Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
26
Favori
139.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda VFS'den Çek Cumhuriyeti vizesi alan oldu mu acaba? Kaç gün içinde çıkarıyorlar?
    25 Nisan'da randevum var, seyahatim 12 Mayıs'ta, vize yetişmez diye endişeleniyorum açıkcası. İlk yurtdışı seyahati ve schengen başvurusu olacak. 2 gün Macaristan, 2 gün Avusturya, 3 gün Çek Cumh. olacak gezi. Kalacağım yerlerin rezervasyonları hazır, uçak biletleri hazır, ülkeler arası ulaşım biletleri hazır. 1 senelik memurum, bankada iyi miktarda para göstereceğim, kredi kartı ekstresi vs., kurumdan izin kağıdını, çalışma belgesini falan ayarladım, sgk dökümanları hazır, yurtdışı çıkış iznini son 10 gün kala vereceğiz dedi kurum, onda da sorun çıkmaz.
    Vizeyi almam da pürüz çıkarırlar mı acaba? Tecrübeli arkadaşlar yorumlayabilir mi? Yanımda seyahat edecek kişi Yeşil Pasaportlu, işimi kolaylaştırması için onunla alakalı belge paylaşmalı mıyım vfs ile?
    Giriş Budapeşte, Çek vizesi ile gireceğim, sorun çıkarırlar mı acaba? Çıkarsalarda tatil planları rezervasyon kağıtları elimde olacak açıklarım durumu diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 19 Nisan 2017; 20:53:1 >

• Bende 2 Mayıs'ta Avusturya vizesi için başvuruda bulunacağım.

Daha önce 3 ABD (2008-2009-2010), 1 İsrail (2011), 1 Almanya Schengen (2012) vizem var. Otel ve uçak rezervasyonlarının yanı sıra ülkeler arası otobüs biletlerim hazır. Hesapta 2.000 TL göstereceğim. İyi limitli kredi kartım var. Buradaki tek sıkıntı şirketin sağladığı özel sigorta var buna seyahat sigortası da dahil fakat ıslak imzalı değil. VFS Global bunda sıkıntı yaratır mı? Üst yazı ve poliçe çıktı biçiminde mevcut.

Evrak listesi aşağıdaki gibi:
    AVUSTURYA VİZESİ EVRAK LİSTESİ

1. Başvuru formunun büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekir. Formları ücretsiz olarak başvurduğunuz gişelerden temin edebilir ya da indirebilirsiniz. Dikkat! Başvuru formunda iki ayrı yerde imzanız gereklidir. Lütfen kullandığınız E-Mail adresini ve cep telefonu numaranızı belirtiniz. Böylelikle konsolosluk tarafından sorular oluşursa, başvurunuz daha hızlı işlenebilecektir.

2. 2 adet yeni çekilmiş renkli vesikalık (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır. Aynı anda kişinin yüz çehresi, yani yüz, alın, kulak ve boyun, açık olmalı ve net görülebilmeli (dini nedenlerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir).

3. Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi

4. Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler

5. Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,-- EURO teminatlı Seyahat ve Kaza sigortası.

6. Başvuru sahibi çalışan ise:
    Antetli kâğıda basılı çalışma belgesi. Bu belgenin orijinal ve Almanca veya İngilizce olması gerekiyor. Belgenin içeriğinde bulunması gerekenler şunlardır:

• Is verenin adresi ve telefon numarası
    • Çalışanın göreve başlangıç tarihi
    • Çalışanın pozisyonu
    • Seyahat süresi
    • İmzalayan kişinin ismi ve pozisyonu
    7. Son 3 ayın maaş bordrosu

8. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"

9. Orijinal Öğrenci Belgesi

10. Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise: Şirketin ticaret odasındaki kaydı/ Faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi; vergi levhası-Orijinal ve fotokopisi, imza sirküleri

11. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri – veya hesap cüzdanlarının orijinali

12. Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini inandırıcı biçimde uygun kanıtlarla açıklamak müracaatçının sorumluluğundadır. Taahhütnamenin orijinal olarak (Almanca veya İngilizce) sunulması taahhüt eden kişi/ sponsor tarafından imzalanması gerekiyor. Taahhütnamenin yani sıra taahhüt eden kişinin/sponsorun pasaport fotokopi sininde eklenmesi gerekiyor.

13. Pasaportunuzun fotokopisi ve eski vizelerinizin fotokopisi, pasaportun 2. ve 3. sayfasının, geçerlilik süresinin kaydedildiği sayfanın ve 60. sayfasının fotokopileri.

