Volkswagen Scirocco'daki 2.0 TSI, Audi A4, S3 ve Leon Cupra'daki modifikasyonlarla iç yapısı güçlendirilmiş ve yeni bir değişken sübap zamanlama sistemine sahip motorun, yazılımla gücü düşürülmüş modeli. İç yapı da bazı olumlu farklar var. Tork konusundaki farklar oldukça fazla.
Tork açısından fark yok golf 5 GTI ile aynı, önceden de belirttiğim gibi turboda ve beslemede değişiklik var, performans olarak da fark yok (verilerin ve izlediğim videoların ışığında ................. scirocco 2.0 TSI ise gördüğüm kadarıyla daha hafif olması nedeniyle eski GTI'dan daha performanslı, DSG ile bu fark daha da bariz)
S3 ve leon cupra'da KKK04 turbo var GTI, leon fr ve octavia RS'de ise KKK03.
Evet, teşekkürler turbolar farklı ama tork değeri için GTI 30th Edition modele bakmışım. Tork eğrisinde iyileşme var sadece.
20bin liralık fark bana dokunmaz diyorsan tabiki son söz sana kalmış ama gercekten çöpe atılır bir rakam değil.
quote:
Orjinalden alıntı: Polemik
Okuduğum kaynaklarda DSG-7'nin fazla tork kaldıramadığı yazıyor, durum budur.
Zaten bu şanzıman 1.6 atmosferik ve 1.4 TSI'larda kullanılıyor. 2.0 TSI'da DSG-6 kullanılmaya devam ediliyor.
Bu adamlar motor için garanti verirler ama şanzıman hakkında garanti veremeler. Her şanzımanın kaldırabileceği tork bellidir. DSG-7'de yüksek torku seven bir şanzıman değil, en azından okuduğum kaynaklar öyle söylüyor.
Bence bu konuyu VW başlığında TSI kullanıcılarının başlığına yazın, daha doyurucu bilgiler edinirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: over and under
quote:
Orjinalden alıntı: Warrıor Sako
quote:
Orjinalden alıntı: plantamax
quote:
Orjinalden alıntı: omer23
herkeze yorumlar için teşekkürler ark. lar, bişi sormak istiyorum... Bu 2.0tsi motor vw golf gti daki motor ile birebir aynımı ?
GOLF 6 GTI İLE AYNI DEĞİL.....
golf5 2.0 tfsi ile 2.0 tsi aynı motor 200 ps 280 nm
aynı motor değil golf 6 GTI motoru 2.0 TSI .... turbosu farklı ve bazı internal değişiklikler var 11 beygir daha güçlü
hocam madem farklı motorlar sciroccoda neden 200 ps bu motor o da 2.0 tsi aydınlatırsan sevinirim
quote:
hocam madem farklı motorlar sciroccoda neden 200 ps bu motor o da 2.0 tsi aydınlatırsan sevinirim
eksoz farklı diye biliyorum GTI'da , bu zaten fazlasıyla yeterli yazılım da olabilir araştırmak lazım
quote:
Orjinalden alıntı: over and under
quote:
quote:
quote:
herkeze yorumlar için teşekkürler ark. lar, bişi sormak istiyorum... Bu 2.0tsi motor vw golf gti daki motor ile birebir aynımı ?
GOLF 6 GTI İLE AYNI DEĞİL.....
golf5 2.0 tfsi ile 2.0 tsi aynı motor 200 ps 280 nm
aynı motor değil golf 6 GTI motoru 2.0 TSI .... turbosu farklı ve bazı internal değişiklikler var 11 beygir daha güçlü
meraba ark.lar, bayadır foruma giremiyodum.... öncelikle scirocco 2.0 tsi daki motor ile golf 6gti daki motor aynıdır, sadece aralarında yazılım farkı vardır. ( görüştüğüm bayinin sölediğidir bu ) bu arada siparişimi vermiştim, cuma yada pazartesi günü aracımı alıyorum =) merak ettğim ise, scirocco r20 T die bi sölenti var ama ? 2010 da çıkacak ve 265 hp olacağı gbi yazılar okuyorum. s3 tekı motorun olacağı söleniyor... tam arabama kavuşacagım şu zmanlarda çok canımı sıktı bu durum :S ne kdar gerçekçi payı var bunun ark. lar?
