Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
26
Favori
139.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , geçen hafta pazartesi idata italya vize başvurusu yaptım . Evraklarımda hiç eksik yoktu neredeyse 1 dk da işlemim tamamlandı . Aradan 2 gün geçti idata tarafından arandım .. Konsolosluk işe giriş bildirgemde ki şirket ile diğer evrakların alakası yok demiş ve işe giriş belgesinin doğrusunu getirsin diye söylemişler . Daha sonra işe giriş bildirgemi inceledik ve şirket ismi yerinde proje ismimiz yazıyormuş . Bunun üzerine dilekçede proje ismi vs . evrakta sicil no ve vergi no var gibi bir açıklama yaparak aynı işe giriş bildirgesini yeniden verdim . Sonra dün şirketin asıl muhasebecisiyle konuşurken şunu farkettik , diğer muhasebeci işe giriş bildirgesi olarak sgk barkodlu çıktısı değil , muhasebe programında ki çıktıyı vermiş ve programda proje ismi girildiği için şirket yerine proje ismi o yüzden yazılmış. Yani , 2 sefer yanlış evrak vermiş oldum ama iki evraktada şirket kaşe imza , sicil no ve vergi numarası yazıyor . Sizce bu yüzden red yeme ihtimalim var mı ? Yarın idata yı arayıp yeniden getirebilir miyim diye soracağım ..

• Yaz tatili için;
    Ankara-Berlin gidiş Stockholm-Ankara dönüş olarak tatil programı yapmayı planlıyorum.

Vize için Almanya Konsolosluğuna başvuracagım. Olaki Almanya ilgili tarihler arasında tek girişli vize verirse ülkeden çıktıktan sonra İsveç'e giremiyor muyuz?
    Bilgi rica ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naughty Life

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak.

16 Ocakta başlayan Almanya schengen vizem var 3 aylık ve çoklu giriş.

Bu vizem ile Bulgaristana gidip 2 gün kalabilirmiyim ?

eğer şengen vizenin süresi devam ediyorsa bg ye girebilirsin sorunsuzca.

biz eşime fransa dan şengen aldık. bu vize ile 2 defa bg ye giriş çıkış yaptık. 2-3 gün kaldık. hiç bir sıkıntı olmuyor.
    sadece girişte nereye gidiyorsunnerde konaklaycaksın derse bi booking.com rezervasyon çıktısı bulundurmanda fayda var yanına..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naughty Life

hocam arkadaşımın evine gidiyorum.

herhangi bir konaklamam olmayacak sıkıntı çıkarır mı sınır polisi ?

yani büyük büyük ihtimalle sorun olmaz. bence gideceğin tarihler için gir booking.com a bi oter rez yaptır. ücretsiz iptal seçeneği olan.
    sonra çıktı al rez iptal et.. bak keyfine
  • *Designer* kullanıcısına yanıt
    Var. Muhtemel olaslik

Ben basvururken ozellikle, sgk daki kod ile sigorya prim kodu tutyormu diye baktilar.

Hatta b.kunu cikarttilar.

Davetiyem vardı, bu kisi italyan vatandasi degil yetkili kurumdan kagit gondersinler dediler.

Vs vs

Bi arkadası, nerede kalacaksiniz diye kontrol icin aramislar telefonla.......

Cuma ya belli olur işiniz.

Ama şu da var ki, tamamen vize memuruyla alakali bir durum.

Bekleyip gorelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

Var. Muhtemel olaslik

Ben basvururken ozellikle, sgk daki kod ile sigorya prim kodu tutyormu diye baktilar.

Davetiyem vardı, bu kisi italyan vatandasi degil yetkili kurumdan kagit gondersinler dediler.

Vs vs

Bekleyip gorelim.

Bugün idata yı aradım .. İşe giriş bildirgesinin barkodlu olup olmamasıyla ilgili tam birşey diyemedi .. Ama , kaşe ve imzalı olması gerekiyor dedi . Aslına bakarsan , verdiğim evrakta iş yeri sicil no ve vergi numarası var . Bunların bile yeterli olması lazım .. Ayrıyeten , kişinin tc kimlik no girip bu tarz bilgileri sorgulayabilmeleri lazım . Acaba böyle bir sistemleri yok mu ?

idata da ki görevli mi baktı sgk ile sigorta prim kodunun tutup tutmadığına ? Eğer idata baktıysa .. benim hiçbir evrağı detaylı incelemediler , hızlı bir şekilde bütün sayfalarda belli yerleri işaretledi tamam dedi. Neredeyse 1,2 dk içinde bitti . İdata da ki çalışma şekli çok özensiz geldi bana .. Vfs global den ispanya vizesi alırken evraklarımı çok iyi bir şekilde teker teker incelemişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Designer* -- 27 Şubat 2017; 20:38:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

Var. Muhtemel olaslik

Vs vs

Bekleyip gorelim.