14. Vize ya da pasaportunuzu şahsen teslim almayacaksanız: gönderilen kişi adına bir vekâlet + teslim alan kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi

15. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

16. Nüfus Kayıt Örneği: Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği

17. İkametgâh Belgesi: E-devletten veya Nüfus Müdürlüğünden alınmış ikametgah

• Khalasar kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bahar-Yaz ve Yılbaşı dönemlerinde vize teslimat süresi 2 hafta olabiliyor.

Beraber gideceğiniz Genelde vize başvurularında yazmaya gerek yok diye düşünüyorum(Aile üyesi veya sevgiliniz değilse, bireysel olarak başvurularımda yalnız gideceğimi belirttim her zaman.) Çünkü ne kadar çok bilgi verilirse , konsolosluk o kadar çok detay istiyor.Vize başvuru formunda zaten göreceksinizdir(ya da örneklerinde görmüşsünüzdür) beraber seyahat edeceğin kişi ile ilgili birkaç bilgi istenmektedir. Tur ile gidilen seyahatlerde acenteler nasıl yapıyor bilemiyorum.

Bugüne kadar birçok turistik ve iş seyahati gerçekleştirdim. Başlık altındaki yazıların bir kısmını okudum ve yazılan problemler ve karşılaşılan sıkıntılar genelde aynı. Bunlarla ilgili faydası olabileceğini düşündüğüm şeylerle birlikte yaşadığım tecrübeleri de yazmak istiyorum.
    Ayrıca sorularınız olursa bildiğim kadarıyla yanıt vermek isterim.

2008-2011 yılları arasında Libya'da oturum ve çalışma iznim bulanarak çalıştım. 2010 Noel zamanı Tripoli'den Londra'ya tatil için gitmiştim ve İngiltere(UK vizesi)vizesini (6 ay multi, 90 günlük) websitesinde yazan evrakları hazırlayarak Tripoli'deki border agency aracılığyla 3-4 günde almıştım. UK vizesini son 10 yılda aldıysanız , 2. sefer almanız kolaylaşıyor. (NOT: Cebelitarık'a girmek için UK vizesi gerekiyor ama ben kiralıkk arabayla geçerken sınır polisi istemediği halde ben 2. kez aldığım vizeyi gösterdim ve damga vurdular. Çıkışta sormadılar. :) )

Schengen vizesi ile birçok deneyimim oldu. Schengen vizesine başvurmadan önce Thailand'a tatile gitmiştim ve Libya haricinde Azerbaijan ve Cezayirde oturumlu olarak çalışmıştım. Ayrıca turistik olarak, Rusya(zamanında vize vardı, vize ile) - Tunus - Suriye giriş çıkışlarım bulunuyordu.
    Schengen vize başvurularımın hepsi Fransa konsolosluğuna yapıldı.
    ilk vizem iş için 20 günlük ve tek giriş olarak Fransa'ya gerçekleşti.
    Sonrasında iş için 6 ayda 90 günlük Multi Fransa'ya gerçekleşti.
    Sonrasında yine iş için 1 senede 90 günlük Multi aldım ve İspnaya'ya gerçekleşti.
    Daha sonra bu pasaportum kayboldu ve yeni pasaport çıkarttım. Turistik olarak 1 haftalık slovenya'dan vize alabildim ama kullanamadan iş nedeniyle başka ülkeye gitmek durumunda kaldım.
    Sonrasında, iş nedeniyle tekrar schengen' e başvurduğumda, eski vizelerimi ve pasaportumu ayrıca ilçe emniyet müdürlüğünden aldığım yurda giriş çıkış kayıtlarımı(şirketim sakladığı için) sundum. Ama iş için gerekli olan 25 günlük tek girişli vize verdiler ve Portekiz' e gerçekleşti.
    Sonrasında tekrar iş için başvurdum. 3 ayda 30 günlük Multiple aldım ve Fransa'ya gerçekleşti.

