Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
26
Favori
138.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben 15 mayısta fransaya gidip 27 mayısta döneceğim.
    İlk defa schengen vizesi alacağım için biraz tedirginim.(daha önceden 6 aylık ingiltere vizem var
    8 yıldır aynı firmada çalışıyorum.vs yani istenen kriterlere sahibim.
    Ancak izmir den istanbula görüşmeye çağrılmamam gerekebilirmiş diye duydum.
    Acaba fransaya mı yoksa Yunanistana mı konsolosluğuna mı başvursam.
    Yunanistan ilk başvuruda kaç günlük vize verir ?
  • Arkadaşlar,

Yazılanları tek tek inceledim, fakat benim durumum biraz farklı. Daha önce pek çok kez schengen vizesi aldım, genelde ilk olarak hep vizeyi aldığım ülkeye sonrasında araba yolculuğu ile diğer ülkere geçiş yaptım. Vize alıp işlerimden ötürü gidemediğim ülkelerde oldu.

Benim sorum şu; 17 - 21 Mayıs tarihleri arasında İspanya'ya gitmek istiyorum. Geçerli olan multiple İtalya vizem var. Fakat bu vize ile daha önce İtalya'ya giriş yapmadım. Süresi 26 Mayıs'ta dolacak. İtalya vizesi ile direk İspanya'ya giriş yapmayı planlıyorum. (Daha önce İtalya'ya girdim fakat giriş yapılan vizelerimin süreleri doldu). Geçerli İtalya vizemin olduğu pasaportumu iptal ettirip yeni e-pasaportlardan çıkarttım, dolayısıyla geçerli olan İtalya vizem eski iptal olan pasaportumda kaldı.

Benim eski pasaportumda olan İtalya vizesi ile ilk olarak İspanya'ya girişte problem yaşama olasılığım mevcut mudur? En kötü senaryo beni aynı uçakla geri döndürme durumları olabilir mi?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bugün italya vizemi nihayet kendi cabalarımla konsolosluğa giderek aldım.İtalya konsolosluğundaki görevliler gayet iyi güler yüzlü insanlar saolsunlar yardımcı oldular.

Bu idata firması rezil bir firma.Vizemin durumunu soruyorum. Telefonda cevap veren bayanlar bihaber.Hiçbirşey bilmedikleri gibi akıl vermeyede kalkıyorlar.Paramızla rezil oluyoruz.

Fotografım problemli imiş KONSOLOSLUK bunu idataya bildirmis. ve bana bunun değiştirilmesi gerektigini 20 gundur kimse haber vermiyor anlıyormusunuz.
  • Arkadaşlar ilk schengen vizemi aldım italyadan.
    18 haziranda dönüş uçağım var fakar vizem 20 haziranda sona eriyor.
    acaba diyorum dönüş biletimi yakıp italyadan almanya ya mı gitsem 2 günde orada kalıp öyle mi dönsem yurda?
    cunku duyduğum kadarıyla almanya zor vize veriyormuş.
    ne dersiniz?
  • merhabalar. yeni bir konu açmamak için buradan devam ediyorum.

bu yaz doğu avrupa merkezli bir seyahat yapacağım.

Öğrenciyim. Bordo(umumi) pasaportum var.

macaristan-çek cum.-almanya-danimarka-benelux olacak büyük bir ihtimalle.

İlk gideceğim ülke Macaristan olduğundan vize başvurumu buradan yapmayı düşünüyorum.

Kalacak süremi 90 gün olarak göstereceğim. Otel rezervasyonunu nasıl yapmam gerekecek?

90 gün Budapeşte otel rezervasyonu yaptırmam gerçekçi olmayacağına göre 30 gün budapeşte 30 gün almanya 30 gün belçika olarak yapsam sizce bunu iptal etmek için banahe olarak kullanırlar mı?

Ve bu şekilde rezervasyon yaparsam bu ülkeler arası ulaşım aracımı da ispat etmek zorunda mıyım? uçak, tren, otobüs bileti gibi..

ilk defa schengen vizesi alacağım. öğrenciyim. 10 yıllık paraportum var. pasaportumda yaklaşık 10 farklı ülkeden damga var. eski pasaportumda da bir bu kadar damga var.

