Şimdi Ara

Scirocco alıcam düz mü ? otomatik mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
16.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rated

Arkadaşlar bir iki hafta içinde Scirocco almayı düşünüyorum. Sizlere sorum düz mü otomatik mi alırsam daha iyi olur. Benzin konusunda bi kaç yerde düz'ün daha fazla yaktığını okumuştum.
    Düz vites araç kullanmayı daha çok seviyorum ama İstanbul trafiği yüzündende çekimser kaldım.
    Önerilerinizi bekliyorum.

Scirocco. Fırtına gibi bir Volkswagen

Düz vites uygun olacaktır. Otomatik alırsanız ekstra garanti yaptırın. Garanti bitmeden satın.

160 düşünüyorsanız benzin sarfiyatına takılmamanız gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 13 Şubat 2012; 9:39:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

scirocco dsg siz bir anlam ifade etmiyor dsg ariza cikarir vs..diyenlere kulak asma bunlar sehir efsanesi.

Şehir efsanesi değil, özellikle yüksek torklu modellerde "kuru tip" 7-ileri DSG'nin ilk baştaki üretimlerinde kronik arıza vardı, Doğuş 2011-2012 modellerde bu arızaların giderildiğini iddia ediyor ne kadar doğrudur bilemem, zaten benim manuel önerme sebebim keyif ve maddi unsurlardandı...

Ha, ama bu kadar anti-vw'cinin oldugu bir forumda dsg konusu "bence" abartılıyor mu? Evet, abartılıyor. Sayfalarca tartışıldı zaten bir yere varacağımız da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

scirocco dsg siz bir anlam ifade etmiyor dsg ariza cikarir vs..diyenlere kulak asma bunlar sehir efsanesi.

Şehir efsanesi değil, özellikle yüksek torklu modellerde "kuru tip" 7-ileri DSG'nin ilk baştaki üretimlerinde kronik arıza vardı, Doğuş 2011-2012 modellerde bu arızaların giderildiğini iddia ediyor ne kadar doğrudur bilemem, zaten benim manuel önerme sebebim keyif ve maddi unsurlardandı...

Ha, ama bu kadar anti-vw'cinin oldugu bir forumda dsg konusu "bence" abartılıyor mu? Evet, abartılıyor. Sayfalarca tartışıldı zaten bir yere varacağımız da yok.

3 kere dsg ve 2 kere motoru değişen rocco biliyorum demiş 1. sayfada biri. Bu kadar sallanırmı ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

quote:

3 kere dsg ve 2 kere motoru değişen rocco biliyorum demiş 1. sayfada biri. Bu kadar sallanırmı ya

E meydanı boş bulan sallıyor. Yazık.... Halbuki o arkadaş tüketici haklarından haberdar olsaydı DSG'nin 2 kez değiştikten sonra 3. kere arıza vermesi durumunda araç değişimi yapılması gerektiğini bilirdi.

Zaten, Scirocco alacak maddiyatta biri bu kadar değişimi de kaldırmaz o da ayrı konu. 2. arızadan sonra s...ler diyip satar yani Bilkent'te Audi A4 ile yolda kalıp ertesi gün satan tanıyorum ya... halbuki basit bir elektronik el freni arızasıydı çağırdık servisi 30dk icinde geldi adamlar 15dkda da halledip gittiler ama çocuk sattı BEYAZ C-180K AMG PAKET CAM TAVAN alıp, kızılay ekibine katıldı o da...

• quote:

quote:

quote:

quote:

E meydanı boş bulan sallıyor. Yazık.... Halbuki o arkadaş tüketici haklarından haberdar olsaydı DSG'nin 2 kez değiştikten sonra 3. kere arıza vermesi durumunda araç değişimi yapılması gerektiğini bilirdi.

Zaten, Scirocco alacak maddiyatta biri bu kadar değişimi de kaldırmaz o da ayrı konu. 2. arızadan sonra s...ler diyip satar yani Bilkent'te Audi A4 ile yolda kalıp ertesi gün satan tanıyorum ya... halbuki basit bir elektronik el freni arızasıydı çağırdık servisi 30dk icinde geldi adamlar 15dkda da halledip gittiler ama çocuk sattı BEYAZ C-180K AMG PAKET CAM TAVAN alıp, kızılay ekibine katıldı o da...