Son aldığım 3 aylık 30 günlük schengen vizesiyle ilgili ilginç bir olay da yaşadım. Bu vizenin 24 gününü Fransa'da geçirdim. Sonrasında Turkiye'ye dönüp yunanistana gittim. Burada 14 gün kaldım. Yunanistandan çıkarken 8 günlük farkı gören yunan pasaport polisi, pasaportuma yunanca bir mühür vurdu (Translate'e göre sınır polisine danışınız diye yazıyormuş.) 600 euro ceza kesti. Ben daha önce 1 yıllık 90 günlük vizelerde gün sayısını geçirdiğimi ve bir sorun yaşamadığımı belirttim ancak sınır polisi dedi ki 1 yıllık vizelerde gün sayısı daha önceki mesajlarda da belirtildiği gibi 180 günde 90 gün olarak sorun olmadığını; ancak 3 aylık/6 aylık vizelerde kalınacak gün sayısının geçilmemesi gerektiğini söyledi.
    Böylece yunanistana bir daha gireceksem 600 euro'yu ya istanbul'da konsooslukta ya da yunanistana geldiğimde sınır polisine ödemem gerekiyormuş. Ancak schengen vize başvurusuna engel değilmiş; nitekim geldiğimin günün ertesinde başvuru yapıldı ve 3 ayda 30 günlük vize aldım. Şimdi tekrar ya yunanistana ya da fransaya giriş yapacağım.

(Şu an için yoğun iş seyahatlerim olduğu için 30 gün kalma sürem dolacak, nihayetinde.. Bu nedenle 3 ayın bitmesini beklemeden yeni vize başvurusu yapılabilmesi için zorlu bir prosedür var imiş. Acente net birşey söylemedi..)

• Selam ben 13. nisanda danimarka için vfs den başvuru yaptım 19.unda konsolosluktan arayıp bitakım sorular vs.eksik hicbir evrağım yok +3 yerden davetiye ekledim ki davetiye gonderenleride aramışlar bi sıkıntı yok nisanlim danimarkalı benim sorum uçuş 9 mayısta ozamana kadar pasaportun yetişememe ihtimali varmıdır sizce bugün ayın 28i oldu daha erken gönderirler diye düşünüyordum panik yapmaya basladim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan0107 H kullanıcısına yanıt
    Geç oldu ama, riske edecek şekilde gecikmezler umarım.. elinize geçmiştir heralde pasaportunuz.
  • İtalya Schengen vizesi için 5 gün için bankada ne kadar para olmasını istiyor? Ya da günlük ne kadar para olmasını istiyor?

Giden tanıdıklarımdan hep 2500-3000 TL'nin yeterli olduğunu duydum. Fakat Facebook'taki Interrail Türkiye grubunda öyle ret hikayeleri var ki okudukça kafam karıştı. Birisi bütün her şey tamken sponsor hesabı ve kendi hesabı ile birlikte toplamda 7000 TL göstermesine rağmen İtalya'dan ret yediğini yazmış mesela.

Konsoloslukta görevli memurların o günkü psikolojik durumuna mı bağlı bu iş yoksa? :)

Bilet alacağım, İtalya gezisi yapmak istiyorum. Ama bu husus kafamı kurcalıyor. Ret yiyeceğimi bile bile de bilet ve otel rezervasyonuna girişmek istemiyorum.
  • 5 günlük tüm harcamalarını karşılayacağına inandığın meblağı belirtirsen (günlük 100 euro olarak düşünürsen) bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ayrıca seyahat sigortası da faydalı oluyor.

Genelde herkesin bahsettiği reddedilme olaylarının sebebi; Türkiye'ye dönmeyeceğinden şüphe etmeleri sonucu veya seyahatin sırasında sağlık sorunu yaşarsan oradaki devlet hastanelerine (yani italya devletine) ekstra yük olmandan şüphe ettikleri içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LNC10

5 günlük tüm harcamalarını karşılayacağına inandığın meblağı belirtirsen (günlük 100 euro olarak düşünürsen) bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ayrıca seyahat sigortası da faydalı oluyor.

Genelde herkesin bahsettiği reddedilme olaylarının sebebi; Türkiye'ye dönmeyeceğinden şüphe etmeleri sonucu veya seyahatin sırasında sağlık sorunu yaşarsan oradaki devlet hastanelerine (yani italya devletine) ekstra yük olmandan şüphe ettikleri içindir.

Şu 7000 TL ile İtalya'dan ret yiyen arkadaş aynı gönderide 30 günlük vize istediğini söyledi sonradan. Ondan olabilir belki.

Benim tatilim ancak 1 hafta olacak. Yıllık izin alacağım. Maaşlı çalışanım.

Bu dediğin "günlük 100€" o ülke için ya da AB genelinde standart mı? Ya da bana bu bilgiyi ancak iDATA, VFS Global gibi aracı kurumlar mı verir?

Bu arada, yine Interrail Türkiye'de dolaşan bir başka söylenti de şu; İtalya G7'ye ev sahipliği yapacağı için bu aralar Schengen başvurularını askıya alıyormuş.

Ne yapacağımı şaşırdım. Çok da geciktirmek istemiyorum bu işi.

