Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
26
Favori
138.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vize başvurusu için belgelerimi verdikten sonra uçak rezervasyonum iptal olursa bir sorun olur mu?
    Çünkü thy rezervasyonun 5gün ve ben o bileti sadece vize için rezerve ettim. Yani daha vize başvurum sonuçlanmadan iptal olacak.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hndn1466

Merhaba herkese,
    Vize başvurusu için belgelerimi verdikten sonra uçak rezervasyonum iptal olursa bir sorun olur mu?
    Çünkü thy rezervasyonun 5gün ve ben o bileti sadece vize için rezerve ettim. Yani daha vize başvurum sonuçlanmadan iptal olacak.

Teşekkürler.

Sorun olmaz, cunku biletini kontrol edebilme gibi bi durumlari yok. Basvuruyu nereye yaptin bilmiyorum ama bazi ulkeler vizeyi verecekleri zaman zaten onceden arayip biletini satin almani soyluyolar.
  • Yılbaşından sonra 3 veya 4 ü gibi bende başvurumu yapıcam bahariye İDATA dan.
    İnş sorunsuz bir şekilde alırım vizemi...
    Son ocakta tam 3 aylık sigortam olmuş oluyor.
    Hesabımda işe 20 bin tl gibi bir miktar var son 4 aydırda epey bir hareketli.
    çıkarmı sizce?
  • Selam Arkadaşlar,
    03/05/2014 tarihine kadar geçerli Yunanistan Konsolosluğundan alınmış 1 yıllık vizem var. Ancak bu süre içersinde 90 gün Shengen ülkelerinde kalabiliyrum. Şu an Maltadayım ve dönüş tarihi itibarı ile 90 günden daha fazla Shengen sınırları içerdsinde kalmış luyorum.Ne yapmam gerektiğini bilen varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkantuzer

Selam Arkadaşlar,
    03/05/2014 tarihine kadar geçerli Yunanistan Konsolosluğundan alınmış 1 yıllık vizem var. Ancak bu süre içersinde 90 gün Shengen ülkelerinde kalabiliyrum. Şu an Maltadayım ve dönüş tarihi itibarı ile 90 günden daha fazla Shengen sınırları içerdsinde kalmış luyorum.Ne yapmam gerektiğini bilen varmı

Donerken havaalanina 5-6 saat onceden git. Ceza odeyeceksin, isi uzatirlarsa ucagini bile kacirabilirsin. Garantiye almak icin git yerel polisle falan konus.
  • Merhaba
    ben almanya schengen vizesi aldım akraba ziyareti vizesi ama viyanada ablam var lk olarak viyanaya gitmek istiyorum . almanyadaki halamgil ordan beni ve ablamı almaya gelecek sonra tekrar viyanadan uçacam ilk viyanaya gittiğimde sorun çıkartırlarmı soru sorduklarında bu şekilde izah etsem sıkıntı olurmu? bnm duyduğum almanya hollanda belçika başka schengen vizesi ile ülkelerine giriş yapıldığında sorun çıkartıyo ama diğer ülkeler sorun yapmıyolar diye duydum. yakın zamanda bnm patronum almanya schen vizesi ile hollandaya gitti onu 2 saat tutmuş hollanda sorgulamış baya sıkıntı yapmışlar ama sınır dışı edilmemiş
    Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytuğhilal

Merhaba
    ben almanya schengen vizesi aldım akraba ziyareti vizesi ama viyanada ablam var lk olarak viyanaya gitmek istiyorum . almanyadaki halamgil ordan beni ve ablamı almaya gelecek sonra tekrar viyanadan uçacam ilk viyanaya gittiğimde sorun çıkartırlarmı soru sorduklarında bu şekilde izah etsem sıkıntı olurmu? bnm duyduğum almanya hollanda belçika başka schengen vizesi ile ülkelerine giriş yapıldığında sorun çıkartıyo ama diğer ülkeler sorun yapmıyolar diye duydum. yakın zamanda bnm patronum almanya schen vizesi ile hollandaya gitti onu 2 saat tutmuş hollanda sorgulamış baya sıkıntı yapmışlar ama sınır dışı edilmemiş
    Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Avusturya polisi ilk girişi avusturya'ya yapacaktın niçin almanya'dan vize aldın diyebilir.Avusturya polisinin o günkü ruh haline baglı sana sıkıntı çıkarabilir.Almanya avusturya'nın abisidir polis hiç bir şey demedende geçebilirsin.her ihtimale karşı almaya'ya vize aldım ama şu sebeplerden dolayı avusturya'ya giriyorum diye mantıklı bir seneryo yaz ne olur ne olmaz kafanda bulunsun.dönüş uçak biletinde yanında olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilahora -- 31 Ocak 2014; 21:59:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

Herkes benzer seyleri sormus benim de kendimce bir endisem var ozellikle mesaj kirliligi olmasin diye de arattirdim ama kimsenin deginmedigini gordugumden ben sorayim istedim.

Arkadaslar elimde kapi gibi 1 senelik Yunanistan'dan aldigim schengen vizem var. Yunanistan'a da babalar gibi girip ciktim 1 2 defa.