Aynen öyle işte, ben ne kadar anti vw ci olsamda böyle sallayanlara acıyorum, o aracın şanzumanı 3 kere ve motoru 2 kere değişcek, yemin ederim uluslararası hakem heyetine giderim, bütün dünyayı haberdar ederim.

O audi a4 satanda satmak için bahane arıyormuş bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen öyle işte, ben ne kadar anti vw ci olsamda böyle sallayanlara acıyorum, o aracın şanzumanı 3 kere ve motoru 2 kere değişcek, yemin ederim uluslararası hakem heyetine giderim, bütün dünyayı haberdar ederim.

O audi a4 satanda satmak için bahane arıyormuş bence.

Olabilir, çok yakın arkadaşım değildi zaten ama gerçekten olayın ertesi günü ilan verdiği gerçek, bizzat sahibinden.com da görmüştüm Tahminimce araba pederden kalmıştı içine sinmeyerek kullanıyordu, bahanesi çıkınca Merso'ya geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Arkadaşlar bir iki hafta içinde Scirocco almayı düşünüyorum. Sizlere sorum düz mü otomatik mi alırsam daha iyi olur. Benzin konusunda bi kaç yerde düz'ün daha fazla yaktığını okumuştum.
    Düz vites araç kullanmayı daha çok seviyorum ama İstanbul trafiği yüzündende çekimser kaldım.

Scirocco, tasarımı, performansı ve konforuyla kusursuz bir fırtına. 1.4 lt TSI 122 PS, 160 PS ve 2.0 lt TSI 211 PS motor seçenekleriyle karşı konması zor bir güç.

Kaç beygir olanını düşünüyorsunuz? 122 ise otomatik olanını ekstra garanti ile alınız . 160 düşünüyorsanız düz vites mantıklı olacaktır.

122 liğin otomatiği yok.

otomatik vites 160 ve üzeri için var.

bu arada typer falan hikaye. aşırı yüklenmiş bi arabanın ne kadar süre sağlam gideceği de tartışılır. 700-800 beygirlerden bahsetmiş bazı arkadaşlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeynelkoc

quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Scirocco, tasarımı, performansı ve konforuyla kusursuz bir fırtına. 1.4 lt TSI 122 PS, 160 PS ve 2.0 lt TSI 211 PS motor seçenekleriyle karşı konması zor bir güç.

Kaç beygir olanını düşünüyorsunuz? 122 ise otomatik olanını ekstra garanti ile alınız . 160 düşünüyorsanız düz vites mantıklı olacaktır.

122 liğin otomatiği yok.

otomatik vites 160 ve üzeri için var.

bu arada typer falan hikaye. aşırı yüklenmiş bi arabanın ne kadar süre sağlam gideceği de tartışılır. 700-800 beygirlerden bahsetmiş bazı arkadaşlar..

Typer mi hikaye

• ben sıfır km alıp 17000 km kullanmıştım. DSG idi ve bence çok keyifli oluyor dsg ile.

kırılan bozulan araçlar var ama şuna dikkat et , birçok insan arabasına ne yaptığını anlatmıyor, adam dsg alıyor yüklüyor , filtre , çip , kafasına estiği gibi yüklüyor sonra dsg kırıldı motor çatladı oluyor.

Ben kullandığım süre boyunca bir sorun yaşamadım , kickdown da yaptım, tam gazda yaptım , son hızda yaptım. kısacası tamamen standart kullanacaksan dsg yi öneririm.

yarın bir gün yükleyeceğim vs dersen dsg alma.

ek not:

DSG şanzıman şehir içinde 1 litreye yakın az tüketim yapıyor , ayrıca dsg , rollingde hızlanmada düz vitese göre birazcık daha hızlı.
  • DSG siz 160 bg den ne anlayacaksın hocam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: RALF888

Defalarca Roll lere katıldım, 5-6 tane değişik modlarda Rocco ile karşılaştım 0-100 basetmiyorum ne demek istediğimi anlarsın.Typer yeni kasa derken güncel olan kasadan basettiğim zaten ortada 201 hp dediğime göre.

