Şimdi Ara

Scenic 2 gösterge arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu varmı diye aradım birşey bulamadım cepten giriyorum o yüzden kusura bakmayın yanlış yere açtıysam konuyu.

Renault scenic 2 (2005model 1.5dci) arabam var dijital ekranım kafayı yedi ve bende çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin ilk zaman ses geliyordu göstergeden sonra yanıp sönmeye başladı sonra saçma sapan uyarılar vermeye başladı akü sorunu basınç sorunu vs vs herşeyine baktırdım söylediği sorunlar araçta yok daha sonra ekran karardı zar zor görebiliyorum ancak karanlıkta ekranı görebiliyorum derken tamamen saçmaladı ve gösterge de ki km 10 bin kadar ileri sardı acil yağ değiştir flan diyor 10km lik yola gittim geldim 1000km gitti gösteriyor izmir de bu işin ehli göstergeyi yaptıra bileceğim uygub fiyatlı yönlendire bileceğiniz yer varmı lütfen yardım edin :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• akü problemi de olabilir? akünüz sağlammı?
  • Malesef gösterge paneliniz bzulmuş. İlk zamanlar gidip gelme km değişmesi ve son olarak tamamen kararma. Aracınızın gösterge panelini dışarıda oto elektroniğinden anlayan birine yaptırabilirsiniz ama kısa süre sonra yine aynı durum baş gösterecektir.Tek çözüm yetkili servis. 2006 yılına kadar üretilen scenic2 lerde bu sorun kronik olduğu için serv,sler indrimli olarak bu paneli değiştirmekte. Yanlış hatırlamıyorsam 800tl civarı bir fiyatı var.
  • Hocam benim akü zayıfladığından dolayı göstergede saçma sapan lambalar yanıyordu ilk marşta. Bence bir baktırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

Hocam benim akü zayıfladığından dolayı göstergede saçma sapan lambalar yanıyordu ilk marşta. Bence bir baktırın.

aküyü ölçtürdüm %78 çıktı kış olmasına rağmen aküde sıkıntı yok hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

Hocam benim akü zayıfladığından dolayı göstergede saçma sapan lambalar yanıyordu ilk marşta. Bence bir baktırın.

ilk marştaki ışıklar değil hocam aküde sıkıntı yok sürekli yanıyor ilk baştaki ışıkların bazıları ekran karanlık çok zor görülüyor
  • benim kafama takılan bir durum daha var ekranda km 10 bin kadar km fazla ileri gitti yani 150km yola gittim geldim 11000km gitti gösteriyor yaniaracı alalı 2 ay oldu 182000km de idi şuan 196000km oldu araç ekran kafayı yedi acaba km düşürmüş olabilirlermi bu araçta??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    clio 3 silecek arızası...
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Malesef gösterge paneliniz bzulmuş. İlk zamanlar gidip gelme km değişmesi ve son olarak tamamen kararma. Aracınızın gösterge panelini dışarıda oto elektroniğinden anlayan birine yaptırabilirsiniz ama kısa süre sonra yine aynı durum baş gösterecektir.Tek çözüm yetkili servis. 2006 yılına kadar üretilen scenic2 lerde bu sorun kronik olduğu için serv,sler indrimli olarak bu paneli değiştirmekte. Yanlış hatırlamıyorsam 800tl civarı bir fiyatı var.

sizde de mi scenic var hocam ne yapmam lazım kafamda kara dumanlar...
  • Arkadaşlar kimse yardımcı olmadı ama ben yine de olanları anlatayım benden sonra başına böyle iş gelen olursa mağdur olmasın sırf scenic için geçerli değil tüm araçların km göstergesi ve ekranları için pınarbaşı tarafında işini tertemiz yapan kurumsal bir firma öz oto km gösterge sahipleride adam gibi adam tahsin usta para değil adamlık ön planda yeni buldum tanıştım Allah razı olsun onlardan hem indirim yaptılar hem temiz iş. Kimse yanlış anlamasın o kadar tamirciyim diye geçinen çakalların yanında reklam değil bu yaptığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyuboglu61

Arkadaşlar kimse yardımcı olmadı ama ben yine de olanları anlatayım benden sonra başına böyle iş gelen olursa mağdur olmasın sırf scenic için geçerli değil tüm araçların km göstergesi ve ekranları için pınarbaşı tarafında işini tertemiz yapan kurumsal bir firma öz oto km gösterge sahipleride adam gibi adam tahsin usta para değil adamlık ön planda yeni buldum tanıştım Allah razı olsun onlardan hem indirim yaptılar hem temiz iş. Kimse yanlış anlamasın o kadar tamirciyim diye geçinen çakalların yanında reklam değil bu yaptığım.

Problemin kaynağı göstergemiymiş yani ?
  • Evet hocam

• sceniclerdeki kronik problem diye biliyorum bu ekran mevzusu. hatta bazı ilanlarda gördüm yetkili serviste değişmiştir diye evrak bulunduruyorlar çünkü km değiştiği için. yetkili serviste 1000 lira temiz ister. benim 2005 modusun sinyal sesleri gelmiyordu, ekran değişecek denildi 950 istedi yetkili servis. Kilometreciler 100 liraya yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staidmcgun -- 8 Aralık 2016; 11:34:56 >
  • eyuboglu61 kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef ekran değişecek, bence servise gidip çok sıkı pazarlık yapın, scenic maalesef çok sorunlu bir araba, hele bir de fulünü almışsanız sıkıntılar bıktıracak :( benim araçta da yüksek hızlara ulaştığında ya da aracı zorladığında ESP devreye giriyordu, servis çözemedi. Üç kez gittim ama sonuç alamayınca satmak zorunda kaldım. Allahtan alan arkadaş akıllı uslu sürüyormuş da onda sıkıntı vermedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyuboglu61

quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Malesef gösterge paneliniz bzulmuş. İlk zamanlar gidip gelme km değişmesi ve son olarak tamamen kararma. Aracınızın gösterge panelini dışarıda oto elektroniğinden anlayan birine yaptırabilirsiniz ama kısa süre sonra yine aynı durum baş gösterecektir.Tek çözüm yetkili servis. 2006 yılına kadar üretilen scenic2 lerde bu sorun kronik olduğu için serv,sler indrimli olarak bu paneli değiştirmekte. Yanlış hatırlamıyorsam 800tl civarı bir fiyatı var.

sizde de mi scenic var hocam ne yapmam lazım kafamda kara dumanlar...

Mesajınızı şimdi gördüm. Bende de scenic2 vardı ama sattım. Ama tekrar scenic2 ve ya espace almak niyetim.

• Merhaba Arkadaşlar,
    Cmax kullanıcısıyım yukarıdaki aynı sorun bende de oldu. ustalarım neler dedi neler. Sorunu kendim bulup çözdüm. En azından fordlar için çok basit. Ekranı söküyorsunuz arkadaki büyük soketi çıkarıp göstergeyi söküyorsunuz, soketin lehimleri yerinden koptugu için tekrar tüm lehimleri yeniliyorsunuz. Toplayıp yerine takıyorsunuz işlem bu kadar… yapamayan göndersin bedava yapayım.
    Sorunu nasıl buldum: arkadasın hata tespit cihazı ile hata kodunu buldum. Kodu nette aradım youtube de buldum. Bizim ustalarda aynı hataları buluyor ama bana egr değişecek diyor….

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.