Şimdi Ara

Scirocco GTS mi Seat Leon Fr mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Öncelikle forumda daha önce çok fazla konu açmadığımdan ve çok fazla gezinmediğimden dolayı konu kirliliği olacak bir konu açtıysam veya yanlış kategoride açtıysam özür dilerim. Asıl konuya gelecek olursam başlıkta belirttiğim iki araç arasında kaldım ve sizden değerli görüşlerinizi aktarmanızı istiyorum. Bu aralar kendime araç bakıyorum özellikle spor ve performanslı bir otomobil istiyorum ve bu iki araç arasında kaldım. Her açıdan değerlendirmeye çalıştım fakat yinede karar veremedim. Scirocco GTS bildiğiniz gibi sıfırı bulunmayan bir araç o yüzden 2. el temiz 19bin km bir scirocco GTS tercihlerim arasında. Diğer yandan Seat Leon FR 0 ve dolu bir paket düşünüyorum. Aralarında 10bin TL kadar bir fark var (Leon 75.000 civarı iken Scirocco GTS 65.000 TL) . Ama birisi dolu ve sıfır bir araç diğeri ise ikinci el ve Leona göre donanımsal anlamda boş. Fiyat bakımından sıkıntı olmayacağını belirtmeliyim aradaki farkın. Ama scirocco bana daha spor ve gözüme hoş geldiğinden kendine çekiyor. Leon FR ise sıfır ve donanım olarak sciroccoya üstün olduğu için cezbediyor. İki araçta DSG şanzıman olucak ama FR eco 1.4 TSİ ACT olduğundan yakıt tüketimi daha uygun. Scirocco ise yakıt tüketimi bakımından Leona göre geride. İkinci elde DSG sıkıntısı yaşarsam diye çekiniyorum bu çok sık rastlanan bir olay mıdır? Son olarak şunu belirtmeliyim mantıklı baktığımda Leona yakınım ama gönlümdeki araç ise scirocco. Bu durumda siz hangi aracı önerirsiniz ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

• Kesinlikle leon fr.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası gts i seçerdim. Donanım olarak ne kadar fark var ki? Çok büyük farklar olduğunu zannetmiyorum. 19.000 km 0 sayılır ülkemizde neredeyse.
  • Görüşleriniz için teşekkür ederim hocam. Donanım olarak Leonun üstün olduğu noktalar: Sunroof, Hız Sabitleyici, Katlanır Ayna, Full Led Farlar, Multimedya Sistem vb. birkaç küçük detay daha.
  • Scirocco derim ic kalite olarak onde 160 beygir ama az yakiyo . En yakin arkadasimda var 5.5-6 sehir ici disi karisik sakin kullanim . Gazlarsan zaten Act da yakiyor bana gore Act sadece kelime oyunu test edenler de bunu soyluyor Otopark ekibini kastetmiyorum . Scirocco kotulense de bu forumda gercekten sportif bir yapiya sahip kiyaslandiginda piyasadakilerle

Gts nin donanimlarini bilmiyorum ama donanim onemli tabi Leon Fr bu konuda önde bana gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 18 Ocak 2016; 23:47:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanimli bi dsg fr 80binin uzerinde hocam bu araf bilginiz olsun 75 demissiniz ama o kadar indirim olcagini sanmiyorum.

• Zamanında scirocco sahibi bikaç arkadaşım leonun yeni kasası çıkınca teker teker arabalarını satıp gırtlak dolu leonlar aldılar. 2 sene sonra hepsi tekrar scirocco aldı

GTS seçimi yapılabilir oldukça dikkat çekici fakat ben yine de normal rocco alırsanız daha iyi olur diyorum. GTS ler görünümünden dolayı polis mıknatısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warlordd -- 18 Ocak 2016; 23:45:47 >
  • Gts yi galeride incelemiştik abimle ama alacağımızdan değil jetta bakmaya gitmiştik. Araba sanki apaçi opsiyonlu gibiydi o çizgiler falan bence hiç yakışmıyor.

• Bana da kalirsa sirf o cizgiler icin alinir:-)

• edmond66 E kullanıcısına yanıt
    Aslında standart donanımlarıyla bile sciroccoya göre dolu bir araç bana göre o yüzden dolu demiştim. Evet bahsettğiniz gibi 80binlerde donanımlılar mevcut ancak benim gittiğim doğuş oto bayiisinde kalan son bir tane FR vardı o araçta 2015 model olduğundan indirimle satılıyor 75.000 TL civarına düşebileceğini söyledi oradaki arkadaş.
  • Anladim hocam oncelikle Fr Dsg sahibiyim sormak istediginiz merak ettiginiz bisey varsa sorabilirsiniz. Bana sorarsaniz araci yalniz kullanacaksaniz ailede baska arac varsa dolu bi tek kapi Gts olmayan Scirocco daha amacina hizmet eder. Aslinda cok farkli araclar degiller tek kapi olmasi Scirocco'nun farki.