Teşekkürler yanıt için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 14 Mayıs 2017; 16:49:4 >

• İtalya turizm den deli gibi para kazaniyor. Bi rane zirve yuzunden askiya alma gibi bi olayi uygulamaya koyamaz. Sonucta bi suru turist gidiyor...

• Yazın öğrenci olarak Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum.

Vize alırken para göstermeyi nasıl yapabilirim ? Ne kadar göstersem hesapta kabul olur ?
  • İtalya kaç günde cevap veriyor.Birde kaç gün içinde randevu veriyor acaba?
  • Merhaba, Almanya bana tek girişli vize vermiş. Bu vizeyle ilk girişi İspanya'ya yapabilir miyim?

Tek girişli vizeyle, farklı ülkeye giriş yapmış arkadaşların tecrübelerini beklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: acanaksoy

Merhaba, Almanya bana tek girişli vize vermiş. Bu vizeyle ilk girişi İspanya'ya yapabilir miyim?

Tek girişli vizeyle, farklı ülkeye giriş yapmış arkadaşların tecrübelerini beklerim.

Tek girisli vize Schengen Bolgesine tek giris hakki tanir ve hangi ulkeden giris yaptiginiz cok onemli degildir.Onemli olan Schengen bolgesinden cikmamaniz gerektigidir sayet cikarsaniz yeni bir vize alana kadar giremezsiniz.

Schengen alinan ulke disinda farkli bir ulkeye giris yaparsaniz pasaport polisi sizi ulkeye almayabilir hatta vizenizi iptal edebilir.Tabi guleryuzle de karsilayabilir bu tamamen polisin insiyatifinde.Fakat soyle bir sey diyeyim Ispanya vizesiyle Almanya ya gireceginizi soyleseydiniz kesin sorun yasarsiniz derdim cunku Alman Pasaport polisleri biraz cins ama Almanyadan alinan bir vizeyle Ispanyada sorun yasayacaginizi sanmiyorum.En fazla neden buradan giris yaptiginiz sorar sizde bir kac gun gezip oyle Almanya ya gecmeyi dusunuyorum derseniz sorun cikmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: exclbr

Yazın öğrenci olarak Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum.

Vize alırken para göstermeyi nasıl yapabilirim ? Ne kadar göstersem hesapta kabul olur ?

Senin adina acilmis bir banka hesabina tek seferde degilde belirli araliklarla para yatirarak aktif bir hesap oldugunu gosterirsin veya sana ailenin destek olacagini soyleyerek calisiyorsa annen veya baban in maasi ve mal varligi ile ilgili belgeleri sunarsin.Ogrenci oldugun icin vize konusu biraz daha rahat diyebilirim ama belgelerine ozellikle dikkat etmeni tavsiye ederim..

• Almanya tek girişli vize verdiği için iptal ettirip başka ülkeden tekrar schengen vize başvurusu yapmayı düşünüyorum. Yeni başvuru eski vise geçerliliği bitmeden de olmuyor sanırım.

Vize iptal başvuru dilekçesi ne kadar sürede neticelenir? Daha önce vize iptal ettirten varsa tecrübelerini beklerim.

• Seyahatler nedeniyle foruma girememiştim ne zamandır. Geç cevap nedeniyle kusura bakma.
    Umarım herşey yolunda gitmiştir, sen de tecrübelerini aktarırsan faydalanmak isterim. :)

100 Euro'yu standard olarak nitelemekten ziyade; mantıklı bir rakam olması açısından ve biraz da ihtiyatlı olarak yazdım. 10-20 Euro arası öğün başına düşünsen ve kalacak yer de 30-50 euro desen, yaklaşık günlük masrafın 100 Euro eder. (tabii ki de kendi ekonomine göre gününü farklı meblağlar ile geçirebilirsin.) Hem de banka hesabındaki fazla meblağ vize görevlisine şirin görünecektir.

Bu konu ile ilgili bir anım var; portekizdeki 1 aylık proje için hollanda aktarmalı olarak seyahat ediyordum. Bilet ve her türlü masraf müşteriye aitti. Ama her ihitmale karşı yanıma 1000(bin) euro almıştım. Hollandada aktarma yaptım ve pasaport kontrolünde polisin soruları ve cevaplarım aşağıdaki gibi gerçekleşti:

Polis: Nereye gidiyorsunuz?
    LNC : Portekiz
    P : Tatil mi? iş mi?
    LNC : (derler ya hani nutku tutulmuş; kafa gitti o anda ve iş için diyeceğime) "Tatil için." deyiverdim.
    P : Ne kadar kalacaksınız?
    LNC : 1 ay
    P : Ne kadar var yanınızda?
    LNC : 1000 euro
    P : 1000 euro size yeterli olacak mı 1 ay için???!.. Nerede kalacaksınız??.. (kaşları çatıldı polis kızıcağızın.. gudubet birşey oldu..)
    LNC : kem.. kredi kartı.. küm.. otelde.. ee..
    P : Sizi amirimin yanına, ofise alalım. Orada amirimle görüşeceksiniz..

