Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
724
Cevap
26
Favori
138.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eşim yunanistan vatandaşı ve geçen sene cosmosdan şengen vizesi alıp yunanistan'a gidip geldim,önümüzdeki ay içerisinde de almanya'ya gitmek istiyorum fakat almanya için şengen almak hem uzun sürüyormus hemde zorluk cıkartıyorlarmıs,cosmosdan yunanistan için şengen vizesi alıp almanya'ya gitsem problem yaşarmıyım?
    acil bir durum söz konusu,yardımcı olursanız sevinirim...
  • Schengen vizesini aldığınız ülkeye değil de başka bir ülkeye gitseniz sorun yaşarsınız. Yani Yunan schengeni ile Yunanistan'a girmeden Almanya'ya giriş yapmak isterseniz Almanya'dan geri çevirilirsiniz. Tabi daha sonra vize süresi dolduğunda tekrar Yunan Schengen'i başvurusunda bulunmak istediğinizde hiçbir cevap alamayabilirsiniz.
  • Altın kural, schengen vizesi neresi için alındı ise ilk o ülkeye giriş yapmak gerekir.. Sonra avrupa ülkelerinden istediğiniz girebilirsiniz.
  • 23.05.2014 tarihinde italya vizesi için idata aracılıgıyla başvuru yaptım takip nosu verdiler 1 hafta olmasına ragmen hala konsoloslukta görünüyor bu kadar geçmi cevap veriyor bunlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

23.05.2014 tarihinde italya vizesi için idata aracılıgıyla başvuru yaptım takip nosu verdiler 1 hafta olmasına ragmen hala konsoloslukta görünüyor bu kadar geçmi cevap veriyor bunlar ?

idata basvuru sırasında hangı tarıhte hazır olacagına daır bır fiş verıyor.o tarıhte gıdıp alabılıyorsunzu paaportunuzu
  • O Tarih bugun ama çogu kişi 2-3 gün içinde vizesini alıyormuş bizim 10 gün oldu hala tık yok aidata da allaha emanet zaten onların hiçbirşeyden haberi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhhan

Merhabalar,

Anladığım kadarıyla size minimum 2 girişli 1 aylık vize gerekiyor.Şayet ilk vizeniz ise genelde talep edilen kadar size vize verirler.Hollanda konsolosluğuna gerçek olan neyse o bilgileri iletin.10 gün hollanda otel rezervasyonu ve 4 gün Yunanistan otel rez.belgelerini verin (uluslararası ehliyeti koymanıza gerek yok).Dilekçenize de" 1 aylık 2 girişli " istediğinizi belirtin. Daha önceden vizeniz varsa hiç çekinmeden 6 aylık yada 1 yıllık vize için başvurabilirsiniz.

vallahi tam dediğin gibi oldu
    6aylık bana 3 aylık da diğer pasaporta aldık:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: clioGT

quote:

Merhabalar,

Anladığım kadarıyla size minimum 2 girişli 1 aylık vize gerekiyor.Şayet ilk vizeniz ise genelde talep edilen kadar size vize verirler.Hollanda konsolosluğuna gerçek olan neyse o bilgileri iletin.10 gün hollanda otel rezervasyonu ve 4 gün Yunanistan otel rez.belgelerini verin (uluslararası ehliyeti koymanıza gerek yok).Dilekçenize de" 1 aylık 2 girişli " istediğinizi belirtin. Daha önceden vizeniz varsa hiç çekinmeden 6 aylık yada 1 yıllık vize için başvurabilirsiniz.

vallahi tam dediğin gibi oldu
    6aylık bana 3 aylık da diğer pasaporta aldık:)

yeni vizeleriniz hayırlı olsun :)

• Merhaba herkese,

6 ay önce Yunanistan'dan 30 günlük schengen vizemi aldım ve bu sürec içerisinde Yunanistana tatil icin gidip geldim

Şimdi yani gecen hafta Roma tatili için İtalyadan vizemi aldım 2 aylık fakat, Yunanistan'a çok acil arabamla ipsala üzerinden gidip gelmem gerekiyor

İtalya vizemle yunanistana giriş cıkıs yapsam sıkıntı olabilirmi?

Bu konuda tecrübesi olan varmı?