Simdi ilk defa Finlandiya'ya gidiyorum, bu cuma gunu. Ucak biletini zaten satin aldim, otel de rezerve edildi. Tek bir sey aklima takiliyor, vizeyi alirken basvuru esnasinda seyahat saglik sigortasi yaptirildigindan nasil olsa vizem var diye bu kez yaptirmiyorum. Dedim ya 1 senelik 90 gun max kalmali kapi gibi schengenim var yunan'dan.

Finlandiya polisi seyahat saglik sigortasi evragi sorabilir mi ? Bu durumla karsilasan basina gelen var mi ? Varsa gidip yaptiracam.

Bilginize

Tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tazmanya Canavarı

Merhabalar,

Herkes benzer seyleri sormus benim de kendimce bir endisem var ozellikle mesaj kirliligi olmasin diye de arattirdim ama kimsenin deginmedigini gordugumden ben sorayim istedim.

Arkadaslar elimde kapi gibi 1 senelik Yunanistan'dan aldigim schengen vizem var. Yunanistan'a da babalar gibi girip ciktim 1 2 defa.

Simdi ilk defa Finlandiya'ya gidiyorum, bu cuma gunu. Ucak biletini zaten satin aldim, otel de rezerve edildi. Tek bir sey aklima takiliyor, vizeyi alirken basvuru esnasinda seyahat saglik sigortasi yaptirildigindan nasil olsa vizem var diye bu kez yaptirmiyorum. Dedim ya 1 senelik 90 gun max kalmali kapi gibi schengenim var yunan'dan.

Finlandiya polisi seyahat saglik sigortasi evragi sorabilir mi ? Bu durumla karsilasan basina gelen var mi ? Varsa gidip yaptiracam.

Bilginize

Tesekkurler.

Arkadaşım senin durumunu altı ay önce aynen yaşadım.giriş çıkış yapılmış yunan vizesi ile helsinkiye uçtum daha atatürk hava limanında uçağa binerken biletleri kontrol eden görevli yunan vizesini görünce otel rezervasyonun dönüş biletin varmı finlandıya'ya girişte sıkıntı yaşayabilirsin diye beni korkuttu.seyahat sigortamda sizinki gibi vize sırasında alınmış olduğundan bir daha yaptırmadım.gümrük kuyruğuna girerken tipi düzgün erkek bir polis sectim sadece pasaportuma bakarak giriş mührünü bastı. Yalnız şunlarıda belirtmek isterm yaşım 50 sarışın sayılırım ve pasaportumda 4 adet bir yıllık shengen bir adet ingiltere vizesi vardı bunlar ne kadar etkili oldu veya oldumu bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birçok kez avrupaya giriş-çıkış yaptım seyahat sigortasını hiçbir zaman sormadılar Zaten daha önceden Yunanistan a giriş-çıkış yapmışsın. O yüzden sorun olmaz fakat sana uçak bileti ve otel rez. sorabilirler.Onları da yanında taşı ne olur ne olmaz.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 4 Şubat 2014; 9:48:13 >
  • Hallettim arkadaslar sagolun ne olur ne olmaz gidecegim sure icin sigorta da yaptirdim, bir sey degil ki 6 Euro ne olur 20 TL ne olur ne olmaz

hadi simdi yiyiyorsa almamazlik etsinler :)

sagolun arkadaslar
  • Arkadaşlar almanyadan bgn itibariyle schengen vizesi almış bulunmaktayım edindiğim tecrübeleri burdaki arkadaşlarla paylaşmak istedim belki baskalarınada faydası olur Ben ilk olarak 8 ci ayda izmir idata şirketine basvurdum ve idatanın belirttiği evrakları götürdüm davetiymde vardı 3 aylık çok girişli istedim vermediler paasaportuma red damgası vurdular sonra tanıdık vasıtasınla ispanyaya basvurdum pasaportumu yeniletip oda olmadı idatanın istediği evrakları vermiştim orayada . En son kendim uzun uzun arastırıp pasaportumu bile yenıletmeden idata aracılıgınla almanyaya bas vurdum ve vızemı aldım İdata sırketınde orda evrakları hazırlalaynalr bılgısız ve cahıl bı *oktan anladıkları yok schengi alabilmek için ilk defa alacaksanız schengen tum ab uye devletlerınde bu dediğim gecerli prosedurdur EMNİYETTEN PROTOKOL BELGESİ - SON MEZUN OLDUGUNUZ OKUL DIPLOMASI (bunları ıdata ıstemıo veya soylemıo kasıtlı)- SEYAHAT SIGORTASI (hem ıngılızce surette hemde turkce surette ımza kaşe olması lazım )-ŞİRKET ANETTETLİ KAGIDINA ŞİRKETİNİZİN KAŞE VE İMZASI OLAN KONSOLOSLUGA HİTABEN Bİ DİLEKÇE -SGK HIZMET DOKUMU- TAM TEKMİL NUFUS SURETİ- BİYOMETRİK 2 FOTO- GECERLİ PASAPORT - OTEL UÇAK REZERVASYONU KONFİRMELİ VEYA MADDI GELİRİ GUZEL OLN BİRİNDEN DAVETİYE- İMZA SİRKULERI -ODA KAYIT BELGESİ-SON DÖNEM VERGİ LEVHASI- EKSİKSİZ DOLDURULMUŞ VİZE BASVURU FORMUNU VERİN KONSOLOSLUGA KOLAYCA VİZE ALABİLİYORSUNUZ SAYGILAR