Haydeeee... İç sesimde: "Ben n'apıyorum? Neden tatil dedim? İş için desem, sıkıntı çıkmayacak, neden baştan iş demedim.." diyerek ofise doğru gittim ve amirime dedim ki "ben tatil için değil, iş için gidiyorum ve tüm masraflar müşteri tarafından karşılanacak. az önce yanlış ifade ettim." dedim ve amirim pasaportuma baktı , bir ton giriş-çıkışı da görünce "tamam efendim, sıkıntı yok.. Buyrun paşaportunuz.." dedi. Selametle deyip kontrolden geçtim. :)

Askıya alma işleminden ziyade, tatil sezonu başvurular yoğunluk oluşturmuştur. Ben de başvuracaktım. 6 haziranda başvuru yaparsan 20'sine pasaport teslimi yapıyorlardı o nedenle başvurmadım.

• Ben de iptal sürecini merak ediyorum.
    Ama zannımca, ters etki yaratabilir.. Avrupalılar kibirlidir biraz.. İşkillendirmek için söylemiyorum ama "Beğenmemiş mi verdiğimiz vizeyi?!.." deyip red de verebilirler belki.. Ya da iptal dilekçesinde geçerli sebep sunulursa yeni vize verilebilir de..
  • Merhaba Arkadaşlar,
    VFSGlobal aracılığıyla Avusturyaya vize başvurusunda bulundum ve vizem onaylandı.
    Onaylı vizenin üzerinde Duration of Stay : 4 yazıyor.
    28.08.2017 tarihinde 10:30 da Viyanada olacağım.
    01.09.2017 tarihinde 18:35 te Viyanadan ayrılacağım.

Yaptığım başvurudaki tüm evraklarda otel ve uçak bileti tarihlerim yukarıdaki gibi olmasına rağmen kalış sürem 4 gün olarak yazılmış.

Şimdi sorum şudur.
    28-29-30-31-1 olarak 5 gün şeklinde mi değerlendiriliyor, yoksa ülkede kaldığım gece (Yani 4 gece) üzerinden mi değerlendiriliyor.
    Eğer ki 31 i gece 00:00 itibariyle ülkeden çıkış yapmam gerekiyorsa, bu durumu kim nasıl kontrol ediyor. Havaalanında kontrol noktasına mı ? Böyle bir durumda yaptırımı nedir ?
    Konsolosluk aracılığıyla 4 gün verdikleri vizeyi 5 güne uzatma şansım var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Merhaba Arkadaşlar,
    VFSGlobal aracılığıyla Avusturyaya vize başvurusunda bulundum ve vizem onaylandı.
    Onaylı vizenin üzerinde Duration of Stay : 4 yazıyor.
    28.08.2017 tarihinde 10:30 da Viyanada olacağım.
    01.09.2017 tarihinde 18:35 te Viyanadan ayrılacağım.

Yaptığım başvurudaki tüm evraklarda otel ve uçak bileti tarihlerim yukarıdaki gibi olmasına rağmen kalış sürem 4 gün olarak yazılmış.

Şimdi sorum şudur.
    28-29-30-31-1 olarak 5 gün şeklinde mi değerlendiriliyor, yoksa ülkede kaldığım gece (Yani 4 gece) üzerinden mi değerlendiriliyor.
    Eğer ki 31 i gece 00:00 itibariyle ülkeden çıkış yapmam gerekiyorsa, bu durumu kim nasıl kontrol ediyor. Havaalanında kontrol noktasına mı ? Böyle bir durumda yaptırımı nedir ?
    Konsolosluk aracılığıyla 4 gün verdikleri vizeyi 5 güne uzatma şansım var mı ?

vize üzerinde geçerllik tarihleri ne yazıyor? 28 inde 01 e kadar mı?

• Tuni. T kullanıcısına yanıt
    28/08/2017 - 15/09/2017 geçerlilik süresi.
    O tarihlerde benim açımdan bir sıkıntı yok fakat ülkede kalış süresini neye göre hesapladıkları konusunda bir çekingem var
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.