Şimdi Ara

scientific atlanta - lblink - airties 206 bağlama hikayemi anlatıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • inci sözlük edasıyla anlatmışım şimdiden söyleyim...

toplanın beyler hikayemi anlatıyorum. olayın sonunu baştan veriyorum:
    evimin internet düzeniRESİM

olay ttnetin öğrenci kampanyasını bitirip bana ilk ay 55 tl (yalın int) takmasıyla başladı. cehennem ol ttnet dedim ve uydunet e geçtim. uyduneti 1 yıldan fazla kullanmayacağım için bana 1 yıl taahhüt yapan modem (wifi'li) veren bir paket aradım ve sonunda internet + tv =42 tl ye bi pakete kayıt oldum ama bunun içinde modem yoktu. internetten 2. el modemlere bakarken 10 tl ye bunu buldum:

kablolu uydunet modemRESİM

scientific atalanta 2100 epc gibi bi adı var. wifi yoktu planım elimdeki airties 206v4tt yi buna AP edip kullanmaktı. buda airtiesim:

airties 206 v4ttRESİM

arada yaşadığım bir kaç sorunu atlarsak bunları bağladım. (airtiesten dhcp kapatıp aynı ip odasına koymalar falan 192.168.100.1 olan scientific atalantaya dhcp'yi kapatıp ipsi 192.168.100.2 falan yaptım. ancak sadece 1 tane bilgisayar girebiliyordu. [nedeni: uydunet modemler (genelde fikko olanlar) turksattan ip alıyo önüne gelen ilk ip isteyen alete o ipyi veriyo. 2.si isterse ona 192.168.100.x veriyo. airties de "wan girişi" sadece telefon girişi olduğu için bu ip'yi alıyo aynı ağdaki diğer bilgisayara bu ip yi veriyo neden kendisi alıp etrafa "KENDİ VERECEĞİ İP'LERLE DONATMIYOR" çünkü tırnak içindeki işlemi yapan zımbırtının adı DHCP. Kİ biz onu ap router olabilmesi için kapatıyoruz ki wan'dan yani telefon hattından bi halt gelmediği için.)

hal böyle olunca(sadece telefon kablosundan wan olunca) internetten ap router fiyatları arastırmaya başladım 90 tl'nin altında bulamadım geçen sene. (bu sene pek bakmadım piyasa noldu) ben öğrenciyim yetmez param ona dedim ve ebaydan aha bunu geçen sene 4,5$ a aldım:

LB-link olan alet işte 12 CM RESİM

aletin adı LB-link. boyu 12 cm falan. önemli olan işlevi. işlevi için yanındaki bi tuşu göstereceğim size oda bu :

12 cmnin kenarı RESİM

bildiğin maymuncuk. RT konumuna alıp eternet girişine takıyosun kablolu modemden gelen eternet kablosunu(100 tllik aletin yapacağı şeyi) 12 cm alıyo, kendi içinde DHCPsi ile oluşturduğu ağa o interneti sokuyo. tek kusuru arayüzü çince. onu da bu videodan hallettim lb link arayüzü ingilizce yapmak.VIDEO wifi şifresini belirledim kullanıyorum 10 numara.

bugüne kadar odada internet zar zor kullanarak geldim. bugün airtiesi wifi köprü yapmaya karar verdim odada artık internet istiyorum çünkü.

onuda az önce başardım.gerek bu forumda gerek başka forumlarda bi ton yazı okudum ama airties 206 v4tt yi ap yapmayı bulamadım.. herkes airtiese bi ap iliştirmeye çalışıyor.. tam tersi hiç yok.
    mesh diye bişey varmış oturdum inceledim şunu anladım airtiesin wds si mesh denen şey. bi çok forumda airties servisinden adam yazı yazmış airties sadece aynı marka ile mesh yapabilir.. cinnnnnaaa*****!!!!!!

bu kadar giriş yeter nasıl yapılacağını yazıyorum.(wifi kanalları aynı olsun)
    1-yazıyı baştan okuduysanız scientific atlanta yı LB link e bağlamayı anlattım(RT konumuna al bağlansın işte wirelessten bağlan LBlinke 192.168.16.254 arayüze gir lb link arayüzü ingilizce yapmak.VİDEO bunu yap işte. wirelesse şifre falan koy(ama wep şifre koy airties yoksa anlamıyor) ad ver falan..

2-wds açma lblinkteRESİM amacımız LBlink adlı aleti ap router yapmak airtiesi repeater yapmak. ancak bunu sanırım LB link arayüzünde yanlış yazmışlar (yada benim terminolojim yanlış) wds modunu repeater mode olarak ayarlarsanız LB linki ana verici (wds/ap) oluyor diğer mahlukatlar repeater oluyor. [ bu arada airties modemi wep şifreli yapıyoruz] 2. kutudan WDS1 Connect: EncrypType "wep" yapıyoruz. encryp key e airtiesin wep şifresini yazıyoruz(LBlink ile airtiesin şifreleri aynı olursa daha iyi olur bi kaç denememin bunun yuzunden olmadığını düşünüyorum) ardından scan deyip airties'i buluyoruz. aşşağıdan accept deyip en üstten reboot seçip LBlinke reset atıyoruz.

3- gelelim airtiese. ben yaptıklarımı yazıcam hangileri işe yaradı tam kestiremiyorum oyüzden hepsini yapın tavsiyem. wireless ile airties modeminize bağlanın.
    a) herşeyden önce wireless şifrenizi wep olarak değiştirin.
    b) internet sekmesinin altından internet ayarlarına tıklayın resim buradaRESİM daha sonra vc1 deki düzenleyi seçin resim için tıklayınRESİM pppoe yazan yeri değiştireceksinizburadaki resimde varRESİM ancak hangisini yapacagınız sürümden sürüme değişiyor. bende "köprüleme ve yineleme" seçeneklerinin çıktığı bitanesi var adını hatırlamıyorum onu seçtim. yineleme modunu seçeceksiniz kaydet deyip çıkacaksınız. daha sonra kablosuz sekmesinin altında ve mesh kısmına geleceksiniz.(bu arada tekrar söylüyorum wep şifreleme yapın kanallar ve şifreler aynı olsun)meshin oldugu yer resimi burası.RESİM ap bul deyip bizim aleti buluyoruz.seçip kaydediyoruz.
    c) soldan lan sekmesinde "ip ve dhcp ayarları" bölümüne girin orada düzenle butonuna basın. resim için buraya tıklayınRESİM daha sonra en önemli yere geldik dkcpyi KAPATMAYIN "client mod"a alın RESİM BURADA ÇOK ÖNEMLi yerRESİM sonra zaten arayüz bağlantınız kopacak airtiesi prizden sökün gidin koymak istediginiz yere koyun hem LBlink i gören hemde çekmesini istediğiniz yeri gören yere. olay bitmiştir.
    SONUÇ:evimin internet düzeniRESİM
    kolay gelsin. anlatırken %100 bisürü hata yapmışımdır temeli bu . donanımhaberci zeki olur.. atladığım yeri anlar düzelterek uygular.... EYVALLAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukooo -- 12 Kasım 2014; 22:20:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.