• ama ben Scirocco'yu sifir olarak dusunmustum. İkinci el isin isine girerse hic riske girmeyin 18jantli FR almak daha mantikli bence.

• Bende 2014 model Leon FR var. En yakın arkadaşımda 2013 model Scirocco var. Donanım olarak arkadaşın Scirocco'sunda da sunroof var ve full led olmasa da bixenon farlar var. Ama bunun dışında bluetooth, elektrikli katlanabilir aynalar, yağmur sensörü vb. donanımlar yok Scirocco'da. Hepsi ekstra para ekletmek istersen. Ancak her şeye rağmen metalik mavi renk olmasıyla da beraber Scirocco daha önde bir araç bence. Tabi gençseniz ve araca 2 kişiden fazla pek binen olmuyorsa.

Leon FR'dan çok memnunum bu arada öneririm kesinlikle. Ama alabileceğiniz 19.000 km'de ve 10 bin lira daha ucuz bir Scirocco varken Scirocco'yu tercih ederdim ben. Yakıt tüketimi FR'ın daha az. Ben İzmir içi 6-6.8 lt'ler arası gidip gelirken Scirocco 8 lt'nin altına düşmüyor. GTS değil de normal metalik renk bir Scirocco da tercih edebilirsiniz. Beyazdan uzak durun bence kötü gözüküyor. Sıfır araç istiyorsanız FR iyi seçim olacaktır dediğim gibi gayet memnunum ben de.

• Cam cercevesiz bir araca bindiginiz zaman aradaki fark cok fazla oluyor.
    Iki farkli amaci hedeflemis araclar.
    Tek kapidan rahatsiz olmazsaniz scirocco tercihi daha isabetli.

• İlk olarak diyeceğim o act sizi hiç cezbetmesin. Arkadaşımda polo gti var, araç zaten yerinde durmamak için yapılmış. Sizin act özelliğini çalıştırmak için çaba sarfetmeniz lazım yani öyle sürekli açık olan bir şey değil.

İkinci olarak da ne yazık ki arkadaşın dediği gibi gtslar polis mıknatısı gibi gözüküyor. Yanlış anlamayın lafım düzgün kullanan insanlara değil ama kendi zevkleri için başka insanların hayatını tehlikeye atanlar yüzünden araç mimlendi.

Üçüncü olarak eğer bu araç ikinci araç olarak kullanılacaksa yani zevk için, aile ile gitmek için değilse rocco uygun olur. Ancak hem aile işi olsun hem de spor olsun derseniz fr tercih ederim.

Dördüncü olarak bilmiyorum buradaki arkadaşlar ne düşünüyor ama oyuncakları çok olan arabaya bayılıyorum. Kendimde i30 var elite model araba tam anlamıyla dopdolu, multimedya sistemi sunroof filan araba çok eğlenceli geliyor. Kaldı ki frda led farlar filan olacak bunlar çok harika şeyler ve arabaya aşk katar.

Son olarak benim tercihim fr olurdu. Hem ikinci el korkusu yok mis gibi sıfır. Alırken ek 2 yıl garant yapılır dsg korkusu hafifletilir. Hem de oyuncakları bol insan sıkılmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlmostFly -- 19 Ocak 2016; 2:33:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fbliberkay

Görüşleriniz için teşekkür ederim hocam. Donanım olarak Leonun üstün olduğu noktalar: Sunroof, Hız Sabitleyici, Katlanır Ayna, Full Led Farlar, Multimedya Sistem vb. birkaç küçük detay daha.

Daha ne olsun hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam tavansız rocco tercih etmezdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsg sanziman degil bas belasidir.otomatik alacaksaniz vag grubuna bulasmayin.bu araclar spor mpor da degildir sporlastirilmis vw turevleridir.spor istiyorsaniz giulietta 1.4 tct aradiginiz arac.

• Kişisel kullanıma göre değişen araçlar scirocco daha çok genç ve sportif çizgileri olan araç ve dikkat çekiyor. Özellikle polisleri :) Leon hem sportif hem gündelik kullanıma daha uygun araç hem leon daha konforludur. Bence yaş ilerlemişse Leon alırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.