• quote:

Orijinalden alıntı: hop-e3

merhabalar. yeni bir konu açmamak için buradan devam ediyorum.

İlk gideceğim ülke Macaristan olduğundan vize başvurumu buradan yapmayı düşünüyorum.

Kalacak süremi 90 gün olarak göstereceğim. Otel rezervasyonunu nasıl yapmam gerekecek?

90 gün Budapeşte otel rezervasyonu yaptırmam gerçekçi olmayacağına göre 30 gün budapeşte 30 gün almanya 30 gün belçika olarak yapsam sizce bunu iptal etmek için banahe olarak kullanırlar mı?

Ve bu şekilde rezervasyon yaparsam bu ülkeler arası ulaşım aracımı da ispat etmek zorunda mıyım? uçak, tren, otobüs bileti gibi..

ilk defa schengen vizesi alacağım. öğrenciyim. 10 yıllık paraportum var. pasaportumda yaklaşık 10 farklı ülkeden damga var. eski pasaportumda da bir bu kadar damga var.

Vize başvurunuzu macaristan dan yapacağınız için en fazla rezervasyonu o ülkeden yapman gerekir.(10 gün budapeşte,5 gün almanya,3 gün belçika gibi)Fakat siz 90 gün kalışlı en az 6 aylık vize istiyorsunuz. ilk kez vizeye başvurduğunuz ve öğrenci olduğunuz için size bu süreyi vermezler. Daha önceden gittiğiniz ülkeler arasında ingiltere ve amerika var ise o zaman sizin için referans olabilir.Tabiiki bu kendi şahsi görüşümdür.Konsolosluğun inisiyatifine kalmış bir olay.

• serhhan kullanıcısına yanıt
    Bu durumda 30 gün budapeşte otel rezervasyonu yaparım. 3 farklı ülkeden de 20'şer günlük rezervasyonlar yaparım.

Bu durumda otel rezervasyonları yapacağım şehirler arasında ulaşım aracını belgelemek zorunda mıyım?

Geçen sene idata bana gideceğim bütün şehirler arasındaki ulaşım araçlarını ispatlamamı istedi.
  • Merhaba arkadaşlar

Türkiyede yaşıyorum, ilk kez Shengen vizesi alıcam. İtalyadan Shengen vizesi alıp Yunanistana arabayla giriş yapıp Yunanistan'da tatil yapabilir miyim?

Cevap verirseniz çok sevinirim.
  • arkadaşlar

16-21 mayıs tarihleri arasında turistik amaçlı yunanistan-makedonya gezisine katılacağım. tur şirketi bunun için schengen vize başvurusunda yardımcı olacak. bunda sorun yok. (tabi vize başvuru ücreti olarak ekstra 40 euro alıyorlar, normalde daha ucuz başvuru ücrt. neyse!)

fakat 27 haziran-4 temmuz tarihleri arasında da hırvatistanda olacağım.

bu durumu turdan sorumlu arkadaşa ilettiğimde ilk kez schengene başvuracağım için hırvatistan durumunu hiç katmamamı uzun süreli vize vermeyebileceklerini vs. söyledi. oysa hırvatistana resmi bir program araclığıyla gideceğim. davetiye mektubum vs. istersem gönderecekler.

çoklu girişli schengen başvurusunda bulunsam hem yunanistan-makedonya hem de hırvatistan için giriş alamaz mıyım. yani 2 kez ücret ödeyip ayrı başvurularda bulunmayayım diyorum. siz ne dersiniz.

sizce turu sallayıp kendim mi başvurayım schengene?

dipnot: schengen vizem yok. fakat faydası olur mu bilmem 6 aylık ing vizem vardı. yeni bitti.

dipnot2:

schengen le pek bilgim yok cevaplarınızı esirgemeyin lütfen :(

• üstadlar bende italya üzerinden vize başvurusu yapıcam ve 15 günlük vize istiyorum bi aracı firma ile görüştügümde ilk shangen vizem olacagı için 15 günlük vermezler 10 günlük için başvurun dediler bu dogrudumudur ? Bankada 10.000 tl param var ve üzerime arabamda var ?
    quote:

Orijinalden alıntı: serhhan

quote:

Orijinalden alıntı: hop-e3

merhabalar. yeni bir konu açmamak için buradan devam ediyorum.