(İtalya vizem multi ,giris cıkıs sayısında sorun yok) fakat ipsalada arabamla ilk yunanistana girsem bi sorun olurmu acaba? tahminme göre olmaz en kötü italyaya gidiyorum derim ama tecrübeli varmı bu konuda merak ettim ?

tesekkürler..
  • beyler ben daha önce yurtdışına çıkmadım, eşim Bulgaristan/Türkiye vatandaşı, schengen vizesi var, ben Bulgaristan'a giderken 1 yıllık vize vereceklerini söylediler, Ben Bulgaristan'a giderken Yunanistan'dan gezerek geçmek istiyorum... Bunun için ne yapmam gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert444555

Merhaba herkese,

6 ay önce Yunanistan'dan 30 günlük schengen vizemi aldım ve bu sürec içerisinde Yunanistana tatil icin gidip geldim

Şimdi yani gecen hafta Roma tatili için İtalyadan vizemi aldım 2 aylık fakat, Yunanistan'a çok acil arabamla ipsala üzerinden gidip gelmem gerekiyor

İtalya vizemle yunanistana giriş cıkıs yapsam sıkıntı olabilirmi?

Bu konuda tecrübesi olan varmı?

(İtalya vizem multi ,giris cıkıs sayısında sorun yok) fakat ipsalada arabamla ilk yunanistana girsem bi sorun olurmu acaba? tahminme göre olmaz en kötü italyaya gidiyorum derim ama tecrübeli varmı bu konuda merak ettim ?

tesekkürler..

Merhaba,

Bir problem olmaz.Zaten sorunuzun cevabını siz yanıtlamışsınız.Aksilik çıkarsa en fazla italya da kalış yapacağınızı, araba ile Yunanistan'dan transit geçeceğinizi belirtirsiniz.Fakat aynı durum Almanya,Hollanda gibi ülkelerde olsaydı sorun çıkartırlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 4 Haziran 2014; 9:20:26 >

• 3 adet sorum var:

1) 01.02.2014 de başlayan 6 ay süreli 90 gün kalışlı multi schengenim var.
    01.02.2014 de almanyaya girdim 05.02.2014 de çıktım yani 5 gün kaldım.
    01.06.2014 de aynı vize ile ispanyaya giriş yapabilir miyim?
    YOKSA 01.02.2014 de 90 gün kalış sürem temel de başlamış oluyor ve 01.05.2014 de tamamlanmış mı oluyor?
    YOKSA kalış süresi tüm kalışların toplam günü olarak mı hesaplanıyor?

2) süresi tamamlanmamış önceki çipli pasaportumda X soyadımla 01.02.2014 de başlayan 6 ay geçerli schengen vizem var.
    evlendim ve soyadım Y olarak değişti.
    yeni soyadımla kimlik de çıkardım pasaport da çıkardım.
    önceki çipli pasaportum ve üzerindeki X soyadımı taşıyan vizem ile 01.06.2014 de yurtdışına çıkabilir miyim? Evetse nasıl?

3) süresi tamamlanmamış önceki çipli pasaportumda X soyadımla 01.02.2014 de başlayan 6 ay geçerli schengen vizem var.
    evlendim ve soyadım Y olarak değişti.
    yeni soyadımla kimlik çıkardım ANCAK bu sefer yeni pasaport çıkarmadım.
    önceki çipli pasaportum ve üzerindeki X soyadımı taşıyan vizem ile 01.06.2014 de yurtdışına çıkabilir miyim? Evetse nasıl?

• 6 aylık 30 gün kalma süreli multi vizemi aldım allah yardımcınız olsun
  • arkadaşlar ben almanya üzerinden basvuru yapacağım vizeye ,öğrenciyim beni destekleyecek kişinin hangi belgeleri hazırlaması gerek ? (birde kimler detekleyebilir)
  • 'Belirli bir maddi geliri olmayanlar ( öğrenciler, ev hanımları vs.), kendilerini maddi olarak destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili evrak listelerine bakmalıdırlar. Buna ek olarak, 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçe de ibraz etmeleri gerekmektedir.'

Bu dilekçe hakkında bilgiasi yada dilekçe örneği varmı?
  • Yapabilirsin ne var bunda fikrini degistirdin iptal ettin hatta rezervasyon bile yapmadan arkadasi.da kalcam de dogruyu soyle gec

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bir konuda acil olarak danışmak istiyorum.

1 yıllık İtalya'dan alınmış Schengen Visa' m var. Henüz daha hiç kullanmadım yeni geldi çünkü. Bu ayın 19'unda Hollanda'ya gidiyoruz arkadaşlarla. Hollanda, vizeyi ilk kez kullanacağım için kendi ülkesine alırken sorun çıkartıyormuş. Hatta geri gönderdiği dahi oluyormuş. Schengen bölgesi kurallarına göre en uzun süre hangi ülkeyi ziyaret ediceksen oradan vize başvrusu yapman tavsiye ediliyor. Ben de italya dönüşlü bir bilet rezervasyonu yapmayı düşündüm. Sizce bu şekilde sorun çıkartır mı Hollanda gümrük memuru. Daha önce 5-6 defa Hollanda'da bulundum. 2 kere de Hollanda'dan vize aldım. Pasaportumdaki 25. Schengen vizem. 10 yıllık Amerika, 5 yıllık İngiltere, 2 yıllık Kanda, ve birçok Çin ve uzak doğu ülkelerine ticari vizem var. Adam bi bana bi pasaporta baksa feleği şaşar ama yine de tatil zehir olmasın istiyorum. Ona göre bir gün önceden italyaya gidip oradan Hollanda'ya geçicem çünkü.