Bugün idata yı aradım .. İşe giriş bildirgesinin barkodlu olup olmamasıyla ilgili tam birşey diyemedi .. Ama , kaşe ve imzalı olması gerekiyor dedi . Aslına bakarsan , verdiğim evrakta iş yeri sicil no ve vergi numarası var . Bunların bile yeterli olması lazım .. Ayrıyeten , kişinin tc kimlik no girip bu tarz bilgileri sorgulayabilmeleri lazım . Acaba böyle bir sistemleri yok mu ?

idata da ki görevli mi baktı sgk ile sigorta prim kodunun tutup tutmadığına ? Eğer idata baktıysa .. benim hiçbir evrağı detaylı incelemediler , hızlı bir şekilde bütün sayfalarda belli yerleri işaretledi tamam dedi. Neredeyse 1,2 dk içinde bitti . İdata da ki çalışma şekli çok özensiz geldi bana .. Vfs global den ispanya vizesi alırken evraklarımı çok iyi bir şekilde teker teker incelemişlerdi.

idata veya vfs gibi şirketler sunduğunuz belge var mı yok mu buna baka. ama gerçe sahte falan olup olmadıyla ilgilenmez. bunu konsolosluk çalışanı incelerse inceler.

• Bugün pasaportumu teslim aldım .. Vize çıkmış :) .. 2. schengen vizem olmasına rağmen süreyi çok az buldum. 21.03.17-29.03.17 arası seyahat edeceğimi belirttim ve çok girişli istedim .. Ama , 21.03 - 19.04 arası tek girişli 15 gün vermişler. En azından 3 ay süreli çok girişli verirler diye düşünmüştüm ama vermediler .. İlk vizem bile daha iyiydi .. + çok girişliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Designer* -- 1 Mart 2017; 19:8:31 >
  • yeşil pasaport ile çek cumhuriyetine 6 ay erasmus için gittim vizem ise ben çek cumhuriyetindeyken ankarada başvurum kabul edildi.3 ay yeşil pasaport ile burada kalma hakkını kullandıktan sonra türkiyeye gelmeden vizeyi alma sansım var mı? yoksa illa türkiyede konsolosluğa gidip vizeyi alıp tekrar mı cek cumhuriyetine gitmek zorundayım?
  • Ocak ayında ilk schengen vizemi aldım Letonya'dan. Pasaportumun süresi 2017 Kasım'da bitiyor, 3 aylık 45 gün verdiler.

Antalya'dan bir tanıdık da yine Letonya vizesi aldı ve Slovakya'ya gidecekti, biletini Viyana'ya aldı. Ancak daha Antalya'da sun express uçağa almadı. Pasaportu Viyana'ya yollamışlar ve red geldiği için de uçağa almamışlar. Antalya Havalimanı ve pasaport kontrol polisleri ile görüştüm, Viyana Airport'a da mail attım ben, yeni bir uygulama olduğunu söylediler.
  • cinobili01 kullanıcısına yanıt
    dostum söylediğinden bişey anlamadım..

pasaportu neden viyanaya yollamışlar? ne için red yemiş anlamadık biraz daha açık olurmusun?

nasıl bir uygulama varmış?
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Pasaportunu taratıp sistem üzerinden Viyana Airport'a yollamışlar (otel konaklaması ve dönüş uçak biletlerini de yollamışlar) ve beklemesini söylemişler. 1 saat kadar bekledikten sonra red gelince uçağa alamayacaklarını bildirmiş yetkililer. Dört kişiyi bekletmişler bu şekilde sadece birine onay gelmiş ve uçağa almışlar. Avusturya'dan kaynaklanan bir durum, Türk vatandaşlarına karşı baya bir güvenlik uygulaması yapıyorlar. Uçak bileti ucuz olduğu için genelde Viyana'ya bilet alıyor herkes orada da niye vizeyi aldığın ülkeye girmiyorsun diye sıkıntı yapıyorlar. Ben geçen sene yine Letonya alıp Viyana'ya girmiştim sıkıntı olmadı. Ancak bu sene ben de direk Letonya'ya uçtum garanti olsun diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobili01 -- 10 Mart 2017; 12:0:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinobili01