Vize başvurunuzu macaristan dan yapacağınız için en fazla rezervasyonu o ülkeden yapman gerekir.(10 gün budapeşte,5 gün almanya,3 gün belçika gibi)Fakat siz 90 gün kalışlı en az 6 aylık vize istiyorsunuz. ilk kez vizeye başvurduğunuz ve öğrenci olduğunuz için size bu süreyi vermezler. Daha önceden gittiğiniz ülkeler arasında ingiltere ve amerika var ise o zaman sizin için referans olabilir.Tabiiki bu kendi şahsi görüşümdür.Konsolosluğun inisiyatifine kalmış bir olay.

selamlar

gayet güzel doğru bilgiler veriyosun benim de sana bir sorum olacak izninle.

ben 1 hafta Hollandaya gidecem, ardından Türkiyeye geri döndükten 10 gün sonra da 4 günlüğüne arabayla Yunanistana gidecem. hollandaya vize başvurusu yaparken, Yunanistan otel rezervasyonumu, işte uluslararası ehliyetimi filan da koymamın çok girişli vize almam için faydası olur mu yoksa hiç karıştırmamak daha mı iyi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clioGT -- 9 Mayıs 2014; 13:16:17 >

• Merhabalar,

Anladığım kadarıyla size minimum 2 girişli 1 aylık vize gerekiyor.Şayet ilk vizeniz ise genelde talep edilen kadar size vize verirler.Hollanda konsolosluğuna gerçek olan neyse o bilgileri iletin.10 gün hollanda otel rezervasyonu ve 4 gün Yunanistan otel rez.belgelerini verin (uluslararası ehliyeti koymanıza gerek yok).Dilekçenize de" 1 aylık 2 girişli " istediğinizi belirtin. Daha önceden vizeniz varsa hiç çekinmeden 6 aylık yada 1 yıllık vize için başvurabilirsiniz.
  • Arkadaşlar benimde önemli bir sorum olacak, eşim çifte vatandaş (Bulgaristan ve Türkiye) benimde 10 yıllık normal pasaportum var, sorum ise şu: yazın ben Bulgaristan'a gideceğim (eşimden dolayı bana 1 yıl geçerli Bulgaristan vizesi veriyorlarmış) Bulgaristan'a giderken Yunanistan ve Romanya'dan gezerek gitmek istiyorum, bunun için Yunanistan Romanya vizesi de mi almak gerekir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    valla benim 6-7 şengenim var da diğer arkadaş da yok:)

son sorum da şu;
    daha evvel şengen aldın mı kısmına vize başvuru forumundaki,
    yunan adalarına kapıda alınan şengen vizesi yazılır mı yoksa şengenden sayılmaz mı o vize? (midilli)
  • quote:

Orijinalden alıntı: clioGT

valla benim 6-7 şengenim var da diğer arkadaş da yok:)

son sorum da şu;
    daha evvel şengen aldın mı kısmına vize başvuru forumundaki,
    yunan adalarına kapıda alınan şengen vizesi yazılır mı yoksa şengenden sayılmaz mı o vize? (midilli)

Arkadaşınızın aldığı vize türü (Yunanistan'ın sadece 5 adası için geçerli olan) kapı vizesidir. Yani bir Shengen Vizesi değildir.O yüzden hayır seçeneğini işaretlemeniz gerekir.
  • tüm cevaplar için teşekkür ederim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

üstadlar bende italya üzerinden vize başvurusu yapıcam ve 15 günlük vize istiyorum bi aracı firma ile görüştügümde ilk shangen vizem olacagı için 15 günlük vermezler 10 günlük için başvurun dediler bu dogrudumudur ? Bankada 10.000 tl param var ve üzerime arabamda var ?

