Şimdi Ara

Schopenhauer Okuyordum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde Schopenhauer okuyordum, o kadar acı dolu bir felsefesi var ki kitabı elimden bırakmak zorunda kaldım.

quote:

Yaşam acının kendisidir. Herkes doğduktan sonra ana rahmine geri dönmek ister. Yokluğun bilinçsizliğinden yaşama geldiğimizde, acılar, tatminsizlikle ve sıkıntılar ile karşılaşırız.

Schopenhauer neden böyle, yaşadığı sıkıntılı bir durum mu vardı?

Sormadan edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED6D34AAB -- 26 Eylül 2019; 11:3:44 >

• Cevabı alıntıladığın ilk cümleden al.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Bir Yalan

Cevabı alıntıladığın ilk cümleden al.
    Acı çekmek için mi geldik dünyaya? Böyle bir durum olabilir mi?
  • Acı çekmek için gelmedik fakat acı ve hüzün bu dünyada bitmeyen şeylerdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Bir Yalan

Acı çekmek için gelmedik fakat acı ve hüzün bu dünyada bitmeyen şeylerdir.
    Size katılıyorum hocam.
  • Bir kere her filozofun düşünce sistemini bizzat kendi yaşamlarındaki şartlar etkiler bu yüzden felsefe özünde öznel bir düşünce olayıdır. Şopen oldum olası annesiyle karşılıklı nefret rekabeti içerisinde olmuş bir insandı bildiğim kadarıyla ve kim annesiyle düşman olmayı ister ki? Bu bile başlı başına hayata karşı olumsuz bakış sebebi, mutsuzluk kaynağı olur. Tek sebebi bu demiyorum ama bu tür detayların fazlasıyla önemi var o yüzden filozofların kitaplarını okumadan önce ilk olarak onların hayatını ayrıntısıyla okumayı daha doğru bulurum. Bu yüzden hiçbirini okuyamadım boşa ziyan olmasın doğru zamanı bulamadıktan sonra diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm ben de hep bu salak dusuncelerdeyim ya :(

Beyler isin gercegi ovulduklerine bakmadan sopen niçe freud gibi adamlari okumayin okutmayin 1 gram derinlik yok sirf hayata isyan zarar ziyan 3u de kendi zihinleriyle kendi hayatlarini yok ediyorlar ayni benim gibi bu adamlari okuyunca kendi carpik dusuncelerimi bizzat görüyorum böyle olmamak lazim daha pozitif en azindan realist adamlari okuyun

Tabi çoğunuz salak olduğumu düşünecek yazdıklarımdan ama olsun abi ben kendi deneyimimi paylasiyorum sadece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Böyle düşünmesi için İlla birşey yaşaması gerekmiyor. Bence doğru demiş, hayat eşittir acı. Hassas ve farkındalığı yüksek insanlar için bu daha fazla. Sonuçta bilinç yoksa acı da yok. He acı çok mu kötü, aslında ruhun olgunlaşması için dozunda acı gerekli bir yerde. Fazlası da iyi değil. Ne demiş Mevlana; 'hamdım, piştim, yandım'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 2 Ekim 2019; 1:8:22 >
  • Gerçek kaslı filozof çapraz okuma yapar.Ve aşkın metafiziği yerine yeter sebep makalesini okur.Such kelebek much fihi ma fih

Sizi gidi çakmalar sizi
  • beraberinde getirdikleri umutlar ve korkularla akın akın gelen arzulara teslim olduğumuz sürece, kalıcı mutluluğa ya da huzura hiçbir zaman kavuşamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Gerçek kaslı filozof çapraz okuma yapar.Ve aşkın metafiziği yerine yeter sebep makalesini okur.Such kelebek much fihi ma fih

Sizi gidi çakmalar sizi
    Ahlak Metafizigi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herattaa

Ahlak Metafizigi?

Alıntıları Göster
    Aynı kapıya çıkıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.