Tabiki 1.4 160bg,aralarında performans olarak ahım şahım bi fark yok(bana göre,şöle 0-100ü 6saniyelerde falan olsaydı daha bi iyi olurdu),ayrıyetten vergisi,yakıt tüketimi daha ucuz..Supercharged yönünden bence huzursuz olmaya gerek yok,çünkü firma bunu kendi standart olarak sunuyor zaten,sorun teşkil etseydi bulundurmazdı bence..Hadi şöyle bi durum olsa ''1.8 atmosferik 140 bg mi yoksa 2.0 200bg turbo mu''..o zaman direkt 2.0 turbo derdin,çünkü performansı çok fark ederdi..ama 1.4 turbo 160 bg zaten fazlasıyla tatmin edici bir motor,fazlası fazla olur biraz
İkisinide alabiliyorsanız gerçekten başlık biraz absürd. Sorunun cevabı 2.0.
quote:
meraba ark.lar, bayadır foruma giremiyodum.... öncelikle scirocco 2.0 tsi daki motor ile golf 6gti daki motor aynıdır, sadece aralarında yazılım farkı vardır. ( görüştüğüm bayinin sölediğidir bu ) bu arada siparişimi vermiştim, cuma yada pazartesi günü aracımı alıyorum =) merak ettğim ise, scirocco r20 T die bi sölenti var ama ? 2010 da çıkacak ve 265 hp olacağı gbi yazılar okuyorum. s3 tekı motorun olacağı söleniyor... tam arabama kavuşacagım şu zmanlarda çok canımı sıktı bu durum :S ne kdar gerçekçi payı var bunun ark. lar?
üzülmene gerek yok zira bunun bir nedeni var yeni gti'da bulunan tsi motor modifiyeye eski gti'da bulunan tfsi motor kadar yatkin degil ; bu nedenle eski blok secilmis ancak yazilimla o eski motordaki k04 turboyu degistirmeden 350 beygir ve uzerini hayal etmek mantikli degil.
tsı 170 eski teknoloji miii?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: TorwaK
quote:
Orjinalden alıntı: plantamax sen tsı 170 6 ileri dsg sürdüğüne; sonrada ordan kalkıp tsı 160 7 ileri dsg sürdüğüne eminmisin cvt şanzıman honda felan sürmüş olma neresi yumuşamış viteslerin??? zaten otomatik vites ve çift kavrama hepsi......ayrıca tsı 170 eski teknoloji felan değil aksine en gelişmiş beyin kontrolü tsı 170 de bulunuyor.......güzel sallamışsın
Arabanızda en gelişmiş beyin kontrolü olmasından dolayı VW motoru seri üretimden kaldırdı, kısacası artık üretilmiyor. Bunun en temel nedeni kullanılan teknolojinin verimsiz olmasıydı. Sizde artık bunu kabul etmeye başlasanız bence iyi olur.
git seat a bak tsı 180 gör, birde en yakın vw yetkili servise uğra tsı hakkında bilgi al versiyonlar arasındaki farkları size anlatsın.....
iyi geceler
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: TorwaK
quote:
sen tsı 170 6 ileri dsg sürdüğüne; sonrada ordan kalkıp tsı 160 7 ileri dsg sürdüğüne eminmisin cvt şanzıman honda felan sürmüş olma neresi yumuşamış viteslerin??? zaten otomatik vites ve çift kavrama hepsi......ayrıca tsı 170 eski teknoloji felan değil aksine en gelişmiş beyin kontrolü tsı 170 de bulunuyor.......güzel sallamışsın
Arabanızda en gelişmiş beyin kontrolü olmasından dolayı VW motoru seri üretimden kaldırdı, kısacası artık üretilmiyor. Bunun en temel nedeni kullanılan teknolojinin verimsiz olmasıydı. Sizde artık bunu kabul etmeye başlasanız bence iyi olur.
git seat a bak tsı 180 gör, birde en yakın vw yetkili servise uğra tsı hakkında bilgi al versiyonlar arasındaki farkları size anlatsın.....
iyi geceler
VW'de kendi içinde çökmeler yaşamaya başlamış da haberimiz yokmuş.
Birlikten kuvvet doğar.
xenon far alınabiliyiro mu 1.4 tsi de? alınıyorsa fiyatı ne kadar?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme