularının 6′ncı sınıfta 15, 7′nci sınıfta 16 ve 8′inci sınıfta 17 katsayı ağırlıklı olacağını söyledi. Uzmanlar bu durumda yabancı dil eğitimi iyi olmayan öğrencilerin SBS’de başarılı olmasının mümkün olmadığını belirterek “Kolejde okuyan çocuklar sınava bir adım önde girecek” dedi .Yabancı dil öğretmenleri ise yeni uygulamada öğrencilerin yabancı dil dersine daha fazla önem vereceklerini ve yabancı dili öğreneceklerini ileri sürdüler. Milli Eğitim ilköğretim 4′üncü sınıftan itibaren öğrencilere haftada 3 saat yabancı dil dersi veriyor. Kolejlerde ise haftada 10 saati buluyor.

Çocukları Milli Eğitim İlköğretim okullarına devam eden veliler,çocuklarınızı Berlitz Dil Merkezi’nin hazırladığı programlara göndererek onların daha avantajlı duruma geçmelerini sağlayabilirsiniz.

SEVİYE BELİRLEME SINAVINDA (SBS) YABANCI DİL DERSİNİ BAŞARMAK İÇİN
    Yabancı dilin, özelliklede dünya üzerinde en çok ihtiyaç duyulan İngilizce’nin önemi
    hepimiz tarafından bilinmektedir.Günümüzde bu önemin farkına çok daha iyi varılmıştır. Çocuklarımız bu bilinçle yetişmekte ve çok küçük yaşlarda İngilizce eğitimine
    başlamaktadırlar.
    İngilizce eğitimini tamamlayamayan ya da eksik bırakanlarınız ise, bu konunun önemine vararak eksik kalan bilgilerini tamamlamak için en az birkaç kez adım atmıştır. Fakat kaçımız sonuna kadar gidebilmiştir, tartışılır. “Başlamak, başarmanın yarısıdır” sözünü hepimiz biliriz.
    Evet, başlamak çok önemli olmakla birlikte, istekli olmak ve devamlılık başarıya ulaşmakta en az başlamak kadar önemli.Yabancı dili öğrenmeye başlamak, eksiklerin tamamlanması,öğrencinin tek başına altından kalkabileceği bir olay değildir. Bu,yabancı dili öğrenmeyi bir sıkıntı olmaktan başka bir yere götüremez.
    İlk hedef; dersi, derste öğrenmektir. Eğer bu gerçekleştirilememişse mutlaka öğrencinin profesyonel bir destek alması gerektirir.Yalnız, İngilizce bilen, İngilizce öğretebilen anlamına gelmez.İngilizce 130 yıldır ingilizce eğitiminde dünya kalitesi olan Berlitz’de öğrenilir.

• güncel
  • Emeğinize sağlık, çok güzel bir bilgilendirme olmuş.Teşekkürler..
  • SEVİYE BELİRLEME SINAVLARI MÜFREDAT ODAKLI
    6,7 ve 8’inci sınıfların sonlarında merkezi seviye belirleme sınavı yapılacak. İlk seviye belirleme sınavına bu yıl 6 ve 7’nci sınıflar girdi. Seviye sınavları müfredat odaklı olacak ve öğrencilere Yabancı Dil soruları da yöneltilecek.

YIL SONU BAŞARI PUANI YÜZDE 25 ETKİLİ OLACAK
    Üç yılın sınav ortalaması yüzde 70, derslerden alınan notların ortalaması yüzde 25, öğrencilerin davranışlarına ilişkin öğretmenlerin not ortalaması ise “yöneltme ve davranış puanı” adı altında yüzde 5 etkili olacak.

• Berlitz'i daha yakından tanımak için :

http://forum.donanimhaber.com/m_25342116/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berlitz -- 6 Ağustos 2008; 23:12:11 >

•  SBS'de Başarı İçin Bilinmesi Gereken Kilit Unsur
    SEVİYE BELİRLEME SINAVININ ESAS OLAN YENİ MODELİN AMAÇLARI
    Seviye Belirleme Sınavı ( SBS ) İlköğretim müfredatının başarılı bir şekilde uygulanmasını ve yeni müfredatın temel felsefesinin yerleşmesini sağlamayı amaçlamıştır.
    Berlitz Dil Merkezi olarak bizlerde SBS sınavlarına hazırlık programımızla yeni müfredatın temel felsefesinin yerleşmesine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.
    Seviye Belirleme Sınavı ( SBS ) Okulda sunulan eğitim ve öğretimi güçlendirmek ve daha anlamlı kılmayı hedeflemiştir.Ortaöğretime geçişin, tek bir sınava bağlamadan, sürece dayalı ve objektif yerleştirmeyle gerçekleştirilmesini sağlayan bir sınavdır.İlköğretim okullarında, okulda gerçekleştirilen eğitim ve öğretime odaklı bir değerlendirme yapabilmenin zeminini hazırlamaktadır.Eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmak ve okul dışı eğitim ve öğretim faaliyetlerini okul programlarıyla destekli ve uyumlu hâle getirmektedir.Yeni modelle 6,7, ve 8. sınıflarda yapılacak Seviye Belirleme Sınavları ile öğrencinin süreç içindeki gelişimini değerlendirmeyi sağlamaktadır. Okullar arasındaki niteliğe ve niceliğe dayalı farklılıkları gidermeye yönelik veriler sağlamayı amaçlamıştır.Ortaöğretim Yöneltme ve Davranış Puanı ileöğrencilerin 3 yıl sonunda yapılan gözlemlere dayalı olarak yetenek, ilgi ve değerlerine uygun alanlara yönelmelerini kolaylaştırmayı hedefleyen bir sınavdır.
    6,7 ve 8.sınıflarda okutulan derslerle Seviye Belirleme Sınavlarındaki ( SBS )sorularla birebir örtüşme sağlanarak, Uluslararası (PISA, TIMMS-R, PIRLS) sınavlarda aynı yaş öğrencilerin ulaştığı seviyeyi yakalamak üzere öngörülen bir sınavdır.Okul ve il eğitim yöneticilerinin, öğretmenlerin yıllık olarak performanslarını gözlemlemeye yönelik veriler sağlamayı amaçlamıştır.Öğrencilerin performans ve proje ödevlerini ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sürecinde değerlendirmektir.Hedefi Öğrenciler üzerindeki sınav kaygısının azaltılarak, öğrencinin sosyal ve kişisel gelişimine zaman ayırmasını sağlamaktır.

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİ UYGULAMA PLANI
    Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Ortaöğretime Geçiş Modelinin tam olarak uygulanması 2008-2009 Öğretim Yılında gerçekleşecektir. Berlitz öğrencilerimizin SBS sınavında başarılı olmaları için gerekli hazırlıkları yapmış ve kendilerinin gelişmesine katkıda bulunmaktan gurur duyacaktır..
    2008-2009 Öğretim Yılında 6, 7 ve 8. sınıfların sonunda Seviye Belirleme Sınavları uygulanacaktır. Bu şekilde öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeleri tamamen yeni model çerçevesinde gerçekleştirilecektir.
    UYGULAMA İLKELERİ
    6, 7 ve 8. sınıfların sonunda Seviye Belirleme Sınavları/Seviye Gelişim Sınavları SBSyapılacak. merkezî sistemle yapılacak olan bu sınavlardaki soru içeriğinin müfredat odaklı olması, okulda sunulan eğitim ve öğretime dayalı olarak hazırlanması esas alınacaktır.
    6, 7 ve 8. sınıfların sonunda öğrencilerin derslerde gösterdikleri başarı puanlarına göreYıl Sonu Başarı Puanları (YBP) hesaplanacak. YBP belirlenirken, Türkçe ve Yabancı Dil derslerinin ağırlıklı katsayı değerlerinin daha fazla olması sağlanacaktır.

YÜZDE 70'İ SINAV
    Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan SBS’de değerlendirmenin yüzde 70 sınav, yüzde 25 yıl sonu başarı puanı ve yüzde 5 davranış puanı dikkate alınarak yapılacağını söyledi.

• güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili DH Üyeleri,

Merkezlerimize bekliyoruz.

İyi Forumlar Dileriz.

güncel*
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.