Kısaca 160 HP lik ROCCO Evotech ile 200 hplere cıkıyor downpipe+BMC hava filtresi ile 230-240 hplere yaklaşıyor. Typeri geçicek kadar güçlü bir roccodan basediyoruz.0-100 değil 100-200 herseyden önce turbolu bir araçtan öncelikle....

http://www.youtube.com/watch?v=SFCYRp85Yps&feature=related

İzleyin videoyu ben scirocco ile benim rollum, bu videodaki rocco ise 330 hplerde 2.0 TSİ ne demek istediğimi anlarsın ozaman :)

hocam sizin bu arkadaşlar nereli

Değişiyor Adıyaman'ın kahta ilçesinden tut Hakkari nin yüksekova sina devam ediyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: qxN

DSG siz 160 bg den ne anlayacaksın hocam :D

aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miroglu_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

Şuanda Evotech yazılımı yapan TR de 20 den fazla Rocco vardır. Hepsi gayet arızasız şekilde yollarına devam ediyor. 40 bin kmden fazla yol yapan arkadaşlarım bile mevcut, yazılımdan sonra 40 bin km .....

Haci senin cok arkadasin varmis ama :)

Benim Rocco kullanıp evotech yapıp ilerleyen tanıdığım 5-6 kişiyi geçmez, arada toplanır izmit tem yolunda roll ler yaparız. Sahsen ben 10 bin kmdir Z4 araçımda Evotech yazılımıyla ilerliyorum hiç bir sıkıntı çekmedim downpipe den sonra biraz daha fazla yakıyor

Typer konusunda konuşuruz arkadaşıma yönlenririm

Bir sonraki roll'e davetiye beklerim

Nisan Mayıs gibi ins başlıcaz kaldığımız yerden

• rabbim dsg dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vince_Tr

quote:

Orijinalden alıntı: donnaiolo

arkadaşım keyfine bak dsg dururken manuel alınmaz.

burda konuşanların hepsi internetten sağdan soldan dsg hakkında bilgisi olduğunu sanan arkadaşlarımız. mesaj sayın az yakında çözersin burayı anlarsın ne demek istediğimi.

Sağdan soldan mı? Arkadaşımın 160hp lik dsg kombinasyonlu sciroccosu 3 kez şanzuman 2 kez motor değişti daha açık bir örnek ister misin?

Bence ister.

Bence de ister

Alıntıları Göster
    kime neyi anlatıyorum ben kafayı yemiş millet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donnaiolo -- 13 Şubat 2012; 11:16:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Miroglu_

quote:

quote:

quote:

Şuanda Evotech yazılımı yapan TR de 20 den fazla Rocco vardır. Hepsi gayet arızasız şekilde yollarına devam ediyor. 40 bin kmden fazla yol yapan arkadaşlarım bile mevcut, yazılımdan sonra 40 bin km .....

Haci senin cok arkadasin varmis ama :)

Benim Rocco kullanıp evotech yapıp ilerleyen tanıdığım 5-6 kişiyi geçmez, arada toplanır izmit tem yolunda roll ler yaparız. Sahsen ben 10 bin kmdir Z4 araçımda Evotech yazılımıyla ilerliyorum hiç bir sıkıntı çekmedim downpipe den sonra biraz daha fazla yakıyor

Typer konusunda konuşuruz arkadaşıma yönlenririm

Bir sonraki roll'e davetiye beklerim

Nisan Mayıs gibi ins başlıcaz kaldığımız yerden

İnşallah. Bakalım nasıl oluyor .

• Otomatik her daim 1. Sırada gelir bosuna düşünme bence satış istatistikleri bile artış ve düşüş olarak bakıldığında artık yeni arac alan herkesin otomatik tercih ettigini gösteriyor. Hele istanbulda HİÇ gerek yok hayırlı olsun otomatiginiz
  • DSG alınmadıktan sonra Volkswagen satın almanın mantığı nedir ....

Sanki Arkadan itişli araba alıcak adam da herkes düz vites önermiş, DSG almadıktan sonra piyasada bir sürü alternatif var, Rocco'ya takılıp kalma...
  • 160 dsg rocco yu yuklemeyeceksen al yukleyeceksen alma manuel alicaksan git ikinci el evo al
  • Ben manuel kullanıyorum ama kesinlikle sana tavsiyem DSG alman yönünde. Alırken aracın garantisini +2 yıl daha uzattır, kafan rahat olur
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.