Pasaportunu taratıp sistem üzerinden Viyana Airport'a yollamışlar (otel konaklaması ve dönüş uçak biletlerini de yollamışlar) ve beklemesini söylemişler. 1 saat kadar bekledikten sonra red gelince uçağa alamayacaklarını bildirmiş yetkililer. Dört kişiyi bekletmişler bu şekilde sadece birine onay gelmiş ve uçağa almışlar. Avusturya'dan kaynaklanan bir durum, Türk vatandaşlarına karşı baya bir güvenlik uygulaması yapıyorlar. Uçak bileti ucuz olduğu için genelde Viyana'ya bilet alıyor herkes orada da niye vizeyi aldığın ülkeye girmiyorsun diye sıkıntı yapıyorlar. Ben geçen sene yine Letonya alıp Viyana'ya girmiştim sıkıntı olmadı. Ancak bu sene ben de direk Letonya'ya uçtum garanti olsun diye.

Böyle bir uygulamanın olacağını pek inanmıyorum. İnandırıcı gelmedi.

Sonuçta online chekin yapıp, eşya vermediğin sürece direk pasaport kontrolünden geçip uçağa gidersin. (pasapor kontrolü nereye gittiğinden giriş iznin olup olmadığına bakmaz)

bence senin öğrendiğin olayda eksik bilgi vardır. böyle bir uygulama olmaz uçaklar nerdeyse kalkamaz. o kadar kişinin belgesini çek viyanaya yolla bekle red gelsin. ohooo..

slovakyaya gidecek adam viyanaya inmesi normal. buna bişey diyecekleri yok. eğer sen slovakyaya gidip kalacağını belgelersen (otel rez gibi)

ama sen slovakya vizesi alıp viyanaya girip bunu belgeleyemezsen geri döndürebilriler

• Diplomatik kriz , schengen ülkelerine girişte problem yaratır mı ?
  • quote:

Diplomatik kriz , schengen ülkelerine girişte problem yaratır mı ?

Merhabalar
    Sıcağı sıcağına bugün yarın giriş yapıcaklar da sıkıntı çıkmaz ama bu kriz durumu.. ilerleyen günlerde belirli /(karşılıklı ) yaptırımlara gidilebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

Merhabalar
    Sıcağı sıcağına bugün yarın giriş yapıcaklar da sıkıntı çıkmaz ama bu kriz durumu.. ilerleyen günlerde belirli /(karşılıklı ) yaptırımlara gidilebilir..

Merhaba , tek keyfimiz buydu umarım tüm schengen bölgesinde ters etki yapmaz .. Hollanda ve almanya eksik kalsın ..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

Merhabalar

Merhaba , tek keyfimiz buydu umarım tüm schengen bölgesinde ters etki yapmaz .. Hollanda ve almanya eksik kalsın ..

Hocam çok ince bir ip.. bu durumlar sizde bilirsiniz..Yani karşılıklı nasıl iletişim kurulucağına bağlı iletişimler neticesinde ii yada kötü yaptırımlar... olucaktır..Yazık yani olan vatandaşa bizlere oluyor..Umarım en kısa zamanda bu kriz denen durum insalığa yararlı olucak şekilde noktalanır..

• Fransa için vize başvurusu sırasında VFS şirketi ikamet, vukuatlı nüfus kayıt örneği, SGK dökümleri gibi belgelerin İngilizcesini mi ister yoksa Türkçesi yeterli olur mu? Bir de bu belgeleri için e-devlet çıktıları kabul oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: khimlangbuu

Fransa için vize başvurusu sırasında VFS şirketi ikamet, vukuatlı nüfus kayıt örneği, SGK dökümleri gibi belgelerin İngilizcesini mi ister yoksa Türkçesi yeterli olur mu? Bir de bu belgeleri için e-devlet çıktıları kabul oluyor mu?

SGK hizmet dökümünü E develtten alabilirsin. ama barkodlu olacak. ona dikkat et

vukaatlı nüfus kayıt örneğini ilçe nüfus müdürlüğünden alacaksın

ve bunlar hepsi türkçe olacak.

ayriyetten iş yeri belgelerini falan var onları da muhasebeciden alacaksın.

teslim edecen bütün belgeler türkçe olmak zorunda. ingilizcye gerek yok
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.