• Merhabalar yaz aylarinda Isvicreye bir tanidigi ziyarete gitmeyi planliyorum ancak donus tarihimde karar veremedim. Donus biletimi isvicrede bulundugum surede almayi istiyorum. Bes yil oncesinde Isvicreden vize almistim ve universite ogrencisiyim yani geri donmek icin kapi gibi bir nedenim var. Vize basvurusunda donus biletini ibraz etmesem red alma ihtimalim var midir veya havaalaninda sorun olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Mehaba .... 22 Ocak da İzmir İtalya konsolosluğuna aracı vasıtasıyla başvurdum.bir sonraki hafta eksik belge dediler gönderdim.ertesi gun baska bir eksik var dediler gonderdım .Şimdide basvuruyu tehlıkelı gorduklerı için komisyon incelicekmiş.Ve gidiş tarihim basvuruya gore 17 Şubat hala ses çıkmadı.Babamı ve durumu yerınde olan ekstra bır kısıyı sponsor gosterdım.AÖF de okuyorum calısmıyorum ama hesabımda bırıkmıs yuklu mıktarda para vardı .İlk başvurum .Bu kadar seyden sonra onaylanır mı ??? Daha once komisyon engelıne takılan oldu mu ?
  • Hocam zannediyorum ki, eğitim durumunuzdan dolayı, gidip geri dönmeyeceğinizi düşünmüşler. Türkiye' ye geri döneceğinizi ispatlamanızı isteyeceklerdir. Mal mülk, tapu senedir ve dönünce şu işte çalışacağım diye bir belge sunabilirsen yararına olacaktır. Ek olarak gezgin olduğundan, ve gezmeyi sevdiğinden dem vurmalısın. Yani, inandırıcı olmalısın.
  • İşin ilginci görüşmeye de çağırmadılar.ÇAğırsalar kendimi anlatan ek şeyler götürüp neden gitmek istediğimi açıklıcaktım.Anlamadım vallaha .diken üstünde bekliyorum
  • Ek belgeleri tamamlayın hocam mal varlıkları, hesap hareketlilikleri, bu kişi döndüğünde bu işte çalışacak gibi bir yazı belki iyi olabilir. Öğrenci, çalışan olduğunuzu gösteren bir belgede güzel olacaktır.
  • Hepsi TAMAM .Hepsini verdim.Galıba Allah a kaldı işimiz .Hiç eksik yok cunku .Sadece daha ozel katılım begelerını falan gorusmeye cagırsalardı goturcektım
  • Merhaba arkadaşlar benim bir kaç sorum olacak sizlere
    İsveçe kız arkadaşımın yanına gitmek istiyorum vize için gerekli evraklara baktımda maaş için banka hesap hareketleri diyor ama ben maaşımı elden alıyorum bu yüzden banka hesap hareketlerim yok bu sorun çıkartır mı vize alırken ve kız arkadaşım bana davet mektubu göndericek bu bir kolaylık sağlar mı ayrıca uçak bileti almam gerekiyor mu yada bilet almayıp rezervasyon yaptırsam olur mu? otelde kalmayacagım için otel rezervasyonunada gerek yok zaten diğer evrakları hallederim maaş dökümanları,hesap bordroları,ssk vs bunları hallederimde maaşımı elden aldıgım için banka hesap hareketim yok bundan dolayı biraz sıkıntı var içimde vizeyi alamazsam diye bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan_alpar

Merhaba arkadaşlar benim bir kaç sorum olacak sizlere
    İsveçe kız arkadaşımın yanına gitmek istiyorum vize için gerekli evraklara baktımda maaş için banka hesap hareketleri diyor ama ben maaşımı elden alıyorum bu yüzden banka hesap hareketlerim yok bu sorun çıkartır mı vize alırken ve kız arkadaşım bana davet mektubu göndericek bu bir kolaylık sağlar mı ayrıca uçak bileti almam gerekiyor mu yada bilet almayıp rezervasyon yaptırsam olur mu? otelde kalmayacagım için otel rezervasyonunada gerek yok zaten diğer evrakları hallederim maaş dökümanları,hesap bordroları,ssk vs bunları hallederimde maaşımı elden aldıgım için banka hesap hareketim yok bundan dolayı biraz sıkıntı var içimde vizeyi alamazsam diye bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...

Konsolosluk, iş yerinizden son 3 aya ait maaş bordronuzu şirket yetkilisince imzalı ve kaşeli olarak istiyor.Ayrıca diğer yazan tüm maddeleri temin etmeniz gerekiyor.Aksi halde vizenizi alamayabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.