Şimdi Ara

Schengen bitiş günü ve dönüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bir şey sormak istiyorum, 26 Şubat tarihine kadar schengen vizem var ve dönüş biletimi o tarihe aldım bu sıkıntı olur mu ? Bir kaç kişi 25 Şubat'ta çıkarsanız iyi olur falan dedi aklımı karıştırdılar biletide değiştiremiyorum sonuç olarak 26 şubat'ta çıkış yapsam sorun teşkil eder mi ?

• Sorun teşkil etmemesi gerekiyor. En kötü 1 gün gecikme yüzünden ceza yerin. Ama öyle bir şey ollacağını zannetmiyorum
  • Cezaya kalmamak istiyorum ama kalış süresi vize 169 gün gözüküyor 26 Şubat tam 169 gün yapıyor zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende D tipi vize mi var C tipi mi?
  • D tipiymiş
  • http://image.ec21.com/image/aldise/oimg_GC06641010_CA06641011/Visa_Support_To_the_European_Union_Schengen_Visas.jpg

Bu örnek D tipi vizede kalış süresi olarak sağ da bak 325 yazıyor. Ve son kullanım tarihi olarak da 09-09-11 yazıyor
    Senin vizende tam olarak bu ikisi ne yazıyor?
  • başlangıç 10-09-2016 bitiş 26-02-2017 169 gün yazıyor
  • peki sen bir gittiğinde hiç giriş çıkış yapmıyacak mısın?
    ve şengen bölgesine giriş tarihi ne zaman?
  • 10 eylül'de giriş yapıcam Malta'ya, giriş çıkış derken Türkiye'den mi kastettin yoksa Avrupa bölgesinden mi? Avrupa bölgesiyse elbette gezerim Avrupa'yı eğer Türkiye'den bahsettiysen giriş çıkış yapmıcam
  • evet şimdi baktım tam 169 gün yapıyor. normal şartlarda yasal olarak kalma hakkın var.
    ama illaki kendimi sağlama alacam dersen. Avrupaya gittiğin zaman schengen bölgesi dışındaki bir ülkeye birkaç günlük kısa bir gezi yaparsan bu 169 167 ye düşer mesela.
    yani illaki Tr YE Gir çık demiyorum.
    Mesela Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Bosna, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Ukrayna, Belarus, Moldova, Kosova. Bu ülkelere gidersen eğer, Şenden bölgesinden çıkmış oluyorsun. Doğal olarak Şengen bölgesinde kalacağın süre azalmış olacak. Saydığım ülkelere Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya dışındakilere zaten vizesiz gidiyorsun, Romanya, Hırvatistan ve Bulgaristana da geçerli Şengen vizesi olduğu zaman vizesiz girebiliyorsun, ve O ülkelerde kaldığın süre şenden vizesindeki günlerinden düşmüyor.

Wizzair den Sofya ve Bükreşe ucuz uçak bileti bulabilirsin Malta dan

Yinede de işine sağlama almak istiyorsan Vizeyi aldığın yere VFS Globale e telefon edip sorabilriisn. veya Malta konsolosluğuna

Umarım yardımcı olabilmişimdir

• Anladım schengen üyesi olmayan ülkeye gidersem gittiğim gün kadar kısalır bunu bilgilendirdiğin iyi oldu teşekkür ederim, ama schengen bölgesi dışına çıkmayı düşünmüyorum en yakın yerler italya, fransa, ispanya muhtemelen bu ülkere gezi düzenlerim o zamanda 169'dan gün düşülmücek anladığım kadarıyla
  • Evet o ülkelere gidersen 169 dan düşmeyecek.

Ama yinede bi haftasonu icin wizzair den bakmani tavsiye ederim, sofya ve bukreş için.
    Hem ucuz yerler hem de gece hayati cok saglam:) ozellile cuma cumartesi geceleri...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur ama schengen vizesinden düşmesin o riski göze alamam ceza yemek var işin ucunda :)
  • Pardon oralarda düşmüyordu
  • Şimdi okuyunca biraz yazdıklarım havada kalmış.
    Şimdi sen 169 günlük vizen var. ve 169 günü de Şengen bölgesinde geçireceksin.
    Ama Şengen üyesi olmayan bir ülkeye gidersen mesela 2 gün kaldın. O zaman Şengen bölgesinde 169 değil. 167 gün kalmış oluyorsun. Vizenin verdiği süreden daha az 2 gün daha az kalmış oluyorsun. yani Şengen bölgesinde 167 gün kalmış oluyorsun.
  • Anladım orasını az önce bi yanlışlık oldu :) Benim zaten kafamda ki soru işareti 169.uncu gün çıkış yapınca sıkıntı olup olmayacağıydı ki o da sorun olmuyormuş, schengen bölgesi dışındaki ülkelere zaten gitmem heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.