italya minimum 3 ay vize verir ne alaka 15 gün vermezler 10 gün al :) saçma olmuş

konsolosluk şuna dikkat ediyor konaklama süren uzunsa otelde o kadar zaman tatil yapıp kalacağına inanmıyor
    sen aracı firmaya elinle dilekçede yaz

konsolosluğa hitaben onlar evraklarınla birlikte dilekçeni konsolosluğa versin otel rezervsyonlarınıda ona göre yapsın aracı firman senin ayrı şehirlerde
    o zaman inandırıcı olur
    ayrıca italya banka hesabına bakan bir ülke
    10 bin iyi bir para bankadan hesap dökümünü kaşeli ve bankanın imza sirküsüyle beraber istiyor ama aklında olsun

bordrolu çalışıyorsan almaman için hiçbir sebep yok
    :) aracı kurumun biraz sallamış bence

• retrowoman kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bi tatil planı yaptım 3-4 günlük 4 şehir yazdım bankada 15-20 bın arası para olucak başvurdugum sırada bencede 10 gün vermeleri sacma olur o kadar belgeye ama bakalım haftaya dananın kuyrugunu koparcam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

Çok iyi bi tatil planı yaptım 3-4 günlük 4 şehir yazdım bankada 15-20 bın arası para olucak başvurdugum sırada bencede 10 gün vermeleri sacma olur o kadar belgeye ama bakalım haftaya dananın kuyrugunu koparcam :D
    Birçok kez avrupaya giriş-çıkış yaptım seyahat sigortasını hiçbir zaman sormadılar Zaten daha önceden Yunanistan a giriş-çıkış yapmışsın. O yüzden sorun olmaz fakat sana uçak bileti ve otel rez. sorabilirler.Onları da yanında taşı ne olur ne olmaz.undefined

Hocam bir konuda size danışmak istiyorum. 4 Aralık 2013/4 Haziran tarihleri arasında İtalya'dan alınma, 30 gün süreli Schengen vizem var. 3 Aralık/12 Aralık 2013 tarihleri (10 gün) arasında İtalya'da bulundum. Kalan 20 günü 11 Nisan/25 Nisan 2014 tarihleri arasında Almanya'da kullanmayı planlıyorum. Gidiş dönüş uçak biletimi aldım, 15 günlük otel rezervasyonumda hazır. Sağlık sigortam yok, Italya Konsolosluğu'na vize başvurusu yaparken 10 günlük sigorta yaptırmıştım Italya'da bulunacağım tarihleri kapsayan. Şimdi Almanya'ya giriş yaparken bana "Nerde senin sağlık sigortan kardeşim" diye sorarlar mı? 1500 Euro nakit ile gideceğim bu arada. Pasaporumda bir adet İran, bir adette İtalya giriş çıkış damgaları var. Pasaportum 2009'da alınmış olup 10 yıllıktır.

hayır sormazlar :) zorunluda değil :) o ilk vize başvurusunda olmalı

ama bence yaptır 50 -50 tl bise basına bisey gelir ve hastaneye gitmek zorunda kalırsan
    cebinden para çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrowoman -- 13 Mayıs 2014; 20:13:36 >

• Edirne'de şahsen konsoloslukta bulunmanız gerekmez. Ayrıca sadece Edirne değil Marmara Bölgesi'nin tümünden VİZE MERKEZİ'ne ulaşabilirsiniz. Vize almak istediğiniz tüm ülkeler için şahıs adına vize takibi yapan şirketten yardım alabilirsiniz. Bu işlemler için aşağıdaki iletişim numaralarını ara**** gereken tüm işlemleri yapabilir ve problem yaşadığınız konuları danışabilirsiniz. Vize almak konusunda aklınıza takılan her konuda danışmanlarımızı aramaktan çekinmeyiniz.

İletişim: 0545-822-01-52 0545-822-01-53
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.