Ne dersiniz? Daha önce vizesini başka yerden alıp henüz kullanmadan Hollanda'ya girmiş olan var mı? (özellikle Hollanda, diğer ülkeler sorun çıkarmıyor)

• TechTurkey kullanıcısına yanıt
    çıkartabilriler üstadım bunla ilgili almanyadaydı sanırım geri yollamışlardı haberlere falan çıkmıştı. Bence siz hollandaya gittiginiz zaman booking üzerinden italyada otel rezervasyonu ve ucak bileti rezervasyonu yapıp cıktılarını alın atıyorum 10 temmuzda hollandaya gıtınız 13 temmuzda ıtalyaya ucak bıletı rezervasyonu ve otel rezervasyonlarını gosterın bence etkili olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechTurkey

Merhabalar, bir konuda acil olarak danışmak istiyorum.

1 yıllık İtalya'dan alınmış Schengen Visa' m var. Henüz daha hiç kullanmadım yeni geldi çünkü. Bu ayın 19'unda Hollanda'ya gidiyoruz arkadaşlarla. Hollanda, vizeyi ilk kez kullanacağım için kendi ülkesine alırken sorun çıkartıyormuş. Hatta geri gönderdiği dahi oluyormuş. Schengen bölgesi kurallarına göre en uzun süre hangi ülkeyi ziyaret ediceksen oradan vize başvrusu yapman tavsiye ediliyor. Ben de italya dönüşlü bir bilet rezervasyonu yapmayı düşündüm. Sizce bu şekilde sorun çıkartır mı Hollanda gümrük memuru. Daha önce 5-6 defa Hollanda'da bulundum. 2 kere de Hollanda'dan vize aldım. Pasaportumdaki 25. Schengen vizem. 10 yıllık Amerika, 5 yıllık İngiltere, 2 yıllık Kanda, ve birçok Çin ve uzak doğu ülkelerine ticari vizem var. Adam bi bana bi pasaporta baksa feleği şaşar ama yine de tatil zehir olmasın istiyorum. Ona göre bir gün önceden italyaya gidip oradan Hollanda'ya geçicem çünkü.

Ne dersiniz? Daha önce vizesini başka yerden alıp henüz kullanmadan Hollanda'ya girmiş olan var mı? (özellikle Hollanda, diğer ülkeler sorun çıkarmıyor)

Şunu belirtmekte fayda var.Daha önce aldığınız 25 vizeniz sadece konsoloslukta sizin için referans olabilir.Fakat pasaport polisi daha önce aldığınız vizelere kesinlikle bakmıyor.Onlar için sadece geçerli olan vize önemlidir.Öncelikle akıcı bir yabancı diliniz varsa sorunu halledebilirsiniz.En uzun kalışınızı italyada yapacağınızı formaliteden aldığınız otel rez. filan gösterebilirsiniz.Ama Hollanda gibi ülkeler her zaman kendi vizelerini görmek isteyecektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TechTurkey

Merhabalar, bir konuda acil olarak danışmak istiyorum.

Şunu belirtmekte fayda var.Daha önce aldığınız 25 vizeniz sadece konsoloslukta sizin için referans olabilir.Fakat pasaport polisi daha önce aldığınız vizelere kesinlikle bakmıyor.Onlar için sadece geçerli olan vize önemlidir.Öncelikle akıcı bir yabancı diliniz varsa sorunu halledebilirsiniz.En uzun kalışınızı italyada yapacağınızı formaliteden aldığınız otel rez. filan gösterebilirsiniz.Ama Hollanda gibi ülkeler her zaman kendi vizelerini görmek isteyecektir.

Peki şöyle birşey yapsam;

İzmir'de yaşıyorum zaten. Çeşmeden günü birlik Sakız adasına gidip gelsem vizemi kullansam. Daha sonra Türkiye'den Hollanda'ya gitsem, aynı sorunu yaşar mıyım? sonuçta vizemi kullandım ve hollanda seyahati planladım zaten var olan 1 yıllık schengenim yerine gidipte tekrar hollanda'dan schengen başvuramıcağıma göre.

İlla İtalya'ya girmek zorunda değilim heralde?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.